sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

SU 04.04.2010 Pääsiäinen


Päivän sää

Lämpötila + 3 C, tuuli 1 m/s

Tapahtumat

Kävin viemässä Merjan Ylivieskaan junalle. Merja lähti töihin Helsinkiin.

Sain tänään Matturaisen talon mustavalkokuvan nähtäväkseni. Otin siitä valokuvan maalauksen tekemistä varten. Matturaisen talossa Suomen sodassa kuolettavasti haavoittunut Wilhelm von Schwerin kuoli.

Uutiset

Saksalaissotilaat ovat surmanneet vahingossa ainakin viisi afganistanilaista sotilasta Kunduzin
maakunnassa Pohjois-Afganistanissa. Saksan armeijan ja Naton mukaan saksalaissotilaat avasivat tulen, kun heitä lähestyneet afganistanilaisten autot eivät pysähtyneet. Saksalaiset olivat matkalla paikalle, jossa kolme saksalaissotilasta kuoli ja kahdeksan haavoittui aiemmin tulitaistelussa kapinallisten kanssa.

EOK:n jäsentiedotteesta: EOK:n seurannan mukaan monet ihmiset ovat kokeneet oikeusloukkauksiensa myötä ylimmän laillisuusvalvonnan lähes täysin tehottomaksi. Perus- ja ihmisoikeuksia rikkonut tuomari tai muu virkamies ei saa usein edes huomautusta, toteaa Juntunen. Näyttää siltä, että laillisuusvalvojien ratkaisuilla silitetään oikeusloukkaajien päitä ja lähes kannustetaan tekemään lisää perus- ja ihmisoikeusloukkauksia ilman sanktioita, sanoo Juntunen.
Julkisen vallan sektorilla toimiva vallan väärinkäyttö voidaan rinnastaa jopa jossain määrin terroriluonteiseen toimintaan, sillä väärinkäyttäjät voivat edelleen tehottoman laillisuusvalvonnan seurauksena aiheuttaa yksilöille ja yrityksille sekä yhteiskunnalle suuria vahinkoja, varoittaa Juntunen.
Juntusen mukaan toinen selkeä ongelma näkyy suomalaisessa oikeuskäytännössä. Esimerkiksi perustuslain 118 §:n mukaisia virkarikosepäilyjä ei poliisin toimesta hevin tutkita eikä syyttäjäportaassa tai tuomioistuimissa niitä miksikään noteerata. Ei ole mikään ihme, että "ei korppi korpin silmää noki" oikeusloukkaajien suojelusysteemi on vahvasti heikentänyt kansalaisten uskoa Suomeen oikeusvaltiona, toteaa Juntunen.
Katso http://eok.fi/eok/

Katso Oikeus- ja asianajajamafia
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/10/oikeus-ja-asianajajamafia.html

Katso Arvoisa Tasavallan Presidentti Tarja Halonen
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/11/arvoisa-tasavallan-presidentti-tarja.html

Katso Toteutuksen valvonta
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/12/toteuksen-valvonta.html

Katso Järjestäytynyt rikollisuus
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/09/jarjestaytynyt-rikollisuus.html

Katso Kirje Tasavallan Presidentille
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/06/original-message-from-erkki-aho-to.html

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ja Oulun poliisi Tapani Tasanto nousussa, samoin Master of Law Mikko Kovalainen

Päätin ryhtyä ”päivittämään” oikeus- ja poliisihallinnon R-ranking A- ja R-ranking B-listoja. Perusteena ovat omat kokemukseni ja mielipiteeni. Suomessa on mielipidevapaus. Listat täydentyvät ja muuttuvat viikoittain.

Oikeus- ja poliisi R-ranking A

1. Ylivieskan syyttäjä Sulo Heiskari
2. Ylivieskan poliisi Raimo Ollila
3. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske
4. Entinen Oulun läänin poliisijohtaja Sauli Kuha
5. Entinen oikeuskansleri Paavo Nikula
6. Esittelijäneuvos Jukka Okko
7. Apulaisoikeuskansleri Jukka Pasanen
8. Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen
9. Rovaniemen hovioikeuden presidentti Esko Oikarinen
10. Ylivieskan poliisipäällikkö Petri Oulasmaa
11. KRP:n talousrikosyksikön päällikkö Tapio Kalliokoski
12. Oulun KRP:n päällikkö Leila Melander
13. Oulun KRP:n entinen päällikkö Eero Klemetti
14. Oulun KRP:n tutkija Tapio Mäkelä
15. Oulun poliisi Tapani Tasanto
16. Ylivieskan entinen poliisipäällikkö Kaarlo Similä
17. Kalajoen poliisi Harri Rahkola
18. Raahen käräjätuomari Jyrki Määttä
19. Syyttäjä Esa Mustonen
20. Entinen Ylivieskan poliisipäällikkö, nykyinen Kuusamon poliisipäällikkö Esa Heikkinen
21. Sisäasianministeriön poliisiosasto ylikomisario Jonne Lähteenmäki
22. Ylivieskan määräaikainen käräjätuomari Ulla-Maija Viitavuori
23. Ylivieskan laamaani Riitta Kuurinmaa-Myllyniemi

R-ranking B
1. Asianajaja Antti Latola
2. Varatuomari Mikko Kovalainen
3. Varatuomari Vesa Juntunen
4. Varatuomari Paavo M. Petäjä
5. Asianajaja Antti Kejo
6. Asianajaja Asko Keränen
7. Asianajaja Veli Päivikkö
8. Asianajaja Hannu Tuomaala
9. Asianajaja Sampsa Teittinen
10. Asianajaja Tapani Takala

Muut nimet löytyvät tästä linkistä
Avoin kirje poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/avoin-kirje-poliisiylijohtaja-mikko.html

Tämän päivän, pääsiäisen, ristiinnaulitun kuva on Alavieskan kirkosta. Tunnen itsekin olevani ristiinnaulittu näiden Saatanan Roistojen toimesta. Olen elämässäni aina kunnioittanut rehellisyyttä, avoimuutta, tasapuolisuutta, oikeudenmukaisuutta ja lainmukaisuutta. Ne asiat olen imenyt jo äidinmaidossa. Nyt olen kuitenkin joutunut näiden periaatteiden noudattamisen takia kuten Jeesus aikanaan ristiinnaulituksi, häväistyksi, pilkatuksi, menettänyt omaisuuteni ja ihmisarvoni törkeiden ihmisoikeusrikosten kohteena.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 180/100, lepopulssi 64.

Loppukevennys

Reino päätti aikuisena hankkia uimataidon ja meni uimakouluun. Opettaja oli nuori, kaunis nainen. Eräänä päivänä he osuivat samaan ruuhkabussiin. Yhtäkkiä Reino hoksasi opettajansa ja huusi tälle tervehdyksen väkijoukon päitten yli: - Hyvää päivää! En ollut ensin tunteakaan neitiä, kun neidillä on nyt vaatteet yllä!

Mamma ja pappa oli Niilo Ylivainoin kokouksessa. Homman nimi oli se, että hänen piti pitää käsiä kipeän paikan päällä. Siinä odotellessa papan kädet väsyi ja pappa laski kätensä ”rippikoulukaverin” paikkeille, silloin mamma papalle: - Ei se kualleista oo luvannu herättää!

Nuori nunna oli koulutuksessaan tullut seksuaalivalistukseen. Abbedissa kysyy nuorelta nunnalta: - Mitä sinä tekisit, jos olisit yksin kävelemässä pimeässä metsässä ja vastaan tulisi mies, joka laskisi housut nilkkoihinsa? – Minä nostaisin hameeni helmat ylös, vastaa nuori nunna. – Mitä, oletko sinä menettänyt järkesi, kivahtaa abbedissa. – En ole. Minä luulen, että juoksen nopeammin helmat ylhäällä, kuin hän housut nilkoissa.

Paremman puolen elämästään ohittanut rouvahenkilö teki kirkkoherralle tunnustuksen: - Voi kiltti kirkkoherra, sanokaa te, onko se synti, kun minä istun peilin edessä ja ihailen, kuinka kaunis minä olen? – Ei, rouva kiltti. Se ei ole synti. Se on erehdys.

Pappi on kyläilemässä eräässä perheessä ja perheen isä avaa pojan huoneen oven. Pappi näkee pojan sängyn vieressä polvillaan. Pappi menee sängyn toiselle puolelle, ja laittaa kätensä ristiin. Poika kysyy ihmeissään: - Mitä sinä teet? – Sitä samaa mitä sinäkin, vastasi pappi. – Älä nyt, hyvä mies, sinne puolelle kuse, kun potta on tällä puolella, sanoi poika.

Heikki oli pyhäkoulussa ja pappi kysyi siellä: - Tietääkö Heikki, mikä on pieni, ruskea ja tuuheahäntäinen? Heikki mietti vähän aikaa ja vastasi: - Normaalitilanteessa se varmaan olisi orava, mutta kun oikein pappi sitä kysyy, niin sen on pakko olla Jeesus.

Oppilaiden piti piirtää koulussa ihminen. Työ piti tehdä lyijykynällä, mutta kumia ei saanut käyttää. Ville piirsi tytön, mutta vatsa lipsahti todella isoksi. Opettaja ihmetteli isoa mahaa. Ville tokaisi, että niin siinä käy, kun ilman kumia tuhertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti