torstai 15. huhtikuuta 2010

TO 15.04.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, tuuli 2m/s, päivällä +10 C. Kevät etenee nopeasti. Kalajoella vesi uhkaa Tyngän kauppaa. Jääpato Tyngän myllyn alapuolella on pysynyt yön paikallaan ja vesi on sen vuoksi noussut Kalajoen Tyngällä. Keskiviikkoillasta vesi on noussut paikalla muutamia kymmeniä senttimetrejä. Pelastusviranomaiset keskittyvät nyt suojaamaan Tyngän kyläkauppaa, jota mahdollinen penkereen murtuminen uhkaa.
Letontie oli illalla tulvaveden vallassa. Muutamia autoja jäi Letolle saarroksiin. Ämmässä jäähdyttämön luona jääpato laukesi vähän ennen seitsemää illalla. On todennäköistä, että tulvavesi nousee Letontien suunnalla yön aikana.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni.
Sovin tänään Kalajoki-näyttelyä koskevan esitteen painamisesta sekä ohjelmasta avaustilaisuuteen. Huomenna pidämme palaverin tiedottamisesta ja avaustilaisuuden ohjelmasta.

Uutiset

Valtionyhtiöistä muun muassa Finnair ja Vapo salaavat yhä toimitusjohtajan lisäeläkkeen maksun suuruuden. Valtio käyttää molemmissa yhtiöissä ehdotonta määräysvaltaa yli 50 prosentin osakeomistuksella. Myös Rautaruukissa, Outokummussa ja Spondassa valtio-omistaja saisi asiat kuntoon vaikka yhtiökokouksen kautta. Valtion omistajaohjausosaston ylijohtaja Pekka Timonen istuu vieläpä Finnairin hallituksessa. Toimitusjohtajille ja muille johtoryhmän jäsenille maksetaan yleisesti lisäeläkkeitä, joista voi kertyä erittäin suuria piilopalkan osia. Lisäeläkkeet maksetaan usein jo 60 vuoden iästä kuolemaan asti. Osalla valtio-omisteisten yhtiöiden toimitusjohtajista on vieläpä kansaa parempi karttumaprosentti eli jopa 66 prosenttia palkan määrästä. Onko tämä sitä rosvoparoonien toimintaa?

Keskustan ja vaalirahoittaja Arto Merisalon taloudelliset yhteydet olivat varsin mutkattomat. Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro vetosi eduskuntavaalien 2007 jälkeisenä päivänä Merisaloon puolueensa kassatilanteen helpottamiseksi. Haaro lähetti 19. maaliskuuta sähköpostin: "Nyt tarvittaisiin kipeästi rahaa laskujen maksuun. Tällä viikolla erääntyy suurin osa loppulaskuista, joihin tarvittaisiin vähintään n. 250 000e. Palaillaan. Terv. Aki".
Eduskuntavaalit juuri voittaneen puolueen hallintopäällikön rahoituspyyntö ei mennyt kuuroille korville. 18 minuuttia myöhemmin Merisalo vastasi: "Moro! Tämän ja ensiviikon aikana saanemme kasaan tuon summan! Pidetään yhteyttä! Artsi".
Viikko Haaron vetoomuksen jälkeen Nova maksoi Menestyvän Suomen tilille 50 400 euroa. Tämän jälkeen myös Kyösti Kakkosen ja Toivo Sukarin piiriin kuuluvat yritykset tekivät sijoituksensa ja laittoivat pottiin yhteensä 99 000. Haaron karhukirje toi keskustayhdistyksen tilille kuukauden sisällä 149 400 euroa.

Vaalirahakohun uusimman käänteen mukaan kansanedustaja Marja Tiuran (kok) ja liikemies Arto Merisalon välit olivat läheiset. Sähköpostit paljastavat Iltalehden mukaan Tiuran ja Merisalon olleen sähköpostitse niin rennosti yhteydenpidossa, että he saattoivat kertoa viesteissään toisilleen jopa kikkelivitsejä.Tiura oli kirjoittanut Iltalehden mukaan 9.5.2008 kello 8.51 näin Merisalolle.

"Moikka! Otin asiaan jo eilen kantaa ryhmässä. Vapaavuori punotti. On tietoinen asiasta. Heehhhheh älä lähetä xxxx:lle sitä kikkeliviestiä...ottaa pian tosissaan!
t. marja
ps. viikonloppua!"

Tiuran viestin rennosta osuudesta Merisalo sanoo Iltalehdessä, että kikkeliosio liittyi erääseen huonoon vitsiin sekä urheiluvaikuttajaan, joka on ollut aikoinaan kansanedustajanakin. Merisalon mukaan kevyttä ja ystävällistä viestinvaihtoa käytiin hänen ja Tiuran välillä vielä pitkään vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen.
- Olemme olleet Tiuran kanssa paljon enemmän ja useammin tekemisissä kuin hän haluaa antaa ymmärtää, Merisalo kertoo.

Vanhasen lista unohduksista. Katso http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/89927-tassa-se-on-lista-vanhasen-kaikista-%E2%80%9Dunohduksista%E2%80%9D

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäisen lehtileikkeen otsikko on Tuleva tohtori tuntee arjen. Juttu on kalajokisesta kuntavaikuttajasta Sirkka Alho-Konusta, joka valmistelee tohtorin väitöskirjaa.

Terveys ja liikunta

Paino 106.5 kg, verenpaine 172/104, lepopulssi 60.

Loppukevennys

Kalle suunnitteli isona ryhtyvänsä poliisiksi, ja hän onnistuikin hankkimaan haltuunsa poliisikoulun pääsykokeet. Liisa tenttasi Kallea: - Mikä seuraavista ei kuulu luetteloon: yksi, kaksi, hevosenpää, kolme, neljä, viisi ja kuusi? – Jaa, pohdiskeli Kalle. – Se on tietysti kuusi! Kuusihan on puu.
– Oikein, Liisa vastasi. – Onnittelut poliisikouluun pääsyn johdosta!

- Liisa, tiedätkö sinä, mikä on SKH? – Enpä taida tietää. – Se on Esko Aho, joka on myynyt kaikki vokaalit.

Kaupparatsun auto petti, ja hän jäi iltaöiselle maantielle. Onneksi tämä sattui Kallen kodin lähettyvillä. Kaupparatsu lähti harhailemaan sankassa sumussa ja löysi viimein talon, jonka ovenripaan hän tarrautui hädissään. – Kuka siellä? Kalle kysyi. Kaupparatsu selvitti lyhyesti tilanteensa ja tiedusteli, oliko Kallen isä paikalla. – Ei ole, se lähti kuin äiti tuli. – Onko äiti sitten? – Ei ole, Se lähti kun isoäiti tuli. – Isoäiti sitten varmaan on… - Ei ole. Se lähti kun minä tulin. – Onpa teillä kummallinen talo, kaupparatsu puuskahti. – Ei tää mikään talo ole, Pikku-Kalle vastasi. – Tää on meidän huussi.

- Kalle, sinun pyörässäsi pitäisi olla valot. – Lamppu ei pala. – Sitten sinun on noustava pyörän päältä pois. – Olen minä sitäkin yrittänyt, mutta lamppu ei sittenkään pala.

Tiedätkös Ville, mitkä kolme tahoa voivat käyttää itsestään nimitystä ME? – Odotas … en tiedä.
– Englannin kuningatar, raskaana oleva nainen ja mies, jolla on lapamato.

Kalle oikaisi kerran hautausmaan halki. Kuinka ollakaan, hän pudota mätkähti auki kaivettuun hautaan eikä päässyt sieltä omin voimin pois. Edessä oli kylmä yö. – Minulla on järisyttävä vilu, Kalle ähkäisi aamun valjetessa paikalle saapuneelle haudankaivajalle. – Ihmekös tuo, haudankaivaja murahti. – Säähän on potkinut kaikki hiekat pois päältäs.

- Tiedätkö Ville, minkä ammatin harjoittaja saa kärsiä kaikkein eniten? – En tiedä. – Sikojen teurastaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti