tiistai 13. huhtikuuta 2010

TI 13.04.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla +1C, päivällä + 10 C. Jääpato Plassilla tiivistyi ja piteni. Kansalaiset olivat kiinnostuneita tulvatilanteesta ja liikenne tästä syystä Plassilla oli vilkasta. Joen eteläpuolella vesimassat ylittivät jo tien Birkalan kohdalla. Pato on syntynyt sen takia, että jokisuun jäät on jätetty tänä keväänä sahaamatta. Kuka kantaa vastuun asiasta? Tulvavesi nousee koko ajan, mutta hitaasti. Monessa talossa eletään ensi yönä pelon ja jännityksen vallassa, kun ollaan luonnonvoimien armoilla.

Tapahtumat

Sain tänään erinomaiset tiedot 5.5.2010 luentotilaisuuden ensimmäisestä luennosta. Informoin luennosta Kalajoen lukion rehtoria, Arteman rehtoria ja Kalajoen sivistystoimenjohtajaa sekä Tapion Tuvan henkilökuntaa.

Suunnittelin tänään Kalajokinäyttelyn markkinointia. Jälleen kerran joudun katsomaan mistä saan rahoitusta markkinointitoimenpiteisiin.

KRP:ltä sain tänään ensimmäisen positiivisen uutisen 15 vuoteen. Sähköposti kertoi sen, että vihdoin tekemäni työ on tuottamassa tulosta. Näin ainakin toivon. Informoin asiasta asianosaisia ympäri maata.

Uutiset

Kansanedustaja Marja Tiura (kok) ajoi vaalirahoittajiensa etua puolustamalla erikoiskaupan asiaa keväällä 2008 kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa. Asia käy ilmi Helsingin Sanomien haltuunsa saamasta poliisin esitutkintamateriaalista. Materiaalista löytyy vaalirahoittaja Arto Merisalon Tiuralle lähettämä sähköposti, jossa Merisalo pyytää Tiuraa lobbaamaan kaavoituksesta vastaavaa ministeriä Jan Vapaavuorta, jotta erikoistavarakauppaa koskevaa lainsäädäntöä ei muutettaisi. Materiaalissa mukana olevassa Tiuran vastauksessa Merisalolle selviää, että hän otti asian esille kokoomuksen eduskuntaryhmässä. HS:n haastatteleman kokouksessa läsnä olleen kokoomuslaisen mukaan Tiura puhui poikkeuksellisen pontevasti yrittäessään vaikuttaa Vapaavuoreen.

Keskustan yhteyspäällikkö Lasse Kontiola pyysi vaalirahakohussa kyseenalaisesti kunnostautuneen Nova-yhtiön liikemiehiltä tukea keskustan eduskuntavaaliehdokkaalle, Rovaniemen kaupunginhallituksen silloiselle puheenjohtajalle Ari Ruotsalaiselle vuonna 2007. Asiasta kertoo Iltalehti, joka on saanut käsiinsä Kontiolan Arto Merisalolle ja Tapani Yli-Saunamäelle lähettämän, 17. tammikuuta 2007 päivätyn sähköpostiviestin.
Lehden mukaan sähköpostiviesti alkaa sanoin ”Tervehdys hyvät veljet” ja päättyy toteamukseen, että ”yhteisen projektin onnistumisen kannalta” vaalituki olisi erittäin tärkeää.
Nova Groupiin kohdistetussa poliisitutkinnassa on esillä muun muassa yhtiön Rovaniemelle rakennuttama moottorikelkkatehdas, jonka rakentamisesta Ruotsalainen oli kaupunginhallituksessa päättämässä.
Iltalehden mukaan Kontiolan viestissä puhutaan 15 000 euron tuista, mutta Ruotsalainen sai lopulta Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä 10 000 euroa. Hän ei päässyt eduskuntaan.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Puolan syvää surua. Mustat laatikot paljastavat Smolenskin turmakoneen kunnon hyväksi.

Toinen lehtileike käsittelee jätevesiasetuksen vastustusta.

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 173/98, lepopulssi 61. Pyöräily 20km/80km.

Loppukevennys

Mitä yhteistä on Susan Kurosella ja taskulaskimella? – Molemmat jakaa ja kertoo.

Eräs kokenut maalaisliittolainen toteaa Matti Vanhasen poliittisessa tilaisuudessa. - Vahinko ettei Vanhasen suoltamaa puppua voi levittää pellolle, sillä silloin saisimme ensi vuonna ennätyssadon.

Kolme suurinta puoluetta voisi määritellä seuraavasti. Keskusta on paviaanilauma, jossa muut lauman jäsenet raivokkaasti puolustavat jotakin lauman jäsentä, joka on joutunut hyökkäyksen kohteeksi riippumatta siitä, miksi näin on tapahtunut.
SDP on antilooppilauma, joka hyökkäyksen kohteeksi jouduttuaan pakenee jättäen hyökkääjän kohteen ilman suojaa.
Kokoomus on haiparvi, jossa hait normaalioloissa suhtautuvat toisiinsa rauhallisesti, mutta jos joku niistää haavoittuu, sen lajitoverit tekevät siitä selvää hyvin nopeasti.

Mitä eroa suomalaisella äänestäjällä ja spitaalisella? – Spitaalista voi vetää nenästä vain kerran.

Paavo Väyrynen oli aikanaan vierailulla vanhainkodissa. Käytävällä tuli vastaan mummeli pyörätuolilla. – Tunnetteko, kuka minä olen, tiedusteli Paavo Väyrynen. – Enpä tunne, mutta kysykääpä tuolta hoitajalta, vastasi mummo.

Halonen ja Soini keskustelivat ja Halonen tiukkasi: Kun minä kuolen ja minulle pystytetään muistopatsas, niin et sitten Timo kuse sen juurelle. Soini kuittasi: - Minä en ehdi jonottamaan.

Mara ja Ruotsin kuningas olivat kirjeenvaihdossa. Kuningas aloitti: - Heij! Jag är Carl Gustav XVI. Mara: Minä olen Martti Ahtisaari XXL…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti