torstai 1. huhtikuuta 2010

TO 01.04.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla +2C, päivällä lämpötila +10 C.

Tapahtumat

Sain tänään taiteilija Markku Hakolan maalaaman Antti Santaholman muotokuvan Kalajoki-näyttelyä varten. Mielestäni taitelija Markku Hakola on yksi Suomen parhaimmista, ellei paras muotokuvamaalari.

Kävin katsomassa miten Vasankarin koulun pienoismalli valmistuu. Näyttää pysyvän aikataulussa ja pienoismalli on esillä Kalajoki-näyttelyssä näyttelyn avauksesta lähtien. Vasankarin koulusta on myös historiikki valmiina.

Kalajoen sivistystoimenjohtaja Esa Siirilä vastasi sähköpostiini noin kolmen kuukauden kuluttua sen vastaanottamisesta. Kysymys oli Kalajoki-näyttelystä.

Järjestelin tänään Kalajoen keskustan liiketonttiasioita. Uskon, että nyt löytyi ratkaisu, joka voidaan toteuttaa varsin nopealla aikataululla. Ainakin tontin tarvitsija vaikutti tyytyväiseltä esittämääni ratkaisuun. Samalla esittämäni ratkaisu toisi merkittävän edistysaskeleen koko Kalajoen keskustan kaupallisiin asioihin ja toimitiloihin.

Sain tänään sähköpostitse oikeuskanslerinviraston päätöksen asianumero OKV/1487/1/2008. Päätös on niin sisältä, syvältä ja pimeästä kuin olla voi. On järkyttävää millainen on Suomen laillisuusvalvonnan tila. Miksi tällaisille henkilöille kuin apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ja vanhempi oikeuskanslerinsihteeri Pekka Liesivuori maksetaan verovaroista palkkaa? Kysymys on kiistatta heidän selkeistä virkarikoksistaan. Kysymys on kansalaisten edun vastaisesta toiminnasta ja vielä kiistatta rikollisesta toiminnasta verovaroilla ja virkavastuulla. Tiedotusvälineet vaikenevat asioista ja kansanedustajat ovat avuttomia kuin lehmät suossa, kun pitäisi puolustaa kansalaisten oikeusturvaa ja perusoikeuksia. Olen äärettömän pettynyt oikeusministeri Tuija Braxin ja sisäministeri Anne Holmlundin toimintaan. He ylläpitävät tätä rikollista oikeus- ja asianajajamafiaa Suomessa. Jos Suomi olisi Neuvostoliitto niin……

Paikallislehdissä on kirjoituksia Sun Areena-asioista. Järjettömyyttä ihmetellään.

Minulla on kirjahyllyssäni suurennuslasi. Nyt siitä oli hyötyä, sillä huomasin sen avulla Kalajoki-lehdessä uutisen Kalajoki-näyttelystä.

Uutiset

Kokoomusta tuki maaliskuussa 22,9, sosiaalidemokraatteja 21,2 ja keskustaa 20,7 prosenttia vastaajista. Vihreiden kannatus oli 10,4 ja vasemmistoliiton 8 prosenttia. Perussuomalaisten kannatus oli maaliskuussa 6,8 prosenttia. Kristillisdemokraateille mitattiin maaliskuussa 4,3 prosentin ja Rkp:lle neljän prosentin kannatus. Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 3 369 ihmistä maaliskuussa. Arvion virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Nova-liikemies Arto Merisalon mukaan Tiuran väite siitä, että keskusta houkutteli häntä loikkaamaan keväällä 2007 on valheellinen. Merisalon mukaan aloite tuli nimenomaan ja vain Tiuralta. Välimiehenä toimineen Merisalon mukaan hän, keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja pääministeri Matti Vanhanen muistanevat asian samoin. Merisalon mukaan myös kaksi Novan entistä työntekijää voivat tarvittaessa tulla julkisuuteen vahvistamaan asian.

Pohjois-Pohjanmaan ELY haluaa täydennyksiä Perämeren merihiekan nostosta tehtyihin ympäristöselvityksiin. Valtion maa-ainesyhtiö Morenia on hakenut lupaa merihiekan ja muun kiviaineksen ottamiseen Pyhäjoelta Hailuotoon ulottuvalla merialueella. Osa hiekasta tuotaisiin maihin Kalajoen sataman kautta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen kaupungin tilinpäätöstä otsikolla Kalajoki vailla sisäisiä veropaineita. Toimittaja Hannu Verronen on tehnyt jutun annettujen tietojen pohjalta. Jutussa ei ole tutkivaa journalismia.

Toinen lehtileike on STT:n uutisoima ja Heikki Karkkolaisen tekemä uutinen Taantuma romutti työllisyystavoitteen.

Kolmas lehtileike on otsikolla Jussi Jokinen kaatoi Atlantan. Haluan säilyttää jälkipolville todistusaineiston Jussi Jokisen törkeästä kohtelusta olympiavalinnoissa. Jussi olisi olympiapaikkansa ansainnut.

Neljäs lehtileike käsittelee Moskovan iskuja ja sen taustoja.

Terveys ja liikunta

Paino 105,4 kg, verenpaine 162/95, lepopulssi 64.

Loppukevennys

- Mitä eroa on aviomiehen ja rakastajan välillä? – No mitä? – Yö ja päivä.

- Koska tietää olevansa vanha? – En minä vaan tiedä. – Kun sen tekeminen kestää koko yön, mitä ennen teki kaiket yöt.

- Tiedättekö, mitä tekisin, jos yrittäisit ottaa minut väkisin? – En tosiaankaan. – Etkö sinä ole ollenkaan utelias?

- Mitä yhteistä on miehellä ja hiirellä? – En tiedä. – Kumpikin löytää kolon pimeässä.

Kalle oli palavasti rakastunut opettajaansa. Lopulta hän tunnusti lempensä kohteelle herkät tunteensa. – Voi Kalle kulta, opettaja huokaisi, - mutta kun minä en pidä ollenkaan lapsista. – Ei se mitään, Kalle vastasi innostuneesti. – Mä voin pölliä faijalta kortonkeja.

- Saanko luvan? Kalle kysyi Liisalta pyytäessään tätä kohteliaan kumarruksen kera tanssimaan. – Juu, kuiskasi Liisa punastuen. – Mutta kai me sentään vähän tanssitaan ensin?

- Ville, tiedätkös sinä, mikä on seksin määritelmä? – No en. – Se on hauskinta puuhaa, mitä voi nauramatta tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti