tiistai 6. huhtikuuta 2010

TI 06.04.2010


Leo Takalon valmistama pienoismalli Havulasta on yksi parhaimmista pienoismalleista mitä olen Suomessa nähnyt.

Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 c, tuuli 1m/s, päivällä + 4 C

Tapahtumat

Tänään kävin hakemassa Leo Takalon valmistaman pienoismallin Havulasta, Oskari Santaholman kodista. Pienoismalli on todella kaunis, näyttävä ja erittäin viimeistelty työ. Se on mestarin työtä.
Kalajoki-näyttelystä tulee erittäin korkeatasoinen taidenäyttely, ehkä korkeatasoisin, monipuolisin ja uraauurtavin koko Pohjois-Suomessa mukaan luettuna Keski-Pohjanmaa. On todennäköistä, että Kalajoki-näyttely on ensimmäinen näyttely, jossa paljastetaan n. 10 erittäin korkeatasoista muotokuvaa. Kävin tänään katsomassa taitelija Oma Orellin maalaamia ja valmistumassa olevaa kolmea todellista taideteosta: Etelänkylän koulu, Apteekin talo sekä Vanha-Jussilan talo. Olen todella ylpeä taidenäyttelyyn tulevien taideteosten korkeasta laatutasosta. Toimitan huomenna ja perjantaina lisää aineistoa taiteilija Markku Hakolalle Eljas Simojoen, Untamo Soraston ja Efraim Kilpisen muotokuvan maalaamista varten. Paavo Ruotsalaisen muotokuva on jo varsin pitkällä.

Kävin tänään neuvottelemassa Kalajoen kaupunginsivistystoimenjohtajan Esa Siirilän kanssa Kalajoki-näyttelystä. Kalajoen kaupungilla ei ole määrärahoja Kalajoki-näyttelyn taloudelliseen avustamiseen. Onko syy on poliittinen?

Sain tänään sähköpostia Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastolta. Tämä päätös oli varmistus, jota tiesin odottaa, koska tiesin, ketkä päättävät avustusmäärärahojen jakamisesta.

----- Original Message -----
From: "Suomen Kulttuurirahasto" ilmoitus@skr.fi>
To: e.ahoky@kotinet.com
Sent: Tuesday, April 06, 2010 1:16 PM
Subject: Keski-Pohjanmaan rahasto / Apurahapäätökset 2009

yo-merkonomi Erkki Aho
Kalajoki-näyttely, jossa esitellään kalajokista historiaa pienoismallein, muotokuvin ja maalauksin sekä historiakertomuksin sekä luentotilaisuuksin.

Ilmoitamme kohteliaimmin, että Teille ei ole myönnetty apurahaa Keski-Pohjanmaan rahastoon 10.1.-10.2.2010 jättämänne hakemuksen perusteella. Keski-Pohjanmaan rahasto ei perustele päätöksiä.

Kunnioittaen

KESKI-POHJANMAAN RAHASTO

Tämä on automaattisesti lähetetty viesti, johon ei voi vastata.

Tänään jouduttiin lasten hiihdot peruuttamaan, koska sääolosuhteet olivat jo liian lämpimät.

Uutiset

Suomalaista eläkerahaa on sijoitettuna yli neljä miljardia euroa talouskriisissä tarpovien valtioiden velkakirjoihin. Esimerkiksi Kuntien eläkevakuutus Keva kertoo omistavansa noin 500 miljoonalla eurolla sekä Kreikan valtion että Italian valtion joukkovelkakirjalainoja. Näissä kahdessa valtiossa on kuntien eläkerahaa siis noin miljardi. Se on kymmenen prosenttia Kevan joukkovelkakirjojen määrästä ja noin neljä prosenttia koko sijoitussalkusta. Finanssivalvonta on selvittänyt eläkeyhtiöiden ja -laitosten sijoituksia kriisimaiksi luokiteltavien maiden velkakirjoihin. Tarkastelun kohteena olivat Portugali, Irlanti, Kreikka ja Espanja, joihin julkiset eläkevakuuttajat ovat sijoittaneet yhteensä 2,7 miljardia euroa.

Valtaosa, 76 prosenttia suomalaisista ei pidä Venäjää kovinkaan suurena tai minkäänlaisena uhkana, kertoo Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämä kysely. Niitä, jotka kokevat Venäjän olevan suuri tai melko suuri uhka, oli 22 prosenttia kansasta.

Kalajoessa havaittiin maanantaina öljyvahinko Nivalassa Padingin voimalaitoksen alapuolella. Päivystävän palomestarin mukaan öljyä oli vähän, mutta se oli levinnyt kohtuullisen laajalle alueelle. Vuodon syystä ei ollut illalla tietoa.

Kärpät nipisti makean voiton JYPistä jääkiekon SM-liigan 5. puolivälierottelussa, kun se vei maratonotteluksi venyneen pelin 4-3. Pavel Rosa iski ratkaisumaalin ajassa 118.05. Ottelun jälkeen pukukopeissa oli väsyneitä miehiä. "Kaikki mitä on juotu on varmasti pelipaidassa", huohotti Kärppä-pakki Ilkka Mikkola. JYP johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3-2.

Nova-yhtiöiden liikemiehet olivat yhteydessä hallitusneuvottelujen aikaan kokoomuksen ja keskustan puoluejohtoon kansanedustaja Marja Tiuran ministeripaikasta. Nova-yhtiöiden entinen johtaja Arto Merisalo sanoo toimineensa asiassa Tiuran pyynnöstä. Tiura-kohu sai tiistaina uusia käänteitä kun liikemies Arto Merisalo kertoi YLE Uutisille, että Nova-liikemiehet ovat olleet lobbaamassa kokoomuksen kansanedustajan Marja Tiuraan ministeripaikkaa niin keskustalle kuin kokoomuksellekin.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 171/100, lepopulssi 64, Uinti 500 m /5000m.

Loppukevennys

Katriina kävi pyhäkoulua ja pastori kysyi häneltä, miten on mahdollista, että Neitsyt Maria sai lapsen, vaikkei ollut naimisissa. Katriina mietti hetken: - Kai se oli ollut firman pikkujouluissa.

- Seksi on aina eräänlaista tiedonvälitystä, siis kahden ihmisen välistä juttelua ruumiin kielellä, pastori selittää rippikoululeirillä. Jouko haluaa kysyä: - Mitä se sitten on, kun minä haluan jutella itsekseni?

Millainen metsä on neitseellinen, opettaja kysyy koulussa? – Se on paikka, jossa mies ei ole koskaan astunut, pikku Jouni tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti