keskiviikko 8. syyskuuta 2010

KE 08.09.2010


Auringonlasku tänään Hiekkasärkillä

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 15 C

Tapahtumat

Keskipohjanmaa ei julkistanut vastinettani vaikka olen sopinut asiasta päätoimittaja Lassi Jaakkolan kanssa. Kalajokilaakso julkisti laajalevikkisessä keskiviikon numerossaan uutisen tuomiostani, mutta ei tekemääni vastinetta, vaikka se oli lehdelle lähetetty. Myöskään Kaleva ei ole julkistanut vastinettani.

Sain eilen pyytämättä kirjallisen todistuksen Ylivieskan käräjäoikeuden istuntoa seuranneelta henkilöltä siitä, että käräjätuomari Jaakko Raittila kieltäytyi vastaanottamasta minulta todistusaineistoa.
Käräjätuomari Jaakko Raittila oli valmis antamaan ”tuomionsa” heti käräjäpäivän päätteeksi. Hänen oli täytynyt kirjoittaa tuo päätös etukäteen, koska hän ei olisi voinut antaa päätöstä muuten. Käräjäoikeuden istunto oli siis täysin turha ja täyttä teatteria, koska päätös oli kirjoitettu etukäteen. Siksi hän ei voinut vastaanottaa todistusaineistoa, koska valmiiksi kirjoitettu päätös olisi siinä tapauksessa ollut väärä.
Raahen käräjäoikeudessa pari vuotta aikaisemmin käräjätuomari Jyrki Määttä kieltäytyi myös ottamasta vastaan todistusaineistoa. Tästä on kolmen oikeudenistuntoa seuranneen kirjallinen todistus. Lisäksi käräjätuomari Määttä esti minua kuulustelemasta vastapuolen todistajaa, mikä on ihmisoikeussopimusten vastainen menettely. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/02/selvityspyynto-oikeuskansleri-jaakko.html

Käräjätuomari Jyrki Määttä ei myöskään hyväksynyt oikeudenkäyntiväitettäni tutkinnanjohtaja Raimo Ollilan ja syyttäjä Esa Mustosen esteellisyydestä.

Sievin kunnanjohtajan Markku Kosken liiketoimien rikosepäilyjen tutkinta on siirretty Oulun poliisin talousrikosyksikön tutkittavaksi. Katso: Markku Kosken liiketoimet julistettu salaisiksi http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/07/markku-kosken-liiketoimet-julistettu.html

PR-talojen konkurssivyyhti, Kalajoen syrjintärikosepäilyt, Suomussalmen tapaus ja muut Kovalaisen toimintaan liittyvät asiat kuten Raahen ja Ylivieskan oikeudenkäynnit ovat oikeuskanslerin ja valtakunnansyyttäjäviraston tutkittavana. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Naturan rikosepäilyt, ns. Oulaisten tapaus eli Tenkuloiden asia, Konekersantin asia jne. Minulle on syntynyt toivon kipinä, että vihdoinkin oikeus Suomessa alkaa toteutua.
Katso: Miksi poliisi ei tutki Kalajoen syrjintärikoksia? http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/miksi-poliisi-ei-tutki-kalajoen.html

Sain Himangalta yhteydenoton, jossa ihmeteltiin, että kaupunginmaalle suunnitellaan rivitalon rakentamista ilman kilpailutusta. Tarkistin asian Kalajoen kaupungin teknisestä toimistosta. Asia piti paikkansa ja suunnitelmat ovat varsin pitkällä. Aiotaanko tonttikauppa hoitaa julkisuudelta salassa? Ehkä muutkin rakennusliikkeet olisivat kiinnostuneita asiasta, jos asia olisi julkinen, niin lain mukaan kuuluisi olla.

Kilpailutus on Kalajoen kaupunginhallitukselta ”unohtunut” myös sataman irtolastivaraston nro 15 rakentamisen ja pienurakkasopimuksen käsittelyssä 23.8.2010 § 65. Nähtävästi kukaan kaupunginhallituksen jäsen ei ole asiaa huomannut. Itse jouduin olemaan poissa tuosta kokouksesta poliisi- ja oikeustoimenpiteiden takia. Siksi kaupunginhallitus teki lainvastaisen päätöksen. Asia olisi pitänyt kilpailuttaa. Tuossa kokouksessa tehtiin muitakin erikoisia päätöksiä.
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/08/kuin-kusi-lumeen.html


Uutiset

Naispotilaan nänniä imeneen raahelaisen lääkärin tapausta puidaan parhaillaan korkeimmassa oikeudessa Helsingissä. Syyttäjän mukaan syöpää pelännyt nuori naispotilas oli tilanteessa haavoittuvaisessa tilassa ja tutkimusta suorittavalla lääkärillä oli auktoriteettiasemansa vuoksi henkinen yliote naisesta.
- Tämän takia hän sai tämän (naisen) antamaan luvan toimenpiteeseen, syyttäjä perusteli.
Naisen asianajajan mukaan kokemus oli naiselle karmiva.
- Päämieheni oli välittömästi tuntenut, että häntä on käytetty seksuaalisesti hyväksi vastaanotolla. Lääkäri pyöritteli rintoja kun pullataikinaa 6-7 kertaa selittämättä potilaalle, miksi näin menetellään, asianajaja Pirkko Brax kuvaili oikeudelle.
- Lopuksi lääkäri oli pyytänyt saada maistaa rintaa eli imeä sitä. Hän (nainen) on tuntenut tilanteessa kaikki tunneskaalat läpi. Hän tunsi itsensä likaiseksi myöhemmin.
Puolustus muistutti istunnossa, että seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit täyttyvät vasta, mikäli uhri olisi selvästi alisteisessa asemassa tilanteessa, ja tässä tapauksessa näin ei ollut. Lääkäri pyysi lähihoitajaksi opiskelevalta naiselta lupaa rinnan imemiseen ennen toimenpidettä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Tyngän alikulku suunnitteille Kalajoella. Erikoista samassa uutisessa on se, että Rahjan ja Hiekkasärkkien välillä nykyiset kevyen liikenteen väylät yhdistetään Rahjan Satamatien ja Hiekkasärkkien lomamökkialueen välillä. Olen useana päivänä viikossa keväästä asti pyöräillyt tuon päällystetyn kevyen liikenteen väylän. Ihmettelin itsekseni kaupungin päättäjänä, että missä ja milloin on tehty päätös kevyen liikenteen väylän päällystämisestä ja miltä momentilta rahat on otettu. On se hyvä, että se päätös on nyt sitten tulossa, kun toimenpide on tehty jo useita kuukausia sitten.
Toinen lehtileike: Erkki Aholle jälleen tuomio kunnianloukkauksesta. Kolmas lehtileike: Työpaikkoja katoaa sahoilta. Neljäs lehtileike: Saksan ydinvoimaloille lisää aikaa.

Televisiosta katsottua

Katsoin painin MM-kisoja Moskovasta.

Terveys ja liikunta

Paino 99,5 kg, verenpaine 158/102, lepopulssi 52. Kävely 12 km /443 km, kuntosali 1 t/ 3,5 t, uinti 1000 m / 42 000m, pyöräily 28 km / 2200 km.

Loppukevennys

- Mistä tietää tulleensa vanhaksi? – Kun menee ostamaan kondomeja ja myyjä kysyy, laitetaanko ne lahjapakettiin.

Formulauutisia: Kimi Räikkönen testaa ensi kaudella Williamsia, mutta vielä ei tiedetä kumpaa, Serenaa vai Venusta.

Tyttö katsoi, kun poika pissasi. – Ohoh, hän sanoi, - pissitkö putken läpi? tyttö ihmetteli pojalle, joka vastasi: - Eihän tässä mitään ihmeellistä ole, meidän äiti pissaa vanhan karvahatun läpi.

Jonain aamuna herään ja huomaan, etten herännytkään, vaan jatkan uniani.

Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku.

Kun pyytää kättä, voi saada koko pirun.

Mielestäni blondejakaan ei saa panna halvalla.

Ainoa tapa elää kauemmin on vanheneminen.

Tilapäinen rahapulani on nyt ohi – se on pysyvää.

Elämäni tragedia: heti kun opin iskemään naisia, jouduin naimisiin.

On meillä jotakin yhteistä vaimoni kanssa – emme ymmärrä toisiamme laisinkaan.

Minulla ei ole mitään syytä vieraissa käymiseen, sillä minulla on paljon naistuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti