perjantai 10. syyskuuta 2010

PE 10.09.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, päivällä + 17 C

Tapahtumat

Tein kirjallisen kysymyksen oikeusministeri Tuija Braxille ja poliisiministeri Anne Holmlundille. Pyydän vastausta 14 vuorokauden kuluessa minulle ja eduskunnalle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kirjallinen-kysymys-vastattavaksi.html

Kalajokilaakso julkisti vastineeni. Kiitos Liisa Ängeslevälle asian johdosta. Kaleva ei ole julkistanut vastinettani.

Kävin katsomassa jääkiekon harjoitusottelun JHT Kalajoki – Kokkolan Hermes. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon numeroin 7-1. Kotijoukkueesta Kai Yli-Untinen viimeisteli neljä maalia.

Uutiset

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on saanut potkut. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty kanadalainen Stephen Elop. Hän johtaa tällä hetkellä Microsoftin yritysratkaisuista vastaavaa yksikköä. Elopia luonnehditaan karismaattiseksi esiintyjäksi ja yrittäjähenkiseksi johtajaksi, joka on innostunut tekniikasta ja sen yhdistämisestä liiketoimintaan.

Kansanedustaja Petri Salo (kok) kiistää lahjonta- ja ylinopeussyytteet, jotka hänelle luettiin Pohjanmaan käräjäoikeudessa Vaasassa tänään. Johtavan kihlakunnansyyttäjän Peter Levlinin mukaan Salo yritti luikerrella ylinopeussakoista lupaamalla tarjota kahvit koko hänet pysäyttäneen poliisimiehen yksikölle. Salo pysäytettiin Vöyrissä 31. toukokuuta illansuussa. Poliisipartio oli havainnut kovaa liikkuneen auton, jonka nopeudeksi mitattiin 138 kilometriä tunnissa. Partio lähti kaaharin perään.
- Partion vauhti oli ylimmillään 175 kilometriä tunnissa ja silti heiltä kesti kuusi kilometriä tavoittaa auto, toinen syyttäjä Annika Lampikoski sanoi. Poliisiauton takapenkillä käytiin lähes tunnin keskustelu, jossa Salo syyttäjien mukaan yritti puhua poliisit antamaan hänelle sakkojen sijaan huomautus. Salo on itse siviiliammatiltaan poliisi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Erkki Aho vastaa.

Terveys ja liikunta

Paino 99.0 kg, verenpaine 166/102, lepopulssi 50, pyöräily 28 km / 2228 km, kävely 12 km /455 km, uinti 1000m / 43 000 m

Loppukevennys

- Maistuiko? kysyi tarjoilija kohteliaasti tultuaan keräämään astioita. – Kyllä, kyllä maistui, kun vain vielä keksisi, miltä?

- Tarjoilija, onko teillä kanankoipia? tiedusteli pöydässä istuva ravintola-asiakas. – Kyllä vain, ilmoitti tarjoilija. – No, pankaa niihin sitten hieman vauhtia ja kiikuttakaa minulle toinen olut.

- Tarjoilija, en pysty syömään tätä pihviä! Kutsukaa hovimestari! valitti ruokailija-asiakas. – Turha toivo, tuhahti tarjoilija, - ei hänkään pysty.

- Millainen ihminen on yksitotinen? – Sellainen, joka nauttii aina vain yhden totin.

- Kyllähän minä suoraan kävelishin, sihisi isäntä maalaispubista poistuttuaan, - mutta kun tämä tie on niin pirun mutkainen.

- Mikä on huoltoasemakahviloiden eniten myyty kahvileipä? – Yks tollanen.

Ennen vanhaan kun nuori nainen otti paukun tai kaksi, hän sammui kuin lyhty; nykyään kun nuori nainen ottaa paukun tai kaksi, sammuu lyhty.

Onnellisia ovat ne miehet, jotka vaimo ajaa juomaan – toisten on itse käveltävä.

Painonpudotus voi murskata varpaasi.

- Mikä on jalkapalloilijan suurin toive elämässä? – Ettei potkaisisi tyhjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti