keskiviikko 29. syyskuuta 2010

KE 29.09.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -1 C, päivällä + 9 C

Tapahtumat

Sain tänään suojelupäätökseksi epäilemäni Oulun poliisin päätöksen. Asia menee valtakunnansyyttäjäviraston tutkittavaksi. Katso
Suojelupäätös – virkarikos?
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/09/suojelupaatos-virkarikos.html

Tänään oli Kalajoenseudussa yleisönosastokirjoitus, mistä olen iloinen ja tyytyväinen.
Katso: Erkki Ahon kulttuurityö
http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/2010/09/erkki-ahon-kulttuurityo.html

Kalajoki-näyttely
http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/2010/04/kalajoki-nayttely.html

Uutiset

Islannin entinen pääministeri Geir Haarde joutuu valtakunnanoikeuteen. Maan parlamentti on äänestänyt Haarden asettamisesta oikeuden eteen tämän osuudesta talouskriisiin, joka ajoi Islannin lähes vararikkoon.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen keskeinen luottamushenkilö on ollut heinäkuusta asti vangittuna epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Miestä epäillään lähisukulaisensa tai -sukulaistensa hyväksikäytöstä. Vangittu mies toimi aiemmin suuren eteläsuomalaisen rauhanyhdistyksen puheenjohtajana. Hän on yhä vanhoillislestadiolaisten johtoelimen Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen valitsemana liikkeen luottamustoimessa. Poliisitutkinnassa rikosepäilyt ovat laajentuneet. Luottamushenkilön kolme sukulaismiestä vangittiin hyväksikäyttörikoksesta epäiltyinä samana päivänä kuin ensin vangittu mies. Heistä kaksi vangittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yksi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäiltynä. Vangituista muut kuin ensin vangittu pääsivät vapaaksi elokuussa.

Eduskunnan palkkiotoimikunta päätti ensi vuonna tehtävistä kansanedustajien palkan korotuksista eilen. Kansanedustajan kuukausipalkkio nousee 387 eurolla 6335 euroon. Yli 12 vuotta toimineilla korotus on 416 euroa. Tennilän mukaan kahdeksan prosentin palkankorotus on perusteeton ja jakaa kansaa entisestään. Edustajien palkkiot nousevat ensin marraskuussa 1,5 prosenttia ja vaalien jälkeen 6,5 prosenttia. - Näin ne tuloerot syntyvät, summaa Tennilä.

Yleisradion ex-toimitusjohtaja muistelee vauhdikkaita opiskeluaikojaan tänään julkaistussa kirjassaan Outolintu. Opiskeluaikoinaan 90-luvun alkupuolella Jungner tavoitteli - lukuisten muiden naisten ohella - myös nykyisen pääministerin Mari Kiviniemen (kesk) huomiota. Kirjassaan hän kertoo, kuinka hän eräissä juhlissa ajautui tukkanuottasille daamista nykyisen asuntoministerin Jan Vapaavuoren (kok) kanssa.
- Janin lähdettyä hakemaan lisää juotavaa Mari puraisi minua sormesta. Myöhemmin vessajonossa kerroin voitonriemuisena edessäni jonottavalle Janille, että hänen oli turha tuhlata aikaansa Mariin, peli oli pelattu ja sormeani oli jo purtu. Möläytys kostautui, kun Vapaavuori teki vastaiskun.
- Nokkelana poikana Jan oli palannut Marin luo ja kysynyt: "Mitä täällä oikein tapahtui? Mikael tuolla leveilee kaikille, että sinä imeskelit hänen sormiaan." Mari ei puhunut minulle kahteen kuukauteen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike:Iltalehti maanantai 27.9.2010. Kepulle kelpaa! Keskustanuoret palkkasi rahasotkujen ryvettämän nuorisopoliitikon. Ammattikoululaisten opiskelijajärjestö Osku ry:n puheenjohtaja Sami Hänninen (kesk.) erosi kesällä tehtävästään järjestössä paljastuneiden taloussotkujen vuoksi.
Erkin kommentti: Sami Hänninen on Kalajoen kaupunginvaltuutettu. Hän ei ollut eilisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa. Sami Hänninen on ehdolla Keskustan Oulun piirin kansanedustajaehdokkaaksi ja on niiden joukossa, joista piirikokous päättää. Kielteinen julkisuus ei edistä Sami Hännisen urakehitystä.
Toinen lehtileike: Kaleva tiistai 28.9.2010 Etelän suunta repii välejä. Keski-Pohjanmaalla aloitetaan kuntakierrokset yhteisymmärryksen löytämiseksi.
Erkin kommentti: Mielestäni oikeuskansleri Jaakko Jonkan ratkaisu oli kansalaisten kannalta oikea. En ymmärrä turhaa vouhotusta asian tiimoilta. Toholammin kunnanjohtajan Jari Kangasvierenkin kannattaisi keskittyä kuntansa kannalta muihin tärkeämpiin asioihin kuin päätöksestä valittamiseen.

Terveys ja liikunta

Paino 99,2 kg, verenpaine 161 / 94, lepopulssi 51. Uinti 1000m / 58 000m.

Loppukevennys

Urheilumiehenä Ike halusi mukaan hiihtokilpailuihin, mutta häntä ei huolittu. – Miksi ihmeessä? Masa kummasteli. – Väittivät, että väärä sarja. – No, mihin sä pyrit? – Naisten takaa-ajoon.

- Miten mies oppii tuntemaan itsensä? – Menee naimisiin, niin kyllä vaimo kertoo.

Nykykaupunkilainen iltasatu alkaa: - Olipa kerran neljä karhua, isäkarhu, äitikarhu ja lapsikarhut äidin ja isän edellisestä avioliitosta.

Äiti valmistautui ravintolailtaan ja ehosti kasvojaan peilin edessä. Viisivuotias Kalevi seurasi puuterin ja värien levitystä ja kysyi: - Miksi sä panet meikkiä naamaas? – Näyttääkseni kauniimmalta, äiti vastasi. – Mikset sä sitten näytä?

On kova raittiusmies; se koettaa juomalla hävittää viinan maailmasta.

Mukava poika, varsinkin nukkuessaan.

Kauhajoen kirkossa 1900-luvun alkupuolella saarnasi kirkkoherra Lybeck voimakkaalla äänellä uskosta ja siihen tulemisesta. Kovalla äänellä kirkkoherra kysyi: - Mistä usko tulee? Kirkon penkissä istui perähyyppäläinen Usko Vakkuri-niminen mieshenkilö, ja hän vastasi kovalla äänellä: - Usko tulee Vakkurinkylästä.

Karkkilalaisella Eerolla oli Aira-niminen tyttöystävä. Tästä Ahmoon pojat saivat aiheen huudella kaverilleen: - Muista sit, Eero, älä laita päätäs airanrakkoon!

Savolainen ja ranskalainen tekivät sinunkauppoja. Ranskalainen ojensi kätensä ja sanoi: - Pier. Savolainen naurahti ja vastasi: - Ei haettoo mittää, kun ei vuan ripuliksi kerkii.

- Kääkö tämä auto Muuruveellä? – Ei kää kun naftalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti