torstai 9. syyskuuta 2010

TO 09.09.2010
Huom. kuvan saa isommaksi klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 18 C

Tapahtumat

Keskipohjanmaa-lehti oli julkaissut vastineeni. Tämä on todella suuri edistysaskel pitkässä oikeustaistelussani kohti lopullista voittoa. Lausun nöyrimmät kiitokseni asian johdosta päätoimittaja Lassi Jaakkolalle.

Sain tiistaina pyytämättä seuraavan valaehtoisen lausunnon:

Valaehtoinen lausunto oikeudenkäynnistä 23.08.2010 klo 09.00 alkaen jutussa syyttäjä
vs. Erkki Aho Ylivieska-Raahe käräjäoikeudessa seuraavasti;
Olin paikanpäällä seuraamassa edellä mainittua oikeudenkäyntiä ja totean valaehtoisesti
seuraavaa siltä osin kuin se täydentää ko. oikeudenkäyntimenettelyn kuvausta, jota Te
ette lehdessänne ole lukijoille esittäneet, jolloin uutisoinnistanne saa puutteellisen ja siten
väärän ja osin jopa harhaanjohtavan kuvan oikeudenkäyntimenettelyn täydellisyydestä
ja tuomioon johtavista ilmeisen puutteellisista perusteista kun,
"oikeuden puheenjohtaja kieltäytyi vastaanottamasta todistusaineistoa, joka vastaajan
mukaan on aivan merkittävää ja hänen oikeuksiaan tukevaa näyttöä".

Aimo Remes,
Kärsämäen kunnanvaltuuston jäsen


Lainaus eilisestä blogistani:
Sain eilen pyytämättä kirjallisen todistuksen Ylivieskan käräjäoikeuden istuntoa seuranneelta henkilöltä siitä, että käräjätuomari Jaakko Raittila kieltäytyi vastaanottamasta minulta todistusaineistoa.

Käräjätuomari Jaakko Raittila oli valmis antamaan ”tuomionsa” heti käräjäpäivän päätteeksi. Hänen oli täytynyt kirjoittaa tuo päätös etukäteen, koska hän ei olisi voinut antaa päätöstä muuten. Käräjäoikeuden istunto oli siis täysin turha ja täyttä teatteria, koska päätös oli kirjoitettu etukäteen. Siksi hän ei voinut vastaanottaa todistusaineistoa, koska valmiiksi kirjoitettu päätös olisi siinä tapauksessa ollut väärä.

Oikeudenkäymiskaari 1 luku 12 §

Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa.


Olen pyytänyt Ylivieskan käräjäoikeudesta kaikkia asiani käsittelyyn liittyviä asiakirjoja ja materiaalia, jotta voin todistaa tosiasiat. Vieläkään ole saanut pyytämääni aineistoa.

Mielestäni oikeuskanslerin tulee ottaa uudelleen selvitettäväksi Oulun KRP:n rikostutkija Tapio Mäkelän sanat: ”Jos ette lopeta asioiden penkomista, niin teille käy kuten Erkki Aholle. On ollut jo monta kertaa liipaisimella.”
Myös Vantaan KRP:n rikostutkija Pauli Mattilan sanat Erkki Aholle ovat erikoiset: ”Olet onnistunut hankkimaan suuren määrän vihollisia poliisien keskuudessa.”

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei ole vieläkään vastannut avoimeen kirjeeseeni 22.2.2009. Lain mukaan virkamiehen on vastattava myös sähköposteihin. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/avoin-kirje-poliisiylijohtaja-mikko.html

Kävin tänään Rautiossa isäni haudalla. Isäni kuolemasta tuli tänään kuluneeksi 32 vuotta. Kävin äitini luona. Hän täytti toissapäivänä 87 vuotta, mutta minä olin silloin henkisesti niin väsynyt, etten jaksanut lähteä hänen syntymäpäivilleen.

Minuun on otettu yhteyttä Himangan Matkailu Oy:n asioiden selvittämiseksi. Kaupunginhallituksessa Jorma Tikkanen esitti aikanaan erityistilintarkastuksen suorittamista ko. yhtiössä. Kukaan kaupunginhallituksen jäsenistä ei häntä kannattanut. Minulle on kuitenkin tullut palautteita sellaisilta tahoilta, että mielestäni nyt on erityistilintarkastus suoritettava, ja jos tilanne sitä vaatii, niin rikostutkinta sen lisäksi.

Uutiset

SPR:n Veripalvelu on ostanut konsulttipalveluita miljoonilla euroilla ilman kunnollista kilpailutusta tai sopimuksia, kertoi MTV3:n 45 minuuttia ohjelma keskiviikkona. Veripalvelu on maksanut Booz & Company -konsulttiyritykselle vuosina 2004-2009 yli 3,3 miljoonaa euroa. Veripalvelun johtaja Jukka Rautonen oli töissä Boozilla ennen siirtymistään Veripalvelun johtoon. Yhteistyötä Boozilla on luotsannut Rautosen entinen työtoveri. 45 minuuttia ohjelman saamien SPR:n sisäisten sähköpostien mukaan sisäinen tarkastaja on moittinut konsulttihankintoja kahdesti.
Rautonen perusteli kirjallisten sopimusten puuttumista ohjelmalle sillä, että projektin edetessä konsultoinnin tarpeet vaihtelevat. Kilpailutukseen ei hänen mukaansa ollut tarvetta, koska valittu yritys on niin ylivoimainen muihin verrattuna. Hän myöntää MTV3:n haastattelussa, että konsulttiyrityksen kanssa tehdystä työstä ei ole projektikohtaisia sopimuksia tai raportteja. Rautonen on sopinut asioista suullisesti. Projekteja ei ole myöskään kilpailutettu.

Kristillisdemokraattien poliitikkoja on houkuteltu muiden puolueiden listoille ensi keväänkin eduskuntavaaleihin. Puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan ehdokkuuden vastineeksi on tarjottu vaalitukea jopa useita kymmeniä tuhansia euroja. Asialla ovat olleet erityisesti keskusta ja kokoomus.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii VTT:n energiaselvityksen julkistamista. Heinäluoman mukaan vaikuttaa pahalta, kun valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mainostama "fantastinen vihreä verouudistus" näyttääkin toisenlaiselta uuden tiedon valossa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: SaniFanikin yhteiskeittiöön? Sivistystoimenjohtaja ja Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Esa Siirilä on esittänyt, että selvitettäisiin mahdollisuus rakentaa keittiö, joka vastaisi sekä kaupungin ruokapalvelun että ravintolatoiminnan tarpeisiin.
Erkin kommentti: Tämä on vaarallinen aloite, koska sillä pyritään siihen, että koululaisten ruokapalvelutkin valjastettaisiin Kalajoen matkailun riskien ja mahdollisten tappioiden peittämiseen.

Televisiosta katsottua

Katsoin ohjelman: Venäjää halki 30 päivässä osa 4/8.

Terveys ja liikunta

Paino 99,7 kg, verenpaine 151/100, lepopulssi 55. Kävely 12 km / 455 km,

Loppukevennys

Olen piilossa, en vieläkään ole löytänyt itseäni.

Juorukello on aina edellä aikaansa.

Korkein arvosana, jonka mies voi sängyssä saada, on tyydyttävä.

Pitkässä juoksussa väsyy.

Olen sokea ja näen vain nälkää.

Naisilla on vain yksi oikea tissi … niin ja sitten vasen.

- Mikä on alkoholistin lempivirsi? – Kirkasta oi Kristus meille.

Kun juo viinaa, se menee päähän; kun juo paljon viinaa, se menee jalkoihin.

- Tarjoilija, sienikeitossani on kärpänen, valitti ravintola-asiakas. – Se onkin kärpässienikeittoa, valisti tarjoilija.

Naiset käyvät ravintoloissa vain kahdesta syystä – joko etsimässä miestä tai miestään.

AA-kerhon kokouksessa selvä enemmistö päätti, ettei kokouksiin saa tulla humalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti