torstai 2. syyskuuta 2010

TO 02.09.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, päivällä + 10 C

Tapahtumat

Kävin tänään tapaamassa Rautiossa äitiäni, joka täyttää ensi tiistaina 87-vuotta. Hänelle syyttömänä pidättämiseni ja ahojahdin kohteeksi joutuminen on ollut erittäin raskas kokemus.

Olin tänään illalla katsomassa Tapion Tuvalla tukkilaisfestivaalien ensimmäistä elokuvaa Koskenlaskijan morsian. Paikka sopi erinomaisesti elokuvateatteriksi. Pekka Kaarninen esitteli elokuvan. Kaarninen tekee tohtorin väitöskirjaa tukkilaiselokuvista. Kalajokinen Esko Lindström esitteli Kalajoen uitoista kuvia. Esko on ollut uitoissa mukana 1940- ja 1950-luvulla.

Pyrin selventämään lukijoille avoimien asianajokirjojen ongelmia. Kun asianhoitaja väärentää päämiehen nimen avoimeen asianajovaltakirjaan, niin hän silloin voi tehdä päämiehensä lukuun lähes mitä tahansa. Hän voi nostaa oikeusjuttuja päämiehen nimissä tämän tietämättä. Oikeuden päätöksestä tulee tieto asiamiehelle, ei päämiehelle. Asiamies voi laskuttaa avoimella asianajovaltakirjalla asianajokulut päämiehen oikeusturvavakuutuksesta päämiehen tietämättä. Luonnollisesti taitava asiamies ensiksi on hyvää pataa päämiehensä kanssa saadakseen kaikki tarvittavat tiedot ”projektin” onnistumiseksi. Mitä pitemmäksi asianhoitaja saa oikeusprosessit venymään sitä enemmän hän voi laskuttaa päämiehen oikeusturvavakuutuksesta. Siis mitä enemmän asiamies häviää juttuja sitä paremmin hän taloudellisesti pärjää. Kun sitten päämiehet huomaavat asian, niin asianhoitaja nostaa kunnianloukkausjuttuja päämiehiään vastaan ja aiheuttaa heille taloudellista vahinkoa ja mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä. Useasti kysymyksessä on toisen hädänalaisen aseman hyväksikäyttö.

Uutiset

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä (kesk.) haluaa lisätä karhunkaatolupia. Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaan haastattelema Leppä sanoo, että viimeaikaisten karhuhavaintojen ja -vahinkojen takia asiaa pitää pohtia nopeasti uudelleen.

Kalastuksen hyljevahingot ovat taas kasvussa. Ankaraa talvea etelään paenneet harmaahylkeet ovat palaamassa takaisin Perämeren rannikolle. Norpat puolestaan rantautuvat ulkomereltä. Eniten hyljevahinkoja on yleensä syksyllä karisiian kutuaikaan ja muikunpyyntiaikana. Hylje suosii matalia niemiä ja käy kokemassa mm. lohtajalaiskalastajien verkkoja.

Nuori helsinkiläisnainen kertoo Alibi-lehdessä myyvänsä seksipalveluja perheelliselle mieskansanedustajalle pari kertaa kuukaudessa. Prostituoidun mukaan kansanedustaja käy hänen luonaan säännöllisesti. Alibin haastattelema 24-vuotias nainen kertoo häneltä seksiä ostavan miehen kehuskelleen eduskunnan maksavan tämän taksimatkat naisen luokse.
- Hän käy pari kertaa kuukaudessa luonani, yleensä torstaisin, lehden mukaan Kalliossa asuva nainen kertoo.
Nainen kertoo kansanedustajan olevan koko kansan tuntema poliitikko, jolta asian paljastuminen voisi viedä työn ja perheen. Nainen haluaa varjella miehen yksityisyyttä. Alibi kuitenkin tavoitti naisen tarkoittaman, myös ensi kevään vaaleissa ehdolla olevan kansanedustajan puhelimitse. Lehden mukaan kansanedustaja valitti puhelun aikana huonoa kuuluvuutta, minkä jälkeen puhelu katkesi.

Kalajoelle kokoontui keskiviikkona ja torstaina satakunta matkailualan toimijaa ympäri Suomea keskustelemaan matkailun tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista. Kalajoen kaupungin KOKO-Matkailun koordinaattori Anne Anttiroiko-Takala kertoo, että matkailuverkoston tärkeä tavoite on parantaa matkailukeskittyminen ja matkailukeskusten välistä yhteistyötä.
- Erityisesti Pohjois-Suomessa matkailukeskukset ovat kehittäneet matkailua viimeisten vuosien aikana valtavasti eteenpäin ja tulevaisuudessa, kun tuntuu, että julkista rahaa on entistä vähemmän käytettävissä, täytyy tehdä yhteistyötä keskenämme, sanoo Anne Anttiroiko-Takala.
Matkailuverkosto KOKO on työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima hanke.
Erkin kommentti: Mitä Kalajoen kaupungin päättäjät tietävät KOKO-projektista ja sen rahan käytöstä? Vastaus on: ei yhtään mitään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Itämeri on kuin keuhkosairas ihminen.

Terveys ja liikunta

Paino 99,2 kg, verenpaine 158/103, lepopulssi 56,kävely 12 km / 397 km, uinti 1000m / 39 000 m

Loppukevennys

Ilmoitus paikallislehdessä: ”Nuori farmari, maatila ja 100 hehtaaria peltoja Pohjanmaalla, etsii morsianta, jolla on traktori. Ole ystävällinen ja liitä mukaan kuva traktorista.”

Miksi miehet eivät voi saada hullunlehmän tautia? – He ovat kaikki sikoja.

Mistä tietää, että mies on kuollut? – Se pysyy kovana kauemmin kuin kaksi minuuttia.

- Kun tapasin tyttöystäväni, hän kysyi, mikä on tärkeintä naisen sisimmässä. – Mitä vastasit? – Minun penikseni.

- Sinun olisi korkea aika mennä naimisiin, sanoi isä 30-vuotiaalle pojalleen. – Menen naimisiin kahden viikon kuluttua, poika vastasi. – Ja kuka on onnellinen valittusi? isä uteli. – Naapurin Petteri. – Mitä hemmettiä, ethän sinä voi hänen kanssaan naimisiin, hänhän on sosiaalidemokraatti.

- Millainen on tosimiehen pääsiäinen? – Hän jahtaa tipuja täydessä mämmissä, herää aamulla noita-akan vieressä ja miettii, minkälainen yllätys munassa mahtaa olla.

- Milloin haitarinsoittaja tietää nauttineensa liikaa virvokkeita? – Kun hänellä on otsa kurtussa.

- Miksi viime vuoden viinit ovat niin huonoja? – Viininpolkijat olivat silloin istumalakossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti