lauantai 18. syyskuuta 2010

LA 18.09.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, päivällä + 15 C

Tapahtumat

Kävin tänään Pyhäjoen messuilla. Messut avasi kuntaministeri Tapani Tölli. Ministerin mukana paikalle tuli ” poliittinen kärpäslauma”, joka tuskin messuista välitti tuon taivaallista, mutta ministerin kintereillä piti pysyä. Laumassa näkyi olevan myös kalajokisia kärpäsiä.
Arpoja oli runsaasti myynnissä. Osallistuin vähän erikoisempaan kilpailuun. Täyden vesisaavin pohjalla oli juomalasi, johon piti pudottaa 20 sentin kolikko. Tehtävä vaati tarkkuutta ja onnistuin pudottamaan 20 sentin kolikon juomalasiin. Olin siihen mennessä ainut noin kahdestakymmenestä yrittäneestä, joka onnistui tässä tehtävässä. Palkintona oli Pyhäjoen kirkkokuoron CD-levy.
Ostin D-vitamiinia, koska D-vitamiinin terveysvaikutuksia on viime aikoina kehuttu televisiossakin. Messuilla näkyi myös se, että keskustan kansanedustajaehdokasvaali on tänä viikonloppuna. Messuilla oli myös Jaakko Jukkola, joka kerää nimiä uuden puolueen perustamiseen. Taitaa olla niin, että 5000 nimen kerääminen ajoissa ennen eduskuntavaaleja on aika ylivoimainen tehtävä.

Kävin Rautiossa tapaamassa äitiäni. Samalla kävin Raution kirpputorilla. Siellä oli yllättävän paljon myyjiä. Löysin kirpputorilta kaksi mielenkiintoista kirjaa: Tauno Karilas: Suuri kaskukirja, melkein 1000-sivuinen järkäle ja Kari Linnilän ja Meri Utrion: Silloin kerran - kultainen nuoruus. Elämää Suomessa vuosina 1944-1956. Ostin myös mustaviinimarjamehua. Ehkä olisi pitänyt ostaa useampi pullollinen, koska mehu oli todella hyvää.

Teen uudistetun virka-apupyynnön poliisihallitukselle, koska Ylivieskan käräjäoikeus, syyttäjä Mustonen ja tutkinnanjohtaja Tasanto eivät ole toimittaneet minulle pyytämääni aineistoa. Ylivieskan käräjäoikeudella on ollut nyt kuukausi aikaa monistaa pyytämäni aineisto, sillä oikeuden päätöskin oli valmiina jo ennen oikeudenkäyntiä. Hitaita ovat herrojen kiireet, on vanha sanonta ja näyttää pitävän paikkansa.
On käsittämätöntä miksi poliisi ei löydä rikoksia Suomussalmen asiassa, eikä ns. Helsingin tapauksessa ja ns. Espoon tapauksessa, vaikka rikokset ovat kiistattomat. On käsittämätöntä miksi Mikko Kovalaista suojellaan poliisin, syyttäjien ja oikeuslaitoksen toimesta. Syyttömät ovat joutuneet kärsimään jo kymmeniä vuosia rikollisten toiminnan uhrina.

Kävin katsomassa B-junioreiden ykkösdivisioonan karsintasarjan jääkiekko-ottelun JHT- EtPo-72. Kotijoukkue voitti numeroin 15-6.

Uutiset

Perussuomalaiset on kasvattanut roimasti kannatustaan työväestön keskuudessa. Arvion mukaan puolue on kolminkertaistanut kannatuksensa työntekijöiden ammattiryhmässä sitten viime eduskuntavaalien. Perussuomalaisten on arveltu keränneen uutta kannatusta vuodesta 2007 lähtien etupäässä keskustalta ja vasemmistopuolueiden duunariäänestäjiltä. Suomen Gallupin toimialajohtajan Juhani Pehkosen arvion mukaan Sdp on menettänyt neljässä vuodessa työntekijöiden kannatusta runsaasta 30:stä 25:een.

Rahapajasta on varastettu kolikoita ja levitetty edelleen. Poliisin esitutkinnan mukaan toiminta on jatkunut lähes kaksi vuotta. Tuotantopäällikön lisäksi poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt useita henkilöitä. 37-vuotias tuotantopäällikkö on ollut vangittuna todennäköisin syin. Poliisi tutkii myös rikoksesta epäiltyjen kokaiinin levitystä ja käyttöä. Maanantaina vangitun tuotantopäällikön ja venäläisnaisen lisäksi vyyhdissä on puolenkymmentä muuta epäiltyä. Osa heistä on poliisin mukaan ulkomaalaisia, osa suomalaisia. Muiden osuuden epäillään liittyvän lähinnä kolikkojen levittämiseen.

Ennätysmäärä suomalaisopiskelijoita on aloittanut opintonsa Virossa tänä syksynä. Suosituimpia aloja ovat kaupalliset alat, lääketiede ja eläinlääketiede. Esimerkiksi Tarton maatalousyliopisto joutui jättämään ovien ulkopuolelle tänä syksynä valtaosan eläinlääkäreiksi haluavista suomalaisnuorista. Virossa opiskelee jo useita satoja suomalaisnuoria. Perinteisessä yliopistokaupungissa Tartossa heitä on kolmisensataa. Tallinnan Estonian Business Schooliin eli kauppakorkeakouluun tuli tänä syksynä ennätysmäärä suomalaisopiskelijoita, vahvistaa Kätlin Keinast, oppilaitoksen kansainvälisen osaston johtaja. Viron kauppakorkeakoulussa aloitti nyt syksyllä peräti 80 suomalaisopiskelijaa.

Uudet tutkimukset vahvistavat D-vitamiinin mainetta terveyden ylläpitäjänä. D-vitamiini saattaa lykätä monien sairauksien puhkeamista, mutta vahvat näytöt esimerkiksi D-vitamiinilisien infektioilta suojaavasta vaikutuksesta puuttuvat. Lääketieteen lisensiaatti Katja Vähävihun väitöskirjan mukaan pienikin määrä joko auringosta tai valohoidosta saatua UV-B-säteilyä riittää käynnistämään ihon D-vitamiinituotannon. UV-B-valoa käytetään lähinnä ihotautien hoitoon, mutta samoista säteistä saattaisi olla hyötyä myös potilaille, jotka kärsivät esimerkiksi D-vitamiinin imeytymishäiriöistä. D-vitamiini, joka nykytutkimuksen mukaan on pikemminkin hormoni, tunnettiin pitkään vain sen luustoa vahvistavista vaikutuksista. Viime vuosina D on korotettu miltei ihmelääkkeeksi, joka torjuu niin vanhenemista, sydäntauteja, syöpäsairauksia kuin tulehduksiakin.
Valio ilmoitti juuri kaksinkertaistavansa D-vitamiinin maitotuotteissa - ja lääkärit keskustelevat vilkkaasti, pitäisikö väestön saantisuosituksia nostaa. Tutkija-lääkäri Ilkka Laaksin mielestä varsinkin ikäihmisten kannattaa pitää hyvää huolta D-vitamiinin saannista.
- Yli 60-vuotiaille selkeästi suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden, Laaksi muistuttaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: EU-aika tuplasi tilakoon ja karjan. Toinen lehtileike: Yhteistyö lännen kanssa vilkasta. Kekkosellekaan ei saanut kertoa salaisista neuvotteluista. Kolmas lehtileike: Kalajoki kunnista ykkönen. KLL:n Oulun eteläisen piirin yu-mestaruuskilpailut Pyhäjärvellä.

Terveys ja liikunta

Paino 99 kg, verenpaine 148/98, lepopulssi 50. Pyöräily 28 km / 2338 km.

Loppukevennys

Ammattipoliitikkokin on aivan kunniallinen ammatti, kunhan ei vain jää kiinni.

Sanokoot mitä sanovat, mutta mielestäni ilmaston lämpeneminen on kylmä tosiasia.

- Miksi viimeisetkin rahat kannattaa viedä mieluummin Alkoon kuin pankkiin? – Alkosta saa isommat prosentit.

- Jaa, että oikein tohtori? ihmetteli Manta herraskaiselle vieraalle. – Kyllä minä olen filosofian tohtori, myönsi herraskainen vieras. – Ai, että oikein filosofian tohtori? Niin, nykyisin sitä on kaikenlaisia tauteja, myönsi Manta.

- Tunnetko sinä yhtään Mika Waltaria? kysyi kansanedustaja kollegaltaan eduskunnan kahvilassa. – Tunnenhan toki, vakuutti kollega, - just tässä viime maanantaina turistiin toista tuntia ravintola Mörssärissä. – Nyt puhut palturia, epäili kansanedustaja. – En varmasti, vakuutti kollega. – Kyllä vain, sanoi kansanedustaja vakuuttavalla äänellä. – Kyllähän minä tiedän, että Mörssäri on aina maanantaisin kiinni.

- Miksi sanotaan, ettei hätä lue lakia, vaikka kaikki asianajajat ovat yksiä paskiaisia?

- Mikä on luottovanki? – Ihminen joka elää velkavankeudessa.

- Kenen syytä auto-onnettomuus oli? halusi syyttäjä tietää silminnäkijältä. – Mikäli minä panin oikein merkille, sanoi silminnäkijä, - ne kyllä törmäsivät toisiinsa yhtä aikaa.

Tarvitaan talven pakkasennätys ennen kuin näkee asianajajan kädet omissa taskuissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti