keskiviikko 22. syyskuuta 2010

KE 22.09.2010Suomen sodan sankari Wilhelm von Schwerin kuoli tässä Matturaisen talossa Kalajoella.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, koko yön satanut, lämpötila päivällä + 11 C.

Tapahtumat

Kävin Rautiossa äitini luona. Lähetin tänään sähköpostia tiedoksi ja kiireellisiä toimenpiteitä varten. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/totuus-asioissa.html

Kalajoki-näyttelyssä on vieraillut nyt 8700 henkilöä.

Uutiset

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ei näe moitittavaa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen antamissa vaalirahoitusta koskevissa lausunnoissa. Kalske sanoi maanantaina Ylen uutisille, että Suomeen rakennettiin vuosia jatkunut säätiölain vastainen puoluetoiminnan rahoitusjärjestelmä, joka on ollut kaiken kontrollin ulottumattomissa. Kalske koordinoi valtakunnansyyttäjänvirastossa poliisin ja syyttäjän yhteistyötä vaalirahoitusasioissa.
Erkin kommentti: Kalskeen ei olisi pitänyt ottaa julkisesti kantaa asiassa, mikä on keskeneräinen. Jääviyskysymys.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) ei aio paljastaa eduskunnalle aiemmin kerrottua enempää perheenjäsentensä omistuksista Talvivaaran kaivososakeyhtiössä. Asia nousi esille iltapäivällä eduskunnassa, kun kansanedustajat saivat nähtäväkseen Lehtomäen ilmoituksen muutoksista sidonnaisuuksistaan. Ilmoituksen mukaan "perheenjäsenillä on merkittävä määrä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n osakkeita". Lehtomäki arveli, että perheenjäsenten omistusten vuoksi hän jättäytyy sivuun, jos hallituksessa tehdään Talvivaaran kaivosyhtiötä koskevia päätöksiä. Ympäristöministeri Paula Lehtomäen puolisolla Jyri Sahlstenilla on 51 320 kappaletta kaivosyhtiö Talvivaaran osakkeita. Yhden osakkeen arvo eilen pörssikaupan päätyttyä oli 5,28 euroa. Sahlstenin Talvivaara-omistuksen arvo on siis 270 970 euroa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Toinen käsi sidottuna. Juttu Ruotsin vaaleista.

Terveys ja liikunta

Paino 99,2 kg, verenpaine 151/96, lepopulssi 50. Kävely 12 km / 529 km, uinti 1000 m / 52 000 m

Loppukevennys

- Isä, Pikku-Pekka kysyi aamiaispöydässä, kun isä oli keskittynyt aamulehteensä. – Niin? – Tänään on kuulemma auringonpimennys. Saanko minä mennä katsomaan? – Mene, mene, lupasi isä. – Mutta pukeudu lämpimästi, äläkä mene liian lähelle.

- Pekka, kiirettä nyt tai sinä myöhästyt koulusta! äiti hoputti. – Kyllä se on auki koko päivän, Pikku-Pekka lohdutti.

- Pekka, kysyi opettaja, - auttoiko isäsi sinua eilen kotitehtävissä? – Ei, se teki ne aivan yksin.

- Äiti, milloin minä olen syntynyt? halusi Pikku-Pekka tietää. – Etkös enää muista? Toukokuussa, viides päivä, äiti vastasi. – Mutta mihin aikaan? – Se oli siinä puoli viideltä aamulla. – Niin aikaisin! Pikku-Pekka ihmetteli. – Sinä varmaan oli vielä nukkumassa.

- Pikku-Pekka meni hakemaan ulos naapurin kaveria ja naapurin täti tarjosi Pikku-Pekalle mehua. Pikku-Pekka joi lasinsa tyhjäksi kiitosta sanomatta, mihin naapurin täti huomautti: - Mitäs sanotaan? – Laihoja ovat teidän mehunne.

- Perkeleen saatana, noitui Kalle välitunnilla, mutta hänen huonoksi onnekseen opettaja oli aivan lähellä ja kuuli kaiken. – Kalle! ärähti opettaja. – Missä ihmeessä sinä olet oppinut tuolla lailla kiroilemaan? – Missäkö? Kai sitä voi olla synnynnäisestikin lahjakas, puolusteli Kalle.

- Pekka, missä on kitalaki? opettaja kysyi, ja Pikku-Pekka meni mietteliääksi. – Hetkinen, hetkinen, Pikku-Pekka mietti. – Se on ihan tuossa kielen päällä.

- Pekka, mitäs sinä osaat kertoa marsalkka Mannerheimistä? opettaa kysyi historiantunnilla. – No, oikeastaan pelkkää hyvää, Pikku-Pekka vastasi diplomaattisesti.

- Isovaari, halusi Pikku-Pekka ujosti tietää, - onko hauskaa olla 70-vuotias? – On, on. Jos en olisi 70-vuotias, olisin kuollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti