maanantai 27. syyskuuta 2010

MA 27.09.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla -4 C, päivällä + 9 C

Tapahtumat

Kalajoen lottopotista on riittänyt puhumista Kalajoellakin.Voittaja on lehtitiedon mukaan mies.

Olen sopinut teknisen puolen kanssa, että Merenojan koulun homeongelmaepäilyt selvitetään perusteellisesti ja toimenpiteisiin ryhdytään jo tämän vuoden puolella. Kalajoen kaupungin ensi vuoden talousarvioon varataan riittävä määräraha ongelman korjaamiseen. Olen selvittänyt asiaa ja teen omalta osaltani kaiken voitavani asian korjaamiseksi. Otin asian esille illalla vielä valtuuston iltakoulussa.
Valtuuston iltakoulu alkoi kello 18. Etukäteismateriaalia ei jaettu, vaan valtuutetut tulevat kuuntelemaan kuten Jukolan pojat aikanaan lukkarin oppia. Palveluvastaavat ja muut esiintymishaluiset veivät toisten vapaa aikaa turhanpäiväiseen höpötykseen, koska esitykset olisi voinut jokainen valmistella huomattavasti paremmin ja lähettää aineistot etukäteen valtuutetuille. Epäilen, että suurin osa valtuutetuista on lukutaitoisia. Valtuuston iltakoulut ovat johtamistaidon pohjanoteeraus.

Uutiset

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) sai tiedon kaivosyhtiö Talvivaaran aikeista ottaa talteen uraania ennen kuin yhtiö julkisti suunnitelmansa. Toimitusjohtaja Pekka Perä sanoo kertoneensa asiasta henkilökohtaisesti Pekkariselle, jotta ministeriö osaisi valmistautua vastaamaan kysymyksiin asiasta. Perä kertoo Kalevan haastattelussa, että Talvivaaran hallitus päätti helmikuun alussa lähteä hakemaan lupaa uraanin talteen ottamiseksi. Suunnitelmasta annettiin pörssitiedote 9. helmikuuta. Perä ei usko, että ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) olisi voinut kuulla. Uraanihanketta on Perän mukaan valmistellut 10–20 hengen ryhmä Talvivaarassa. Ryhmästä on tehty hankekohtainen sisäpiirirekisteri.

Kiviniemi sai viime eduskuntavaaleissa Huomisen Suomi ry:ltä 57 350 euroa kampanjarahaa. Kiviniemi toimii itse yhdistyksen rahastonhoitajana. Kun yhdistystä perustettiin, Kiviniemi oli ministeri. Huomisen Suomi on rekisteröity reilut neljä vuotta sitten. Sen puheenjohtajana toimii Turkistuottajien viestintäjohtaja Päivi Marjatta Mononen-Mikkilä.
Kiviniemen vuoden 2007 kampanja maksoi 65991 euroa. Huomisen Suomi -yhdistys keräsi varoista 57350 euroa, joista seminaareista tuli 32000 euroa, taulumyynnistä 16050 euroa sekä yrityksiltä ja etujärjestöiltä 9300 euroa. Kiviniemi on vakuuttanut, että kukaan ei antanut hänelle yli 1700:aa euroa, mikä oli vanhan vaalirahoituslain ilmoitusvelvollisuusraja

Patentti- ja rekisterihallitus arvostelee Sdp:tä lähellä olevaa Urheiluopistosäätiötä, koska säätiö on jakanut 34 000 euroa vaalirahaa vastoin omia sääntöjään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Pietarissa muhii muutos. Kuvernööri Valentina Matvijenko ja muut ”komsomolilaiset” vaihtumassa nuoriin bisnesmiehiin.

Terveys ja liikunta

Paino 100,7 kg, verenpaine 157 / 99, lepopulssi 52. Kävely 12 km / 553 km, pyöräily 28 km / 2366 km, uinti 1000m / 56 000 m.

Loppukevennys

- Mikä on Aabrahamin poikain isän nimi? – Sitä pitää kysyä Aabrahamin vaimolta.

- Mitä vampyyri tilasi juomakseen ravintolassa? – Litra kokista.

- Mikä on uskonnollisin kahvileipä? – Munkkipossu.

Kerran muuan Kansallisteatterin etevä näyttelijätär, joka ei ollut liiallisella kauneudella pilattu, esitti ”Elinan surman” Kirstiä näytelmässä. Kun hän oli juuri suurella paatoksella saanut sanotuksi: ”Mutta minun poikani syntyy Kurkena”, kuului ääni katsomosta: - Taitaa tulla varis!

- Kummalta puolen lehmä tulee lypsää? – Alapuolelta.

- Saitko unenpäästä kiinni? – Sain jonkin ajanpäästä siitä jälkipäästä.

- Mikä on selkärepun vastakohta? – Vatsalaukku.

Entisaikaan sanottiin vuodetta sijaksi. Kun kerran pappi ja lukkari kinkerimatkoillaan olivat talossa yötä, meni palvelustyttö aamiaisella viemään kahvia. – Kummalle sialle minä ensin vien? kysyi tämä huoneeseen päästyään. Lukkari ehätti vastaamaan viitaten pappiin: - Vie tuolle isommalle sialle.

- Mikä on hevostilan nuorimman urospuolisen hevosen nimi? – Juni-ori.

- Mitä yhteistä on Pohjois- ja Etelä-Korealla? – Rajalinja.

- Mikä virus aiheuttaa valesairauden? – Höpöpöpö.

- Missä on taskuvarkaiden helvetti? – Nudistirannalla.

Ukko Brofeldt, Juhani Ahon isä, oli kova tupakkamies. Seurakunnassa oli kuitenkin ns, renqvistiläisiä, joiden mielestä tupakanpoltto oli syntiä. Muuan isäntä, ompelukoneagentti, suvaitsikin huomauttaa rovastille: - Kulkeehan rovasti, ei Ristus poltanna. – Ei se myynyt Singerin ompelukoneitakaan, vastasi ukko puhaltaen paksun pöläyksen piipustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti