tiistai 21. syyskuuta 2010

TI 21.09.2010

Kuvassa minulle tänään Ylivieskan käräjäoikeudesta toimitettu aineisto. Aineisto on tulitikkulaatikon korkuinen.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, lämpötila päivällä + 10 C, sadetta

Tapahtumat

Sain tänään Ylivieskan käräjäoikeudesta osan pyytämästäni aineistosta ja 250,50 euron laskun, vaikka aineisto olisi pitänyt toimittaa minulle veloituksetta. Teen asiasta kantelun oikeuskanslerille. Sain runsaasti esitutkinta-aineistoa, jota minulle ei ole aikaisemmin pyynnöistäni huolimatta toimitettu. En ole esitutkinnassa voinut esittää vastinettani Kovalaisen esittämiin asioihin, koska minulle ei ole niitä toimitettu vastineen antamista varten. Rikostutkinta on tehty fiksusti sanottuna päin mäntyä. Kaikki, mitä minä olen esittänyt, on jätetty tutkimatta ja aineisto, minkä olen toimittanut syyttäjä Esa Mustoselle ja Raahen käräjäoikeuden istuntoon, puuttuu minulle toimitetusta aineistosta. Mielestäni tämä osoittaa selkeän rikollisen toiminnan. Mitään minun esittämääni asiaa ei ole tutkittu. Ylivieskan käräjäoikeuden istuntopapereista puuttuu erittäin tärkeää aineistoa, mikä todistaa käräjätuomari Jaakko Raittilan virheellisen menettelyn. Nyt minulla on aineistoa, minkä avulla voidaan todistaa tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon esteellisyys ja syyttäjä Esa Mustosen esteellisyys ja jopa heidän tietoinen rikollinen toimintansa sekä käräjätuomari Jaakko Raittilan virheellinen menettely. Samalla voidaan todistaa niin Raahen käräjäoikeuden kuin Ylivieskan käräjäoikeuden tuomiot aikaansaaduksi rikosten avulla. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että kysymyksessä on tietoinen rikollinen toiminta. Nyt koko rikosliiga jää kiinni rysän päältä.

Kävin tänään Tapion Tuvalla Kalajoki-näyttelyssä. Tapasin siellä himankalaisia tuttujani, jotka lupasivat toimittaa minulle vanhoja valokuvia Himangalta. Samaan aikaan tuli Kalajoen Arteman matkailuluokka tutustumaan näyttelyyn opettajansa kanssa. Heille näyttely oli yllätys ja opettaja oli erittäin kiinnostunut ja ihastunut näyttelystä. Olin toimittanut Kalajoen Artemalle kutsun jo näyttelyn avajaisiin toukokuussa ja toivonut erityisesti matkailuluokkaa avajaisiin sekä luentotilaisuuksiin. Näyttää siltä, että tieto ei ole kulkenut oppilaitoksessa, vaikka varmistin tiedonkulun niin rehtorilta kuin kanslian henkilökunnalta ennen avajaisia useampaan kertaan. Tieto ei siitä huolimatta mennyt perille.

Uutiset

Norjassa on noussut vilkas keskustelu Neuvostoliitolle vakoilusta tuomitun Arne Treholtin oikeudenkäynnistä. Uusien tietojen valossa näyttäisi siltä, että keskeisiä todisteita Treholtia vastaan oli väärennetty. Ulkoministeriön virkamies Treholt tuomittiin vuonna 1985 vakoilusta 20 vuodeksi vankilaan. Keskeisenä todisteena oli salkullinen dollareita, jotka syyttäjän mukaan olivat peräisin Treholtin KGB-yhteyshenkilöltä. Treholt myönsi rahojen olemassaolon, mutta kiisti saaneensa ne KGB:ltä maksuna vakoilutiedoista. Juuri julkistetun kirjan mukaan rahasyytösten tueksi otetut valokuvat ovat väärennöksiä. Lisäksi Norjan turvallisuuspoliisin entinen tutkija on kertonut, että tapauksen todisteita väärennettiin.

Valtiontalouden tarkastusviraston (Vtv) mielestä isot tie- ja ratahankkeet toteutetaan liian epämääräisin perustein. Viraston uunituore raportti kertoo, että hankkeiden hyödyt ja todelliset kustannukset jäävät usein piiloon. Raportin terävin kärki kohdistuu hyöty-kustannuslaskelmiin, jotka ovat usein tärkein kriteeri hankkeen toteuttamisesta päätettäessä.
"Ei ole riittävän läpinäkyvää, millä perusteella hankkeita valitaan toteutettavaksi", Vtv:n johtava tuloksellisuustarkastaja Ari Hoikkala sanoo.
Otteet raportista kertovat hankesuunnitelmien epämääräisyydestä: "liikenne-ennusteita laaditaan vaihtelevilla tavoilla", "ministeriössä ei ole kyseenalaistettu sinne toimitettujen kannattavuuslaskelmien laatua", "jotkin hankkeet on päätetty toteuttaa lähinnä muulla perusteella kuin hyöty-kustannussuhteen osoittamalla kannattavuudella (esim. aluepolitiikka)".

Armeija joutuu täysremonttiin lähivuosina. Puolustusvoimain komentajan, kenraali Ari Puheloisen mukaan Suomella ei ole enää varaa nykyisen kokoiseen armeijaan. Puolustusministeri Jyri Häkämies haluaisi kirjata puolustusvoimien uudistamisen seuraavan hallituksen ohjelmaan.
Puolustusvoimain komentajan, kenraali Ari Puheloisen mukaan puolustusvoimia odottaa perusteellinen uudistus ensi vaalikaudella.

Eläkeläisnainen menetti Kalajoella satoja euroja valepoliisille. Poliisina esiintynyt 15-vuotias poika oli soittanut naiselle ja kertonut tarvitsevansa tämän pankkikortin tunnusluvun, jotta tili voitaisiin turvallisuussyistä sulkea. Poika sai pankkikortin haltuunsa, kun nainen oli laittanut sen valepoliisin ohjeiden mukaisesti ovimaton alle. Poika kävi hakemassa kortin itselleen yhdessä vuotta vanhemman kaverinsa kanssa. Kaverukset nostivat naisen tililtä 400 euroa. Tapaus sattui huhtikuussa. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi valepoliisin 40 päiväsakkoon virkavallan anastuksesta ja lievästä maksuvälinepetoksesta. Toinen nuorista sai maksettavakseen 25 päiväsakkoa. Molemmat tunnustivat tekonsa esitutkinnassa.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) esittää muutoksia kiisteltyyn haja-asutuksen jätevesiasetukseen. Ensiksikin ympäristönsuojelulakia muutettaisiin niin, että yli 68-vuotiaat vapautettaisiin asetuksen vaatimuksista. Raivoa uusi laki on herättänyt kansan keskuudessa siksi, että suomalaisille sen takia tulevan kalliin lisälaskun takana on virkamiehen iso laskuvirhe.
Erkin kommentti: Onko syytä epäillä, että Paula Lehtomäki ei hallitse tehtäviään?

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kymmenet sairaalarakennukset seisovat tyhjillään.

Televisiosta katsottua

Ajankohtaisessa kakkosessa tänään Vanhanen ja maan tavan hautajaiset. Petoksen makua – poliisikoulutusta kortistoon.

Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine 158/101, lepopulssi 50. Kävely 12 km / 529 km, uinti 1000 m / 51 000 m.

Loppukevennys

Iltamiin oli saatu esiintymään oikein konserttipianisti, joka ei kuitenkaan saanut oikein otetta yleisöönsä vakavalla musiikillaan. Lopulta pianisti kääntyi iltamaväkeen päin ja kysyi: - Mitä te oikein haluaisitte minun soittavan? – Soita taksi, kuului jostain nuorisotalon takanurkasta.

Tangolaulaja viihdytti mielisairaalan potilaita aloittamalla kappaleella ”Järjen veit”.

- Mikä on maamme tunnetuin lintuaiheinen taulu? – Tikkataulu.

- Millainen on hanuriliikkeen hintahaitari?

- Miten voi esittää yksinlaulua, kun sali on täynnä yleisöä?

Kun kaksi orkesterimuusikkoa menee naimisiin keskenään, avioliiton onnistumisen todennäköisyys on todella minimaalinen – ellei sitten torvi nai harppua.

- Saitkos hyviä lahjoja? Reino kysyi Pikku-Pekalta, kun pojat kohtasivat joulupäivänä pihamaalla. – En, tuhahti Pikku-Pekka. – Pelkkää krääsää, mutta ihmekös tuo! – Miten niin? ihmetteli leikkitoveri. – Kun kaikki on tonttujen tekemiä.

- Sä olet tyhmin, älyttömin ihminen tässä koulussa, sanoi Pikku-Liisa kaverilleen Pirkolle suututtuaan tälle välitunnilla. – No, no, rauhoitteli paikalle sattunut välituntivalvoja. – Onkohan se ihan noinkaan? – Anteeksi, Pikku-Liisa sanoi välituntivalvojalle, - en huomannut opettajaa.

Eräs Eino Leinon juomaveikoista oli joutunut lääkärin hoteisiin ja Leinolle kerrottiin, että hänellä on kielessä syöpä. Sangen ikävä tapaus, mutta Leino ei ottanut sitä uskoakseen, vaan ystävysten aikaisempia yhteisiä harrastuksia muistaen tokaisi: - Eikös juopa?

Muuan älyniekka antoi seuraavan määritelmän suudelmasta: ” Se on ovela menettelytapa keskeyttää yhteisestä sopimuksesta puhuminen hetkellä, jolloin sanat ovat tarpeettomat.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti