sunnuntai 19. syyskuuta 2010

SU 19.09.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, sadekuuroja, päivällä + 12 C

Tapahtumat

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Merijärveltä Alavieskan suuntaan ajanut henkilöauto oli ennen onnettomuutta ohittanut sittemmin tapahtuneesta ilmoittaneet, autolla liikkeellä olleet nuoret huomattavan suurella nopeudella. Nuorten tullessa onnettomuuspaikalle oli ohittajan auto katollaan ojassa täydessä liekeissä. Ennen katolleen päätymistä henkilöauto oli alkanut luisua loivassa vasemmalle kaartuvassa mutkassa, jonka jälkeen auto oli noussut sillankaiteen päälle, törmännyt n. 30 metrin jälkeen ojapenkkaan, ponnahtanut uudelleen saman pituisen matkan päätyen lopulta katolleen ojaan.
Vuonna 1991 syntyneen kuljettajan pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Auton noin kuljettaja menehtyi saamiinsa vammoihin. Pelastuslaitos joutui onnettomuusajoneuvon käännettyään irrottamaan auton katon uhrin irrottamiseksi. Ajoneuvossa ei ollut matkustajia. Paikalle saapuneet nuoret kuljetettiin Oulaskankaan sairaalaan saamaan kriisiapua. Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkivat onnettomuuteen johtaneita syitä. Tapahtuneeseen mahdollisesti vaikuttanut alkoholi selviää ruumiinavauksessa.

Kävin katsomassa nelossarjan viimeisen kierroksen ottelun K-Pallo – IK Myran. Kotijoukkue voitti numeroin 3-1 (3-0). Tämä oli tämän kauden viimeinen sarjapeli.

Uutiset

Raution Kisailijoiden Pirjo Palosaari voitti tänään painonnoston maailmanmestaruuden Puolassa.

Keskustan Oulun piirin jäsenvaalin tulokset:
1. Antti Rantakangas Haapavesi1340
2. Tapani Tölli Tyrnävä 1245
3. Sanna Isola Haapajärvi 1010
4. Eero Isomaa Nivala 888
5. Inkeri Kerola Raahe 857
6. Markku Koski Sievi 684
7. Niilo Keränen Taivalkoski 631
8. Eija Nivala Kalajoki 565

Sääntöjen mukaan kahdeksan ensimmäistä valitaan ehdokkaaksi ja viiden seuraavan osalla voidaan poiketa äänestystuloksesta. Viisi seuraavaa ovat Vesa Riekki Pudasjärveltä 557 , Sami Hänninen Himangalta 391, Kaisa Louet Siikalatvasta 382, Mirja Vehkaperä Haukiputaalta 374, Tuomo Hänninen Kuusamosta 366. Vehkaperä ja Hänninen ovat istuvia kansanedustajia. Nuorten ehdokkaalle löytynee paikka.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Vanhasen kohtalo kollegojen käsissä. Oikeusoppineet luottavat, että perustuslakivaliokunta ratkaisee asian puolueettomasti.
Erkin kommentti: Oma kokemukseni perustuslakivaliokunnan jäsenten toiminnasta on erittäin huono. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että perustuslakivaliokunnan jäsenet ovat täysin välinpitämättömiä kansalaisten oikeusturvasta ja perusoikeuksista. Minä en suosittele kenellekään yhdenkään perustuslakivaliokunnan jäsenen äänestämistä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Perustuslakivaliokunta on seuraava: Kimmo Sasi, Jacob Söderman, Ulla-Maj Wideros, Antti Vuolanne, Tuula Peltonen, Veijo Puhjo, Tuomo Hänninen, Ulla Karvo, Elsi Katainen, Kari Kärkkäinen, Elisabeth Nauchler, Ville Niinistö, Johanna Ojala-Niemelä, Tuulikki Ukkola ja Hannu Hoskonen.
Toinen lehtileike: Elämänilo kukkii epäkohtien keskellä. Tuplajuhlavuosi ei herätä pelkkää riemua Meksikossa.

Terveys ja liikunta

Paino 99,9 kg, verenpaine 158/100, lepopulssi 49. Uinti 1000m / 49 000 m,

Loppukevennys

Tunnettu raittiusapostoli Matti Helenius-Seppälä tapasi kerran puhujamatkoilla ollessaan junassa Savon ukon, joka ennen poistumistaan junasta otti pienen tujauksen kontissaan olevasta pullosta. Tohtori Helenius- Seppälä huomautti äijälle: - Kuulehan, minä olen elänyt näin vanhaksi enkä ole ottanut vielä kertaakaan ryyppyä. Ukko painoi varovasti korkin pullon suuhun, löi sen kämmenpohjallaan kiinni ja tokaisi: - Etkä ota nytkään!

Professori kysyy kutsuissa vierustoveriltaan: - Anteeksi uteliaisuuteni, mutta oletteko sukua majuri Adlerille? – En ole, katsokaas, minä olen juuri majuri Adler. – Jaha, jaha, siitäpä johtuukin tuo huomattava yhdennäköisyys.

Muuan pappi yltyi saarnastuolistaan kehumaan Pietarin kalansaaliin suuruutta: - Ja joukossa oli niin isoja kaloja kuin minusta lukkariin… Silloin kuului seurakunnan parvesta epäilystä ilmaiseva ”ohoh”. Pappi kiiruhti sanomaan: - Lukkari, tulehan lähemmäksi!

- Mikä on tuomarin vastakohta? – Viemäri.

Uskomaton juttu: asianajaja kuoli sydänkohtaukseen, vaikka aina on uskottu, ettei asianajajilla ole sydäntä.

- Onko teitä koskaan ennen rangaistu? jyrisi tuomari silmin nähden vihaisena syytetylle. – Ei, ei koskaan ennen, vastasi syytetty, - mitä nyt muutaman kerran jälkikäteen.

- Miten suursikalan omistaja toivottaa elikoilleen hyvää yötä? – Kärsikää toisianne.

Kun sotakoira kuoli taistelussa, sankarihauvalle vietiin kukkia.

Ovatko kaikki suursikalan omistajat sikarikkaita?

Professori Christian Sibeliukselta tiedusteli joku vähemmän tahdikas sielu, oliko tämä Jean Sibeliuksen veli. Mihin professori vastasi: - Kyllä. Ja hän on minun veljeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti