perjantai 24. syyskuuta 2010

PE 24.09.2010


Merenojan koulu

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 7 C sadetta

Tapahtumat

Tein yhteenvedonomaisen jutun Konekersantti Oy:n tuhoamisesta. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/olli-puolitaival-ja-konekersantti-oyn.html

Sain tänään informaatiota Merenojan koulun homeongelmista. Viikonlopun ja alkuviikon aikana perehdyn asiaan tarkemmin. Ongelman kartoitus on aloitettava välittömästi ja Kalajoen kaupungin budjettiin on varattava määrärahat ongelman korjaamiseksi ensi tilassa. Maanantaina on valtuustoryhmien välinen kokous ja tiistaina valtuuston kokous.

Video Sveitsin valtiovarainministerin naurukohtauksesta maan parlamentissa kerää kovia katselijalukuja internetissä. Videolla rahaministeri Hans-Rudolf Merz repeää pitkiin hihittelyihin lukiessaan tankerokielistä viranomaisvastausta, joka koskee käsitellyn lihan maahantuontia.
http://www.videoportal.sf.tv/video?id=8fa5f4d2-c35d-44e1-af27-c69cb9bc6019

Nokian entinen toimitusjohtaja, kirjailija-kolumnisti Kalle Isokallio kommentoi aihetta Ylen Jälkiviisaissa tänä aamuna. Isokallion mielestä Paula Lehtomäen (kesk) perheen osakeomistuksista noussut mekkala ei suinkaan ole turha. Isokallion mielestä tilanne on verrattavissa pörssisääntöjen sisäpiiri-käsitteeseen. Pörssiyhtiöiden sisäpiiriläisten pitää selvittää omat, vaimonsa ja alaikäisten lastensa omistukset. Isokallion mielestä Lehtomäen tilanteessa ei olekaan kysymys pelkästään jääviydestä. - Ministeri Lehtomäen pitäisi pyytää jotain tutkimaan se, että onko tässä tapahtunut sisäpiiririkos, että onko hän käyttänyt sisäpiiritietoa, Isokallio sanoo.

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus on edelleen noussut. YLE Uutisten syyskuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaiset sai jo 12,5 prosentin kannatuksen.
Kolmen suurimman puolueen järjestys oli pysynyt elokuusta samana ja kaikkien kannatus oli laskenut, alle prosenttiyksikön kunkin. Kokoomusta kannatti nyt 21,9 prosenttia, SDP:tä 19,8 ja keskustaa 19 prosenttia vastaajista. Pienemmistä puolueista vihreiden kannatus oli elokuusta hieman noussut ja se oli nyt 9,9 prosenttia. Vasemmistoliitolle puolestaan mitattiin vaalikauden huonoin tulos: 7,2 prosenttia. Kristillisdemokraattien kannatus nousi 4,4 prosenttiin ja RKP:n laski 3,9 prosenttiin. Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten 3 974 ihmistä 30.8.-23.9.2010.

Haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen rikkojia voidaan rangaista sakoilla, mikäli he eivät tee tarvittavia toimia kiinteistönsä jätevesien käsittelyn eteen. Niin sanottu ”paskalaki” on herättänyt suomalaisissa protestihenkeä, ja moni on ilmoittanut verkkokeskusteluissa jättävänsä tekemättä lain edellyttämät investoinnit, jotka voivat joissain tapauksissa olla useita tuhansia euroja.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Antti Rantakangas sanoo, että kiistelty jätevesiasetus tulee jäämään suomalaiseen säädöshistoriaan surullisimpana esimerkkinä huonosta lainsäädäntövalmistelusta. Hän puhui asiasta Yle Radio Yhden Ykkösaamussa perjantaina. Rantakankaan mielestä asiasta ei olisi pitänyt säätää asetuksella, vaan se olisi pitänyt tuoda eduskuntaan lainsäädäntötasoisena, jolloin eduskunta olisi voinut selvittää sen vaikutuksia asiantuntijakuulemisilla. Hän muistutti, että asia koskettaa miljoonaa suomalaista ja sen vaikutus on kaksi miljardia euroa. Rantakankaan mielestään koko jätevesiasetus on vailla perusteita.
-Eihän tässä ole mitään perustetta. Sillä rahamäärällä olisi saatu Itämerta ja lähivesistöjä suojeltua paljon tehokkaammin, hän sanoi.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) vaatii, että kiisteltyä jätevesiasetusta muutetaan. Väyrynen esittää blogissaan, että asetus muutettaisiin vastaamaan Ruotsin mallin mukaista kaksitasoista järjestelmää.
Erkin kommentti: On mielenkiintoista miten eduskunnassa Rantakangas, Väyrynen ja Hoskonen esiintyvät asian käsittelyssä. Ovatko todella sitä mieltä mitä ovat puhuneet vai joutuvatko he alistumaan ryhmäkuriin?

Turkisten hinnat kasvoivat jyrkästi tänään päättyneessä myyntikauden viimeisessä huutokaupassa. Viiden päivän kokonaismyynti nousi 103 miljoonaan euroon. Lähes kaikki tarjolla olleista yhteensä 1,6 miljoonasta minkin-, ketun-, suomensupin- ja karakul-lampaannahoista myytiin.
Suomalaisten normaalilaatuisten siniketunnahkojen keskihinta oli 105 euroa, joka on lähes kaksi kertaa enemmän kuin vastaavassa huutokaupassa vuosi sitten. Ketunnahkojen valikoima oli ennätyksellisen suuri - runsain 20 vuoteen.

Lehtileikkeet lehtileikekansiooni

Ensimmäinen lehtileike: Kalevan pääkirjoitus: Jätevesiasetus syntyi sutena.

Televisiosta katsottua

Katsoin ohjelman Venäjän halki 30 päivässä. Ville Haapasalo Habarovskissa. Katsoin dokumentin Nikolai I:stä.

Terveys ja liikunta

Paino 99,5 kg, verenpaine 164/96, lepopulssi 49. Kävely 12 km / 541 km, uinti 1000 m / 54 000 m.

Loppukevennys

- Kummasta pidät enemmän, Fazerin vai Vaasan leivästä? – En ota kantaa.

- Miten vahinko pannaan kiertämään? – Pannaan lapsi karuselliin.

- Mitä yhteistä on ulkomaalaisvirastolla ja Suomen Lähetysseuralla? – Molemmat käännyttävät afrikkalaisia.

Muuan vanha herra näki erään talon edustalla kaksi aivan samannäköistä ja –ikäistä lasta leikkimässä. Hän pysähtyi ja kysyi: - Oletteko kaksosia? – Emme, vastasivat nämä. – Veljeksiä olette ainakin? – Niin olemmekin. – Kuinka vanhoja olette? – Olemme molemmat viisivuotiaita. – No mutta, koska olette viiden vuoden ikäisiä ja veljeksiä, totta kai teidän täytyy olla kaksosia! huudahti vanha herra. – Nähkääs, me olemme kolmosia. Mikko on parhaillaan sisällä.

- Miten ehkäistä raskaaksi tuleminen? – Syömällä vähäkalorista ruokaa.

- Mikä on ilotyttöjen pahin ammattitauti? – Jakomielitauti.

- Mikä seuraavista on Polynesiaan kuuluva saariryhmä: -Vaella, Samoa, Retkeile.

- Mikä seuraavista on eurooppalainen saarivaltio: - Venttaa, Odota, Malta.

- Mikä seuraavista on oikea apostoli:- Luukas, kookas, harteikas.

Kiltti setä oli tavannut Maunon ja virkkaa pojalle: - Saat kymmenen markkaa, jos keksit kysymyksen, johon en osaa vastata. – Hyvä on. Voiko setä sanoa, mihin musiikki joutuu, kun se on soitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti