sunnuntai 5. syyskuuta 2010

SU 05.09.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, päivällä + 15 C

Tapahtumat

Kävin katsomaa jäähallilla SM-karsintasarjan ottelun JHT95-Kajaanin Hokki. Ottelu päättyi vieraiden voittoon numeroin 8-3.
Kävin katsomassa jäähallilla B-poikien karsintasarjan ottelua JHT- Raahe-Kiekko.
Kävin Tapion Tuvalla tukkilaisfilmifestivaalien viimeisessä tilaisuudessa katsomassa elokuvan Tukkijoella.

Ulosajo Merijärvellä lauantaina aamuyöllä. Onnettomuusauto oli matkalla Kalajoen suuntaan. Kaksi kilometriä Alavieskan tien risteyksestä Kalajoelle oikealle kaartavassa mutkassa auto suistui pellolle. Auto pyöri pellolla 71 metriä jääden kyljelleen. Auton turvatyynyt laukesivat. Autoa kuljettanut kalajokinen mieshenkilö oli yksin matkalla. Paikalla oli useita pelastusyksiköitä ja pelastushelikopteri. Kuljettaja oli tajuton ja hänet kuljetettiin OYS:aan hoitoon. Auto vaurioitui pahoin ja pelastuslaitos irrotti kuljettajan autosta.

Uutiset

Liki 30 kansanedustajaa on ilmoittanut, etteivät he asetu ehdolle huhtikuun vaaleissa. SDP: Matti Ahde Oulusta, Sinikka Hurskainen Kymestä, Reijo Kallio Satakunnasta, Antti Kalliomäki Uudeltamaalta, Marjaana Koskinen Varsinais-Suomesta, Lauri Kähkönen Pohjois-Karjalasta, Reijo Laitinen Keski-Suomesta, Tero Rönni Pirkanmaalta, Jacob Söderman Helsingistä ja Satu Taiveaho Hämeestä
Keskusta: Hannakaisa Heikkinen Pohjois-Savosta, Kyösti Karjula ja Pekka Vilkuna Oulusta, Hannes Manninen Lapista, Klaus Pentti ja Pertti Salovaara Pirkanmaalta sekä Tanja Karpela ja kesken kauden lähtevä Matti Vanhanen Uudeltamaalta
Kokoomus: Hanna-Leena Hemming, kesken kauden lähtevä Jukka Mäkelä ja Sauli Niinistö Uudeltamaalta, Jouko Laxell Varsinais-Suomesta ja Heikki A. Ollila Pirkanmaalta
Vasemmistoliitto: Matti Kauppila Hämeestä, Mikko Kuoppa Pirkanmaalta ja Unto Valpas Oulusta
Vihreät: Janina Andersson Varsinais-Suomesta
RKP: Håkan Nordman Vaasasta
Perussuomalaiset: Raimo Vistbacka Vaasasta.
Eduskunnan ovat jättäneet kesken kauden
Europarlamenttiin siirtymisen takia Liisa Jaakonsaari (sd.) Oulusta, Heidi Hautala (vihr.) ja Timo Soini (ps.) Uudeltamaalta (pyrkii takaisin).
Eri virkoihin nimittämisen takia Tuula Haatainen (sd.) Helsingistä, Jari Koskinen (kok.) Hämeestä ja Liisa Hyssälä (kesk.) Varsinais-Suomesta.
Sairauden vuoksi Claes Andersson (vas.) Uudeltamaalta.
Kaksi edustajaa on kuollut kesken kauden:
Susanna Haapoja (kesk.) Vaasasta ja Tommy Tabermann (sd.) Uudeltamaalta

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Urho Kekkonen vielä kerran. Analyysi Juhani Suomen uusimmasta Kekkoskirjasta.

Terveys ja liikunta

Paino 100,3 kg, verenpaine 146/92 lepopulssi 48

Loppukevennys

Miksi naimisissa olevat naiset ovat sinkkuja lihavampia? Kun sinkku tulee yöllä kotiin, hän katsoo mitä on jääkaapissa ja painuu sänkyyn. Kun naimisissa oleva nainen tulee yöllä kotiin, hän katsoo mitä on sängyssä ja painuu jääkaapille.

- Mitä eroa on naisella ja lokilla. – Toinen rääkyy ja räkättää, sekaantuu kaikkeen, vie kamat ja nokkii. Toinen on lintu.

- Miksi naiset käyttävät bikineitä? – Koska liha ja kala täytyy pakata eri pakettiin.

- Minkä takia moni nainen haluaa moottoripyöräilijän poikaystäväkseen? – Moottoripyöräilijöillä seisovat vehkeet syyskuusta huhtikuuhun.

Mies halusi ilahduttaa vaimoaan uusilla alusasuilla, mutta ei tiennyt kokoa. Avulias myyjä kyseli – Melonit? Kookospähkinät? Greipit? Appelsiini? Mies tuumi hetken ja sanoi: - Oletteko koskaan nähneet spanielin korvia?

Nainen tuli kauppaan ostamaan rintaliivejä. Myyjä kysyi häneltä, pitääkö niiden olla mallia pelastusarmeija, diktaattori vai lehdistö. – Mitä ihmettä moisella tarkoitatte? nainen sanoi ymmällään. – No, pelastusarmeija nostaa vajonneet, diktaattori saa massat kuriin ja lehdistö voi tehdä kärpäsestä härkäsen.

Nainen miehelle: - Sinulla on sepalus auki. – No, näkyykö siellä uljas siemenkauppias? – Ei, vaan joku veltto varastomies nojaamassa kahteen tyhjään jauhosäkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti