tiistai 14. syyskuuta 2010

TI 14.09.2010Raution kirkko

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, päivällä + 14 C, pilvistä.

Tapahtumat

Lähetin kiireellisen virka-apupyynnön poliisihallitukselle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kiireellinen-virka-apupyynto.html

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila kieltäytyi julkistamasta vastinettani. Lähetin hänelle vastaukseni asiassa ja samalla tiedoksi asian Julkisen Sanan Neuvostolle. Teen Kalevan toiminnasta kantelun Julkisen Sanan Neuvostolle.

Poimin tänään pienen ämpärillisen punaisia viinimarjoja. Tänään tuli Karjalan kuvalehti, jossa on paljon mielenkiintoista luettavaa.

Uutiset

Nokian lähtöä Suomesta pelätään ja yhtiö voisi sillä uhitella, ellei saisi tahtoaan läpi. Mutta oikeasti Nokialla ei ole mitään syytä lähteä täältä. Missään muussa maassa se ei nimittäin saisi samanlaista erityisasemaa ja yhteiskunnan apua miljoonatukineen kuin Suomessa. Täällä lait muuttuvat, kaavat taipuvat ja kukkaronnyörit heltiävät heti, jos Nokia niin toivoo. Katso http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2010/09/14/nain-nokiaa-hyysataan-suomessa/201012644/12

Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen varapuheenjohtaja Varpu-Leena Malmgren (kesk) on uusin epäilty vaalirahatutkinnan Rovaniemen kelkkatehdasta koskevassa jupakassa, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan keskusrikospoliisi kuulustelee Malmgrenia tiistaina.
Tutkintaa Rovaniemellä johtava Erkki Rossi kertoi, että Malmgrenia epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Malmgren toimi puheenjohtajana Kevan kokouksessa, jossa tehtiin sopimus kelkkatehtaan ostamisesta Nova-yhtiöiltä.
Keskustan puoluevaltuuskunnan jäsen Malmgren sai vaalirahaa Kehittyvien maakuntien Suomelta (KMS) 3 000 euroa. Hän oli ehdolla Uudeltamaalta vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Järkyttävä tapaus sattui Tähtitorninmäen luolaradalla Helsingin keskustassa sunnuntaina aamupäivällä. Ensikertalaisena ampumaradalla nainen joutui käymään puolen tunnin mittaisen perehdyttämiskurssin, missä hänelle opastettiin aseenkäyttö ja ratatoiminnot. Radalle hän meni yhdessä valvojan kanssa. Paikalla oli myös 5-6 muuta ampujaa. Nainen ampui aluksi täysin normaalisti ja kävi kolmasti taululla. Sen jälkeen hän käänsi aseen kohti päätään ja ampui. Naista yritettiin elvyttää, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Poliisin mukaan kukaan sivullinen ei ollut tapauksen johdosta välittömässä vaarassa. Henkilökuntaa ei myöskään epäillä mistään laiminlyönnistä tai rikoksesta.

Etelä-Amerikasta on tuotu pihvilihaa Suomeen jo vuosia, mutta nyt myös afrikkalaista naudanlihaa yritetään markkinoida suomalaisiin ruokapöytiin. Namibialainen sisäfile on jo löytänyt tiensä yli 150 eteläsuomalaiseen ravintolaan ja vähittäiskauppaan. Köyhästä Afrikasta EU-markkinoille tuleva liha on tutkijoiden mukaan positiivinen esimerkki kaupan rakenteiden toimimisesta, mutta kuluttajia se hämmentää. Suomeen Namibiasta tuotava liha on peräisin maan suurimmalta tuottajalta, Meat Corporationilta. Se tuottaa vuodessa vajaat 30 000 tonnia naudan arvo-osia. Suurimmat vientimaat ovat Etelä-Afrikka, Iso-Britannia ja Norja.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Ainakin neljä jännittää kevättä. Kysymys on kansanedustajien vaalirahasotkuista.

Televisiosta katsottua

Tänään on Yle Teemalla TV-arkisto UKK 110 v. Lepikon torppa, Presidentti Porojärvellä, Näin tuli tie Porojärvelle ja Mies menee – latu jää.

Terveys ja liikunta

Paino 99,7 kg, verenpaine 166/96, lepopulssi 50. Kävely 14 km /469 km, uinti 1000 m / 45 000 m, pyöräily 28 km / 2282 km.

Loppukevennys

- Eeva oli sitten huonosti kasvatettu tyttö. – Miten niin? – Lähti ensimmäisen miehen matkaan.

- Rakas Jumala, anna minulle hiven kärsivällisyyttä ja VÄHÄN ÄKKIÄ!

Kun ystävää kohtasi suru, ahne ei ottanut osaa vaan vei kaiken.

- Mikä on tosiuskovaisten lempikaramelli? – Psalmiakki.

- Mikä on raamatun mukaan maailman vanhin paikkakunta? – Loimaa, sillä Raamatun mukaan Jumala teki alussa taivaan ja loi maan.

- Mikä on neulojan lempivirsi? – Mä silmät luon ylös taivaaseen.

- Miksi liikemieshuijarin hautaa eivät parhaat ystävätkään löydä? – Hän on pannut senkin vaimonsa tai lastensa nimiin.

- Mitä hyötyä uskosta ja rukoilemisesta on? – No, jos esimerkiksi merellä laiva joutuu merihätään, eikä pelastusveneitä ja pelastusliivejä riitä kaikille, voivat uskovaiset rukoilla.

- Mitä tarvitaan ylösnousemukseen? – Tikapuut.

Vaikka naiset ovat paljon aktiivisempia kirkossa kävijöitä kuin miehet, niin kyllä miehet enemmän saavat saarnoja kuulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti