tiistai 28. syyskuuta 2010

TI 28.09.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3 C, päivällä + 8 C

Tapahtumat

Tein kantelun oikeuskansleri Jaakko Jonkalle. Katso
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/oikeuskansleri-jaakko-jonkka.html

Suomessa kansalaisten oikeusturva paranisi huomattavasti, jos
1. korkein oikeus perustelisi päätöksensä Suomen lain, EU:n ihmisoikeussopimuksen ja EIT:n päätösten edellyttämällä, ja jos
2. laillisuusvalvojat ja poliisit lopettaisivat eivät anna aihetta-päätösten tekemisen ja perustelisivat päätöksensä lainmukaisesti asiallisesti ja ymmärrettävästi.

Tänään oli kaupunginvaltuuston kokous. Kuvassa esityslista. Tontin myynti rakennuspalvelu Sami Hyypälle perustettavan yhtiön lukuun aiheutti keskustelua. Valtuutettu Riitta Tilus tiedusteli menettelytapoja ja esitetti kritiikkiä asioiden hoitamista kohtaan. Minä otin blogissani kantaa jo aiemmin asiaan, koska katsoin, ettei menettelytavat kestä kriittistä tarkastelua.
Vasankarin koulun ostotarjouksen sisältyi ehto, mikä herätti kritiikkiä: ”Maksu kokonaisuudessaan voidaan suorittaa sitten, kun kiinteistömme Kokkolan Öjassa on saatu myytyä”. Vasankari koulu myytiin Outi ja Jouni Kalliokoskelle 76 000 euron hinnalla.
Pengertien rakentaminen Laumalahden alueelle herätti keskustelua, koska päätösesitys oli 260 000 euroa+ alv, mutta määrärahaa tarkoitukseen ei ollut budjetissa. Kaupunginhallituksen esitys oli, että tie rakennetaan. Muotoseikoista ei välitetty. Kalajokinen johtaminen on kuin autolla ajamista, mutta keltaiset viivat eivät häiritse ajamista.

Uutiset

Patentti- ja rekisterihallitus vaatii vaalirahasta huomautuksia saaneilta kymmeneltä säätiöltä uusia selvityksiä. Patentti- ja rekisterihallitus haluaa varmistuksen, että säätiöt ovat muuttaneet toimintaansa.
Vaalirahakohu velloo varmasti yhtä kauan kuin selvittämättömiä asioita riittää. Patentti- ja rekisterihallituskin haluaa, että jo huomautuksen saaneet puolueisiin sidoksissa olleet säätiöt tekevät uudet selvitykset vaalirahakäytännöistään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Onni hymyilee Kalajoelle. Toinen lehtileike: Kuhina lottomiljonääristä alkoi heti. Kolmas lehtileike: Loton jättipotti sekoitti pikkukaupungin. Neljäs lehtileike: Kateus iski pikkukaupunkiin.

Terveys ja liikunta

Paino 99,1 kg, verenpaine 168/101, lepopulssi 52. Kävely 12 km / 565 km. Pyöräily 28 km / 2394 km, uinti 1000m / 57 000m.

Loppukevennys

- Mikä on pitkän elämän salaisuus? – Vanhuus.

- Mikä on luotettavin alkometri? – Vaimo.

- Onko sosiaalitoimistossa? – On, kyllä. – Saisinko seuraa?

Eräällä papilla oli saarnastuolissaan mukana pilli, johon hän puhalsi, kun hänen sanankuulijansa nukahtivat. Heti vihellyksen kuultuaan nämä havahtuivat valveille. – Kyllä te olette kummallista joukkoa, torui pappi toimitettuaan herätyksen. – Kun minä julistan evankeliumia, vaivutte uneen, mutta kun minä leikin pelleä, heräätte oitis.

- Keiden välillä käydään lehtimaailman pahimmat kiistat? – Apumiesten ja Seuraihmisten.

- Miksi vaimo puhuu ja mies vain vaikenee perheessä? – Koska meillä on vain äidinkieli.

- Mitä eroa on ystävällä ja vihamiehellä? – Ystävä pettää ja jättää, vihamies ei koskaan.

Saarna oli kestänyt jo puolitoista tuntia. Pappi oli käyttänyt tunnin ja neljänneksen profeettojen esittelyyn, eikä hän ollut vielä ehtinyt käsitellä kolmatta osakaan pienemmistä profeetoista. Hän piti pienen tauon ja lausahti: - Ja sitten meillä on Habakuk, mihin me hänet sijoitammekaan? Muuan mies nousi kirkon takaosassa pystyyn ja sanoi: - Hän voi saada minun paikkani, herra.

- Mikä on vaikeinta hissipojan työssä? – Muistaa aina oikea reitti.

- Mitä eroa on tyttöystävällä ja vaimolla? –Aika monta kiloa.

- Millainen on suomalainen mielidrinkki? – Samanlainen.

Lääkäri: - Ettekö tiedä, että vastaanottoaikani päättyy kello neljältä. Potilas: - Kyllä, mutta sitä ei tiennyt naapurini koira, mikä puri minua kello viideltä.

- Mitä yhteistä on Ilkka Kanervalla ja Björn Wahlroosilla? – Molemmat kahmivat tukiaisia.

- Kumpi tulee valtiolle kalliimmaksi: ulkoministerin luottokortti vai ulkoministerin sim-kortti?

- Mikä on kevään 2008 hittibiisi? –Virka-auto tuo, sim-kortti vie.

Maalaiseukko oli apteekissa ostamassa lääkettä sekä miehelleen että talon hevoselle. – Katsokaa nyt, että pulloihin tulee oikeat laput, virkkoi hän farmaseutille. – En tahdo, että hevoselle sattuu mitään ikävää ennen kevätkylvöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti