maanantai 20. syyskuuta 2010

MA 20.09.2010
Vanha Kalajoen Nuorisoseuran talo

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 11 C

Tapahtumat

Sunnuntaina iltapäivällä Kalajoella, valtatiellä nro 8, vantaalainen mies suistui autollaan ojaan. Oman kertomansa mukaan mies oli säikähtänyt tien laidalla ollutta hirveä ja tämän takia menettänyt autonsa hallinnan. Auto kärsi kolarissa vaurioita ja mies loukkasi päätänsä. Hänet kuljetettiin paikalta ambulanssilla sairaalaan. Vammat eivät ole kuitenkaan vakavia. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Uudistin kiireellisen virka-apupyyntöni poliisihallitukselle.

Uutiset

Ruotsin porvarihallitus on voittanut valtiopäivävaalit. Allianssi jää kuitenkin ilman enemmistöä valtiopäivillä, ja ruotsidemokraatit nousee vaa'ankielen asemaan hallitusta muodostettaessa.
Sahlin myönsi karvaan vaalitappion - demarien tulos huonoin miltei sataan vuoteen
Porvarit saivat 49 prosenttia äänistä, kun opposition punavihreät joutuivat tyytymään runsaaseen 43 prosenttiin. Maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit sai vajaat 6 prosenttia äänistä.
Allianssi sai 172 paikkaa, punavihreät 157 ja ruotsidemokraatit 20. Demarien vaalitulos oli huonoin sitten vuoden 1914.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kertoi Yle Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, ettei vaalituki aiheuta esteellisyyttä, jos rahoitus on kerätty pienistä summista. Kiviniemi selosti Ylen mukaan, että jos vaalitukea kertyy pienistä lähteistä, esimerkiksi seminaareista, ja se on vastikkeellista toimintaa, niin jääviyttä ei synny. Kiviniemi itse keräsi Huomisen Suomi ry:n kanssa 32 000 euron seminaaripotin vuoden 2007 vaalibudjettiinsa. Summa vastaa noin puolta koko Kiviniemen 65 991 euron vaalibudjetista. Katso http://www.vaalit.fi/uploads/narbn_2.pdf

Euroopan komission raportti petoksista ja sääntöjenvastaisuuksista vuonna 2009 on julkistettu.
Vuonna 2009 komissio ja EU-maat pyrkivät monin tavoin torjumaan ja korjaamaan EU:n taloudellisiin etuihin vaikuttavia sääntöjenvastaisuuksia ja petoksia. Nämä toimet on nyt koottu yksiin kansiin 14.7.2010 julkaistussa vuosikertomuksessa. Kertomuksesta käy ilmi, että EU-maat ovat raportoineet sääntöjenvastaisuuksista edellisvuosia paremmin. Kertomuksessa annetaan myös suosituksia siitä, kuinka voitaisiin varmistaa, että EU:n veronmaksajien rahoja käytetään oikein. EUmaiden on ilmoitettava komissiolle petokset ja muut sääntöjenvastaisuudet, jotka vaikuttavat EU:n taloudelliseen etuun. Petos eroaa sääntöjenvastaisuudesta siten, että petos on tehty tahallisesti ja on rikoksena rangaistava. Lisätietoja asiasta löytyy seuraavasta internet-osoitteesta:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/10/937&format=HTML&aged=0&language=FI&guiLanguage=en

Hapatetut maitotuotteet voivat alentaa lievästi koholla olevaa verenpainetta, ilmenee tuoreesta väitöstutkimuksesta. Maidosta pilkkoutuvat tripeptidit parantavat verisuonten toimintaa ja vaikuttavat verenpaineen säätelyjärjestelmään. Proviisori Pauliina Ehlersin väitöstutkimuksen mukaan maidossa runsaasti esiintyvästä kaseiini-valkuaisaineesta pilkkoutuvat tripeptidit vaikuttavat suotuisasti verenpaineeseen. Tutkimus osoitti, että tripeptidien pitkäaikainen päivittäinen käyttö ehkäisee jossain määrin verenpainetaudin kehittymistä ja parantaa verisuonten toimintaa. Hapatettu maitovalmiste myös alensi lievästi koholla olevaa verenpainetta. Pienimuotoinen kliininen tutkimus osoitti, että jo yksi annos tripeptidejä ja kasvisteroleja sisältävää hapatettua maitotuotetta alensi verenpainetta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Energiapuun uskottavuus katoamassa. Pahasti alimitoitetut kemera-tuet halvaannuttavat energiapuun kauppaa.
Toinen lehtileike: Pietikäinen: Ministeriö turha. Europarlamentaarikko lakkauttaisi maa- ja metsätalousministeriön.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma sikainfluenssasta.

Terveys ja liikunta

Paino 99,9 kg, verenpaine 167/104, lepopulssi 48. Kävely 12 km / 517 km, uinti 1000m / 50 000 m.

Loppukevennys

- Miten erottaa pienen sinivalaan suuresta valkoisesta valaasta? – Koon perusteella.

- Oletko kuullut miten aasi hirnuu? – En, mutta anna tulla vaan.

Ei kanojenkaan kasvatus ihan yksinkertaista ole. Jos siihen hommaan ryhtyy, on tiedettävä miten päin kanat istuttaa maahan ja kuinka syvälle.

Miten erottaa hiiren elefantista? – Ottaa toisella kädellä kiinni hiiren hännästä ja toisella kädellä kiinni elefantin hännästä ja siten vetää ne erilleen.

- Mitä sonni hyräili katsellessaan lehmälaumaa? – ”Mä oon mikä oon, en muuksi voi tulla”.

Pitkän muuttomatkan jälkeen väsyneet, nälkäiset joutsenet näyttävät kurjilta.

- Miksi leijonat syövät raakaa lihaa? – Niillä ei ole paistinpannua.

Eräästä turhamaisesta kenraalista sanottiin: - Jos hän olisi tiennyt kuinka komeat hautajaiset hänelle järjestettiin, niin hän olisi kuollut vuosia aikaisemmin.

Opas esitteli matkailijoille erään taistelukentän nähtävyyksiä. Hän näytti erästä matalaa, melkein sammaloitunutta muistokiveä ja virkkoi: - Ja tässä kaatui kuuluisa sotapäällikkö …. Muuan turisti tarkasteli muistokiveä ja virkkoi: - Ikävä juttu, kompastui tähän kiveen ja kaatui ja sitten hänet tietenkin tapettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti