lauantai 6. marraskuuta 2010

LA 06.11.2010
JHT:n B-pojat voittivat Vaasan Sportin

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 2 C, tuuli 1 m/s, vähäistä lumisadetta, päivällä + 1 puolipilvistä.

Tapahtumat

Kävin katsomassa B2-nuorten I divisioonan ottelua JHT – S-Kiekko. Vieraat voittivat ottelun numeroin 0-8 (0-1, 0-3, 0-4).

Kävin katsomassa C2 ylialuesarjan ottelun YJK/JHT – Joensuun Kiekko-Pojat. Kotijoukkue voitti ottelun numeroin 6-3 (2-1, 2-0, 2-2).

Kävin katsomassa B-poikien ykkösdivisioonan ottelun JHT – Vaasan Sport. Kotijoukkue voitti numeroin 5-2 (0-0, 3-2, 2-0).

S-Kiekko voitti Raahe-Kiekon miesten Suomi-sarjan alkulohkossa numeroin 3-1 ja varmisti paikkansa alkulohkossa neljän parhaan joukossa. Hermes voitti RoKin joten huomenna Kalajoella pelataan alkulohkon kärkipaikasta.

HU-Kalajoki voitti PuWon ykkössarjan lentopallo-ottelussa vieraissa numeroin 2-3 (22-25, 25-22, 25-20, 17-25, 12-15).

Uutiset

Kyläkoulun lakkautus ei tuo kaikissa kunnissa säästöjä, vaan hyöty jää lyhytaikaiseksi. Näin arvioidaan tuoreessa kirjassa Eläköön kyläkoulu. Vuosina 2000–2004 lakkautettiin 300 koulua, mutta perusopetuksen menot kasvoivat neljänneksellä. "Kertaluontoista säästöä tulee, mutta hyöty on syöty parissa vuodessa", sanoo teoksen kirjoittajiin kuuluva suunnittelija Sami Tantarimäki Turun yliopistosta. Säästöjä nakertavat lisämenot, kuten kuljetuskulujen nousu, uusien tilojen kunnostaminen ja siirrot erityisopetukseen. Näitä kuluja on vaikea arvioida. "Kunnat eivät avaa tarpeeksi laskelmiaan, joiden pohjalta kouluja lakkautetaan. Myös säästöjen arviointi jälkikäteen puuttuu lähes täysin." Teokseen on kirjoittanut myös professori Eira Korpinen, jonka mukaan hallintolain vaatimaa kuulemista ei aina noudateta. "Vanhemmat saavat sitten lukea koulun sulkemisesta lehdestä."

Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mielestä Suomen tulisi tukea muslimiyhteisöä palvelevien imaamien koulutusta. Saarikon mielestä on syytä selvittää, millä keinoin imaamien opetusta voitaisiin järjestelmällisesti kehittää osana suomalaista korkeakoulutusta. Imaamien koulutus on Saarikon mukaan tärkeää myös koulujärjestelmän kannalta. Nykyisin islamin opetuksen taso on suomalaisissa kouluissa kirjavaa ja sisällöltään vaihtelevaa. Islamilaisia uskonoppineita on verraten vähän eikä opettajuuteen tarvita erillistä muodollista pätevyyttä.

Erkin kommentti: Keskusta menettää yhä enemmän kannatuksestaan tällaisilla puoluejohdon mielipiteillä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 06.11.2010 Ylikunto voi yllättää aktiivisen liikkujan. Korkea leposyke, väsymys ja tukkoinen olotila kertovat kehon rasituksesta.

Televisiosta katsottua

Pimeän puolella. Pyhä viha. Elias Simojoki.

Terveys ja liikunta

Paino 99,4 kg, verenpaine 164 / 99, lepopulssi 56.

Loppukevennys

Ekaluokalla puhuttiin tähdistä ja muisteltiin niiden nimiä. Toisten tietojen jo tyrehdyttyä Minna muisti vielä: - Onhan se vielä se Jari Sillanpää.

Poliisi oli antamassa liikenneopetusta ekaluokkalaisille. Aapeli esitti tärkeän kysymyksen: - Suako meijän isä ajjoo polokupyörällä kevyen liikenteen väälällä, ku se paenaa sata killoo?

Mirjami tuli koulusta mummon luo, tempaisi tämän tanssin pyörityksiin ja julisti: - Nyt mummo humpataan, minä sain yheksän uskonnon kokeesta.

Ekaluokalla keskusteltiin kivikauden asukkaista. Opettaja kysyi tunnin lopussa: - Mistä luulette heidän tienneen ajan kulun, koska silloin ei ollut edes kelloa? Luokassa vallitsi syvä hiljaisuus, jonka katkaisi Eetu: - Oisko nuo kuulleet sen ratiosta.

Kalle unohtaa riisua pipon kiiruhtaessaan luokkaan. Opettaja siitä viisastelemaan: - Paleltaako Kallen päätä? – Ee palenna kun on pipo päässä.

Miten Rusin kävi lääkärissä? – Sai supon peräänsä.

Miksi on syytä olettaa, että tuore kansanedustaja Tanja Karpela tullaan piakkoin näkemään alastonkuvissa? – Tanja Karpela lupasi näyttä oikeat karvansa eduskunnassa.

- Kunnallishallinnossa ja valtionhallinnossa pidetään nykyään kiinni tiukasti sukupuolikiintiöistä, totesi kansanedustaja Lyly Rajala puoluetoverilleen eduskunnan kahvilassa. – Ai niinkö? – Kyllä. Mikäli johonkin valiokuntaan ei saada riittävästi naisedustajia, voidaan valita oikein v-mäinen mies.

- Nyt pitäisi saada kova nainen, Ike totesi taksikuskille Kuopiossa. – Järjestyy, taksimies lupasi. Ja niin Ike löysi itsensä Minna Canthin patsaan edestä.

Mitä eroa on Paavo Lipposella ja Jumalalla? – Jumala ei kuvittele olevansa Paavo Lipponen.

- Olemme havainnet arkistojen kasvavan liian suuriksi ja nyt suoritamme rationalisointia. Jokainen hävittää kaikki yli viisi vuotta vanhat asiakirjat. Varmuuden vuoksi on kaikista hävitettävistä asiakirjoista otettava valokopiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti