tiistai 16. marraskuuta 2010

TI 16.11.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla – 2 C, pilvistä ja poutaa. Päivällä -3 C pilvistä ja ajoittaista lumisadetta. Aurinko nousee: 08.55. Aurinko laskee: 15.20. Päivän pituus: 6 h 25 min.

Tapahtumat

Seurakuntavaalien tulokset Kalajoella. Katso http://seurakuntavaalit.fi/vaalit2010.nsf/sp?Open&cid=tulokset_000213


Olin tänään kuulusteluissa Ylivieskassa. Kuulustelu oli esitutkintalain vastainen. Esitutkintalain 7 §: n mukaan: Esitutkinnassa on selvitettävä ja otettava huomioon yhtä hyvin epäiltyä vastaan kuin hänen puolestaan vaikuttavat seikat ja todisteet.
Ylivieskan poliisi kieltäytyi ottamasta vastaan todistusaineistoa vedoten ymmärtämättömyyteensä talousrikosasioissa.
En allekirjoittanut kuulustelupöytäkirjaa mielestäni lainvastaisen kuulustelun johdosta.

Täyttääkö poliisin menettely syrjinnän tunnusmerkistön?

11 § (13.11.2009/885)
Syrjintä
Joka elinkeinotoiminnassa, ammatin harjoittamisessa, yleisönpalvelussa, virkatoiminnassa tai muussa julkisessa tehtävässä taikka julkista tilaisuutta tai yleistä kokousta järjestettäessä ilman hyväksyttävää syytä
1) ei palvele jotakuta yleisesti noudatettavilla ehdoilla,
2) kieltäytyy päästämästä jotakuta tilaisuuteen tai kokoukseen tai poistaa hänet sieltä taikka
3) asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan
rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, sukupuolisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden tai terveydentilan taikka uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava työsyrjintänä tai kiskonnantapaisena työsyrjintänä, syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Kun kysymys on törkeistä rikoksista, niin syyllistyykö poliisi rikoslain 11 § (24.7.1998/563) vastaiseen toimintaan:

Rikoksentekijän suojeleminen
Joka saatuaan tietää rikoksen tehdyksi edistämällä rikoksentekijän pakoa tai hävittämällä todisteita estää tai yrittää estää rikoksentekijän saattamista vastuuseen rikoksesta, on tuomittava rikoksentekijän suojelemisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Mitä 1 momentissa säädetään, ei koske rikokseen osallista eikä 10 §:n 2 momentissa mainitussa suhteessa rikoksentekijään olevaa henkilöä, eikä rikosta, josta ei säädetä ankarampaa rangaistusta kuin kuusi kuukautta vankeutta.
Tein tutkintapyynnön ja kantelun poliisin toiminnasta, koska poliisin toiminta oli puolueellista ja muutenkin minun oikeustajuni mukaan lainvastaista. Kysymys on siitä, että on syytä epäillä henkilön osallistuneen törkeään petokseen tai ainakin sen ja muiden rikosten salailuun. Henkilön vastahyökkäys on kunnianloukkaus. Poliisi tutkii vain kunnianloukkausta, mutta jättää muut rikokset tutkimatta. Kysymys on kiistatta puolueellisesta toiminnasta.

Uutiset

Finanssiongelmien tartuntavaara leviää Euroopassa. Miten käy niiden suomalaisten eläkerahojen, jotka Kuntien eläkevakuutus (Keva) on sijoittanut jättivelkaiseen Italiaan? Italian on katsottu tulevan velanhoito-ongelmaisten maiden riskilistalla heti Portugalin ja Espanjan jälkeen.
Keva on sijoittanut kriisihuhujen keskellä olevaan Irlantiin "vain" noin 40 miljoonaa euroa. Italian joukkovelkakirjoissa suomalaisten rahoja on sen sijaan kiinni peräti 900 miljoonaa euroa. -Jos Italia joutuu valtionlainaongelmiin, niin siinä vaiheessa on jo hirveästi ongelmia muuallakin. - Portugali on seuraava kysymysmerkki ja Espanja seuraava iso huolenaihe, jos huolenaihetta tulee. Keväällä uutisoitiin Kevan polttaneen suomalaisilta "kymmeniä miljoonia", kun Kreikan lainojen arvo on putosi rajusti. Kreikkaan Keva oli sijoittanut 450 miljoonaa euroa.

Maaseutuvirasto on sulkenut EU:n maataloustukien hakupalvelun verkkosivuillaan EU-komission kehotuksesta. Virasto kertoo asiasta omilla nettisivuillaan. Näin useat jättituet painuvat julkisuudelta salaan. Maaseutuviraston hakupalvelusta tänä vuonna haettujen tietojen mukaan esimerkiksi Sammon suuromistaja Björn Wahlroos sai EU:n maataloustukia 273 000 euroa vuonna 2009. Tukilistan kärkipäässä on ollut muitakin tunnettuja yritysjohtajia. Esimerkiksi Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sai vuonna 2008 tukia 194 524 euroa. Eduskunnassa istuvista kansaedustajista suurimmat maataloustuet kuittasi viime vuonna Timo Kaunisto (kesk.), joka sai tukea 125 000 euroa.

Suojelupoliisissa kuohuu kiusaamisväitteiden takia. Nelosen uutiset kertoi viime torstaina, että Selin on ilmoittanut työsuojelutarkastajalle ja Poliisijärjestöjen liittoon epäasiallisesta kohtelusta. Nelosen mukaan sairauslomalla olevalta Seliniltä on viety työpaikan kulkuluvat. Lisäksi sähköposti on suljettu, ja hänelle on ilmoitettu työhuoneen siirrosta.

Kansanedustaja Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan torkkupeittojen historiasta näin: Hän istui kesällä 2008 eduskunnan työhuoneessa, kun museoviraston ihmiset tulivat kylään.
- Yksi ryhmästä tutki kaapin reunoja ja ilmastointikoneen hormeja ja otti kuvia innostuneena. Ja uskokaa tai älkää yksi suurimpia ihastelun ja kuvaamisen kohteita oli vanhat ruuvit. "Ai täällä on vielä näitä" -hihkaisu jäi mieleen. Talttapääruuvimeisseliin sopivia messinkiruuveja. Niistähän piti kuvia ottaa. Niin paljon, että filmiaikana olisin pitänyt kuvaamistakin tuhlaamisena, kirjoittaa Heinonen. Ja sitten 127 euroa maksaneisiin torkkupeittoihin.
- Silloin eduskunnassa istuntoja pidettiin läpi yön ja ehkä sohvalle ja surullisen kuuluisille torkkupeitoille oli oikeaakin käyttöä. Pari huonetta olisi museohuoneina riittänyt hyvin ja muut olisi saneerattu vastaamaan 2010-luvun työnteon tarpeita. Mutta ei se käynyt... Tässä on siis perussyy siihen miksi kaikki maksaa ja miksi mennään metsään. Sohvat on nyt päällystetty jostain varmasti kalliilla tilatulla aivan samanlaisella kankaalla kuin vuonna 1979 oli tehty. Ei varmasti sekään lasku ole aivan edullisimmasta päästä. Kaikki huonekalut on tehty samoin ja näin myös tyynyt ja torkkupeitot, kun 1979 oli taloon sellaiset hankittu.
Heinosen mukaan näyttää siltä, että puhemies Sauli Niinistön (kok.) pitäisi ottaa eduskunnan remontti tiukemmin omaan hallintaansa.

Eduskunnan urheilukerhon kavalluksen käsittely alkoi tänään tiistaina aamulla Helsingin käräjäoikeudessa. Entistä eduskunnan virkamiestä syytetään törkeästä kavalluksesta ja väärennyksestä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 16.11.2010 Nuori käytti ääntään seurakuntavaaleissa.

Televisiosta katsottua

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Liikunta ja terveys

Paino 100,6 kg, verenpaine 175 / 109, lepopulssi 59.

Loppukevennys

Vaari oli kuullut, että vaalea leipä parantaisi potenssia. Niinpä hän mennä köpötteli leipomoliikkeeseen. – Saisinko satasella vaaleaa leipää? vaari pyysi. – Satasella vaaleaa leipää. Sehän on kolmen päivän päästä kivikova, ihmetteli myyjä. – Vai niin! hihkaisi vaari. Sitten otan sitä kahdella sadalla.

Miten Ladan saa näyttämään hienommalta? - Parkkeerataan se Skodan viereen.

Mikä on Skodan lämmityslaite? – Hyppynaru hansikaskotelossa.

Miksi vakuutusyhtiöt ovat niin iloisia Ladasta? – Niitä ei varasteta koskaan.

Naisasioissa kokematon savolaiseversti pääsi saatille, ja lähti viemään tyttöä pyörällänsä. Mies kysyi tytöltä: - No onkos sitä neitillä pyöree? Tyttö punastui ja sanoi: - Ehei, minulla on soikee….

Mitä Ruotsin armeijan miehet tekevät tauoilla? Samaa kuin Suomenkin, imevät kessua.

- Tarjoilija, lisää viinaa ja äkkiä! – Olen pahoillani, tähän pöytään ei enää tarjoilla, sanoi tarjoilija. – No tuohkaa sitten sellainen pöytä johon tarjoillaan.

Mies kehui autoansa. – Loistokärry. Kahteen vuoteen en ole maksanut senttiäkään korjauskuluja. Toinen mies vastasi: - Juu, samaahan se autokorjaamon omistajakin minulle valitteli.

Miksi blondi palautti wc-harjan kauppaan? – Hänen mielestään oli sittenkin mukavampaa käyttää vessapaperia.

Miksi blondi meni kylpytakissa lentokoneeseen? – Koska se oli suihkukone.

Mitä eroa on hissinnapilla ja blondilla? Hissinnappi ei vingu, kun sitä painetaan.

Miksi blondilla ei ole karvoja alapäässä? – No, oletkos sitten joskus nähnyt kasvavan moottoritiellä ruohoa?

Mitä yhteistä on blondilla ja sateenvarjolla? – Molemmat avataan, kun paikat kostuvat.

Miksi pesäpalloilijat ovat sivistyneempiä kuin jääkiekkoilijat? – Pesäpalloilijat käyttävät lautasta, mutta jääkiekkoilijoille kelpaa kaukalo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti