maanantai 22. marraskuuta 2010

MA 22.11.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla -3 C pilvistä ja poutaa, lämpötila päivällä – 3 C , pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Aurinko nousee: 09.14. Aurinko laskee: 15.04. Päivän pituus: 5 h 49 min

Tapahtumat

Kalajoen kaupunginhallituksen kokous alkoi klo 8.30 ja päättyi n. klo 17.00. Kokous käsitteli ensi vuoden budjettia. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa lausuntojen antamista Meriter Oy:n valituksista Oulun hallinto-oikeudelle. Minun oikeustajuni mukaan Kalajoen kaupunginhallituksen päätös asiassa on väärä lausunto oikeudelle. Ilmoitin tämän kaupunginhallitukselle. Yksi jäsen jätti asiassa eriävän mielipiteen. Esteellisyys asiasta käytiin kovaa kädenvääntöä. Valtuuston varapuheenjohtajaa, poliisia yritettiin saada jääviksi, mutta hän katsoi, ettei hän ole jäävi käsittelemään asiaa. Mikäli poliisi olisi todettu kaupunginhallituksen päätöksellä jääviksi, niin olisin pyytänyt poliisilta virka-apua todistamaan kuinka mahdollinen rikos eli väärä lausuma Oulun hallinto-oikeudelle annetaan. Näin olisin varmistanut poliisin läsnäolon päätöstä tehtäessä ja todistamassa mahdollisen rikollisen menettelyn asiassa.

Uutiset

Irlannissa on nyt pahin nähty. Irlannin valtiovarainministeri Brian Lenihan ilmoitti tänään, että maa aikoo hakea talousapua EU:lta, Euroopan keskuspankilta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. Seuraavaksi katseet kääntyvät Portugaliin. Maan velkaongelmaa voidaan pitää samanlaisena kuin Irlannin - tai jopa pahempana.

Suomen Poliisijärjestöjen liiton valtuuston puheenjohtaja sanoo sisäministeri Anne Holmlundin (kok) antaneen eduskunnalle väärän kuvan poliisihallinnon tilanteesta. Ylikonstaapeli Severi Savolainen huomauttaa Savon Sanomissa, että ministeri on tulkinnut poliisibarometria omalaatuisesti.

Suomalainen rauhanturvaaja on haavoittunut Afganistanissa. Rauhanturvaaja sai lieviä sirpalevammoja kranaatinheitiniskussa. Rauhanturvaajat olivat vartiointitehtävässä partiotukikohdassaan Alizayn kylässä noin 40 kilometriä Mazar e Sharifissa sijaitsevasta kriisinhallintajoukon päätukikohdasta länteen, kun heitä vastaan tehtiin kranaatti-isku eilen kello 16.50 paikallista aikaa. Kranaatinheittimellä ammutuista kolmesta laukauksesta yksi osui partiotukikohdan sisäpuolelle. Rauhanturvaaja evakuoitiin helikopterilla Mazar e Sharifin saksalaiseen kenttäsairaalaan, jossa sirpaleet poistetaan illan aikana.
Haavoittuneen rauhanturvaajan tila on vakaa, ja välitöntä evakuointitarvetta ei ole.

Vanhustenhoidossa on ilmennyt paljon puutteita. Lääninhallitusten selvitysten mukaan hoitohenkilökuntaa on kaikkialla liian vähän ja monin paikoin alle minimin. Selvityksissä kerrotaan, että vanhuksia sidotaan peteihin ja teljetään lukkojen taakse paitsi heidän oman turvallisuutensa myös henkilökunnan puutteen vuoksi. Vaippoja käytetään vanhuksilla yleisesti. Niitä käytetään liikaa jopa hyväkuntoisilla, koska henkilökunnalla ei ole aikaa auttaa vessaan.
Kaatumisia on selvitysten mukaan paljon, ja ulkoilemaan vanhukset pääsevät harvakseltaan. Lisäksi vanhukset kärsivät ravinnon puutteesta ja saavat paikoin liikaa lääkkeitä. Kaikissa selvityksissä arvioidaan, ettei hoitajilla ole missään riittävästi aikaa vanhuksille. Sama pätee niin laitoshoidossa kuin kotona asuvienkin hoidossa ja palveluissa. Öisin ongelmat vielä korostuvat. Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mielestä tiedot ovat järkyttävää luettavaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 22.11.2010 Naton avaukset eivät sytytä Venäjällä.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma: Autoklubi ohituskaistalla.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino, verenpaine 178 / 107, lepopulssi 60.

Loppukevennys

Mikä on hitauden huippu? – Kävelee niin hitaasti, että varjo ehtii monta metriä edelle.

Mikä on saamattomuuden huippu? – Kun nainen levittää jalkansa, mies levittää kätensä.

Mikä on lyhyyden huippu? – Kun pitää kiivetä tuolille ylettyäkseen raapimaan päätään.

Mikä on rumuuden huippu? – Kun menee seisomaan marjapellolle ja linnut tuovat viimevuotisetkin marjat takaisin.

Mikä on ujouden huippu? – Kun ei kehtaa mennä yksinään saunaan.

Mikä on asianajajan ihannepaino? – Noin kaksi kiloa, uurna mukaan luettuna.

Asianajotoimiston tärkeimmät säännöt: Yksinkertainen asiakas, kaksinkertainen kirjanpito ja kolminkertainen tuntilaskutus.

Mitä eroa on huoralla ja asianajajalla? – Huora lopettaa sinun huijaamisen kun kuolet.

Mitä eroa on tiellä kuolleella koiralla ja asianajajalla? – Koiran edessä on jarrutusjäljet.

Mitä eroa on gigololla ja asianajajalla? – Gigolo kusettaa vain yhtä ihmistä kerrallaan.

Mitä tapahtuu, kun lakimies saa maksun asiakkaaltaan? – Paha saa palkkansa.

Oletko kuullut rehellisestä asianajajasta? En, ei kukaan muukaan ole kuullut.

Mikä on pielessä, jos sinulla on kuusi asianajajaa haudattuna kauloihin asti paskaan? – Ei vielä riittävästi paskaa.

Mitä yhteistä on lakimiehellä ja pyöränketjulla? – Kumpikin tarvitsee voitelua.

Asianajajissa on se paha vika, että 98 % heistä saa koko ammattikunnan huonoon valoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti