torstai 18. marraskuuta 2010

TO 18.11.2010


Kalajoen Riennon Taitovoimistelujoukkue Kopinapojat esiintymässä Kalajoen Teatteritalolla v. 1955. Joukkueeseen kuuluivat Taisto Tanska, Raimo Hietala, Jouko Kaila, Reino Hietala ja Teuvo Hietala.

Päivän sää

Lämpötila aamulla -7 C, tuuli 3 m / s, tuntuu kuin – 12 C, pilvistä ja poutaa. Päivällä – 8 C. Aurinko nousee: 09.01. Aurinko laskee: 15.15. Päivän pituus: 6 h 13 min.

Tapahtumat

Tiitisen listaan liittyen blogissani on seuraava palaute: Pekka Pietilä kirjoitti 17 11 2010, 20:19
Alpo sotkettiin hänen veljeensä. Itse tapasin Alpon Helsingissä 1960-luvun lopussa. Kuvauksen perusteella IM Pekka joutui oikeuden eteen jo 1980-luvun alussa, joten juttu on jo käsitelty ja tuomio kärsitty. Syy, miksi on näin johtuu siitä, että alkuperäinen Tiitisen lista tuli jo 1980-luvun alussa Suomeen Supon käyttöön. Tätä ei haluta kertoa. Lista tuli Ranskasta Aldar Paasosen toimittamana. Juttu elää edelleen, koska "Tiitisen listasta" on luotu peitetarina, josta ei enää voida luopua. Koska luin listan tuoreeltaan läpi, en yhtään ihmettele poliitikkojen, lähinnä demareiden, tarvetta pitää kiinni peitetarinasta. Juttua voidaan kyllä kaivella edelleen, mutta mitään uutta sieltä tuskin löytyy.

Jyrki Virolaisen blogista löytyy erinomainen kirjoitus: Laajaa esitutkinta- pakkokeino- ja poliisilakipakettia yritetään runnoa kiireellä läpi eduskunnan loppuruuhkassa.

Jukka Kemppisen blogista löytyy kirjoitus: Tekijänoikeusmiliisi mallia HE 235/2010. Kannattaa lukea.

Tein Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen vastineen Mikko Kovalaisen tekemään konkurssihakemukseen.
Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni.

Uutiset

Portugalin valtiovarainministeri Fernando Teixeira dos Santos on varoittanut tänään, että Portugali saattaa joutua hakemaan taloudellista apua kansainväliseltä yhteisöltä. Ministerin mukaan hätäavun riski on korkea, koska kyseessä ei ole vain yhden maan ongelma. Hän sanoo suoraan, että Kreikka, Irlanti ja Portugali ovat samassa veneessä huolimatta siitä, että maiden tilanteet ovat hyvin erilaisia.

Kansanedustaja Bjarne Kallis (kd) on jättänyt 16.11.2010 erinomaisen lakialoitteen. Laki oikeudenkäymiskaaren 31 luvun 8 §:n muuttamisesta. Aloite käsittelee oikeudenkäymiskaaren muutosehdotusta verrattuna nykyiseen tilanteeseen, joka on mm. Euroopan ihmisoikeussopimusten vastainen. Lakialoitteen on Kalliksen lisäksi allekirjoittanut viisi muuta kd:n, neljä kokoomuksen, neljä perussuomalaisten, yksi keskustan ja yksi vihreiden edustaja. Lakimuutosta perustellaan aloitteessa sotasyyllisyyskysymyksen ratkaisemisella, joskin kyseessä on myös laajempi asia: länsimaisessa oikeusvaltiossa tulee tuomioistuimilla olla muutosinstanssi.
Sotasyyllisyyden purkamisesta on keskusteltu jo iät ja ajat, asiaa käsiteltiin oikeusistuimessa viimeksi vuonna 2008, jolloin KKO totesi, ettei sillä ole toimivaltaa purkaa tuomioita. On selvä, että asia tulee olemaan esillä niin kauan kuin on syytä keskustella. Toisin sanoen siihen asti, kunnes se on korjattu.
Kiistatonta on, että sotasyyllisyystuomiot olivat Suomen perustuslain vastaisia. Euroopan ihmisoikeussopimuksen 7. lisäpöytäkirjan 2 artiklan määräyksen mukaan rikoksesta tuomitulla on oikeus saada syyllisyyskysymys tai tuomittu rangaistus ainakin yhden kerran tutkittavaksi ylemmässä tuomioistuimessa. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, joten lainsäädäntöä tulee tältä osin muuttaa niin, että syyllisyyskysymys olisi mahdollista ottaa käsittelyyn uudestaan.
KKO totesi kaksi vuotta sitten (H2007/266, 20.10.2008), ettei sillä olisi toimivaltaa toimia sotasyyllisyystuomioistuimen (perustuslain vastainen erityinen tuomioistuin) muutosinstanssina. Asiaan liittyvä tarvittava muutos olisi kuitenkin yksinkertainen, ja siihen tarvittaisiin ainoastaan yhden momentin muuttaminen yhdessä laissa. Ihmisten oikeustajun mukaista on se, että poikkeustilan aikana tehdyt rikokset ja vääryydet korjataan normaalioloissa mahdollisimman pian. Lakialoitteen ovat allekirjoittaneet seuraavat kansanedustajat: Bjarne Kallis / kd , Toimi Kankaanniemi / kd, Tarja Tallqvist / kd, Sari Palm / kd, Kari Kärkkäinen / kd, Päivi Räsänen / kd, Raija Vahasalo / kok , Raimo Vistbacka / ps, Pirkko Ruohonen-Lerner / ps, Olli Nepponen / kok, Petri Salo / kok, Lyly Rajala / kok, Pekka Vilkuna / kesk, Pietari Jääskeläinen / ps , Pertti Virtanen / ps, Timo Juurikkala / vihr.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kalajoki-lehti 17.11.2010 Vadelmalimulla Hilman hotellilla. Kirjoitus on raahelaisen Reijo Härönojan tekemä. Juttuun sisältyy erinomainen kuva Hilman hotellista.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino 100,4 kg, verenpaine 170 / 103, lepopulssi 62.

Loppukevennys

Alaluokan opettaja näytti oppilailleen kuvaa, jossa olivat varpunen ja peipponen vierekkäin ja kysyi Aleksilta: - Kumpi näistä on varpunen? – Tuo se on, joka istuu peipposen vieressä.

- Opettaja, rankaisetteko minua jostain sellaisesta, jota en ole tehnyt? – En tietenkään, vastaa opettaja. – Hyvä, sillä en ole tehnyt kotiläksyjäni.

Opettaja pyysi lapsia piirtämään vihkoonsa kehän. Muut piirsivät ympyrän, mutta Aleksi neliön. – Mikäs kehä se tuommoinen on, ihmetteli opettaja. – Nyrkkeilykehä.

Opettaja antoi luokalle aineen aiheeksi: ”Mitä tekisin, jos voittaisin miljoonan.” Seuraavana päivänä hän otti Aleksin ankarasti puhutteluun. – Aleksi! Mitä tämä on? Kaikki toiset ovat kirjoittaneet vähintään kaksi sivua ja sinä jätät tyhjän paperin. – Sehän on juuri sen verran, minä tekisin, jos voittaisin miljoonan.

- Mitä nuo punaiset sienet ovat? – En tiedä. – Mutta nehän voivat olla myrkyllisiä. Et suinkaan aio syödä niitä? – En, poimin ne myytäväksi.

Sukeltaja suorastaan upposi työhönsä.

Maaherra oli kuollut ja eräs paikanhakijoista tuli ennen hautajaisia Manun puheille ja kysyi tältä: - Onko teillä mitään sitä vastaan että ottaisin maaherran paikan? – Ei lainkaan, tokaisi Manu. – Puhukaa asiasta hautausurakoitsijan kanssa.

- Kulti anna viisisatanen niin pääsen kauneushoitolaan. – Tässä tonni!

Aviomiehen oli määrä vahtia levyllä kiehuvaa kattilaa. Vaimo raivosi: - Sanoinhan, että sinun pitää katsoa, milloin keitto kiehuu yli. – Katsoinhan minä. Se kiehui täsmälleen 15.20.

Aviomies tuli kotiin vähän odotettua aikaisemmin ja vaimo makasi sängyssä vieraan miehen kanssa. – Mitä kummaa te kaksi oikein puuhaatte huusi aviomies kurkku suorana. – Siinä näet, huokasi nainen vieressään makaavalle miehelle. Sanoinhan että hän on vähän yksinkertainen.

Janne meni naimisiin ja huokaili muutaman kuukauden aviossa oltuaan parhaalle kaverilleen: - Kyllä ne ajat ovat muuttuneet kovasti siitä, kun me kuljimme yhdessä. Silloin oli viiniä, laulua ja naisia. Nyt on kaljaa, korppua ja vaimo.

- Olehan varovainen vaimosi, sanoi hiukan riidasta ärtynyt Heikki vaimolleen, sinunkin paikkaasi on jo kyselty. – Vai niin, sanoi vaimo, sinunkin paikkaasi on jo vähän kokeiltu.

- Mikä ero on vaimolla ja terroristilla? – Terroristin kanssa voi neuvotella.

- On mukava saada uutta verta tänne sahalle, toivotti työnjohtaja tervetulleeksi uutta työntekijää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti