perjantai 26. marraskuuta 2010

PE 26.11.2010


Ylivieskan poliisi Raimo Ollila on tehnyt tutkimatta jättämispäätökset, vaikka rikostutkintapyynnöt on tehty ajoissa. Heino Virta on tehnyt tutkintapyynnön 15.3.1997. Erkki Aho on täydentänyt tutkintapyyntöä 23.3.1997.Raimo Ollila on tehnyt seuraavat tutkimattajättämispäätökset: 26.6.1997 6870/5406/1997, 9.10.1997 6870/R/891/1997 S/10109/2001, 13.8.2002 6870/S/10109/2001, 13.8.2002 S/10456/2002, 3.1.2002 R/1690/2002

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 11 C, pilvistä, vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä – 11 C. Aurinko nousee: 09.27. Aurinko laskee: 14.54. Päivän pituus: 5 h 26 min

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni. Tänään kävin joulun avauksessa Havulassa. Katso http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2010/02/oskari-santaholma-ja-havula.html

Soitin tänään Rovaniemen hovioikeuteen ja sain lisää aikaa vastineen tekemiseen. En tavoittanut lukuisista yrityksistä huolimatta asiaa hoitavaa hovioikeuden tuomaria. Tein tänään rikosilmoituksen PR-talojen konkurssivyyhdestä, Naturasta ja syrjinnästä nyt suoraan Jokilaaksojen poliisille. Asiat ovat nyt kesken Raahen käräjäoikeudessa, Rovaniemen hovioikeudessa, purkuna ja valituksena korkeimmassa oikeudessa, poliisirikosasiana valtakunnansyyttäjävirastossa ja kanteluna laillisuusvalvojalla. Periaatteessa joka paikassa on samat asiat. Teen parasta aikaa valitusta asioista myös Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen ja valitus käännetään ensi viikon aikana englanniksi. Minun on oman oikeusturvani kannalta pakko julkistaa PR-talojen konkurssivyyhden asiakirjoja yhä enemmän jotta kansa saa tietää totuuden. Oman oikeusturvani kannalta julkistan myös kirjeenvaihtoni poliisi Jyrki Rajaniemen kanssa. Näyttää siltä, että kaikki minua vastaan tehdyt rikostutkintapyynnöt, jotka ovat ns. kunnianloukkauksia, tutkitaan tulipalokiireellä, mutta minun tekemäni tutkintapyynnöt törkeistä petoksista ja muista vakavista rikoksista jätetään kokonaan tutkimatta ja kieltäydytään vastaanottamasta tutkintapyyntöjä sekä todistusaineistoja.

Uutiset

Perussuomalaisten nousu jatkuu. YLE Uutisten marraskuun mittauksessa perussuomalaiset sai 14,9 prosentin kannatuksen; kasvua lokakuusta 0,6 prosenttiyksikköä. Keskusta ohitti niukasti SDP:n, jolle mitattiin ennätysalhainen 18,4 prosentin tulos. Suosituin puolue on kokoomus 21,1 prosentin kannatuksella, mutta senkin suosio on laskussa. Kokoomus 21,1, - 0,6, keskusta 18,6 +1,0, sdp 18,4 – 0,7, perussuomalaiset 14,9 + 0,6, vihreät 9,1 – 0,6, vasemmistol. 7,9 + 0,1, kd 4,5 – 0,1, rkp 4,0 – 0,2, muut 1,5 + 0,5.

Pääministeri Mari Kiviniemi asettui viime viikolla omalla arvovallallaan tukemaan Suomen Metsästäjäliittoa, joka haluaa metsästyksen sisällyttämistä kouluopetukseen. Enää puuttuu konkretia. Metsästäjäliitossa ei ole vielä ehditty syventyä vuosi sitten tehdyn aloitteen konkreettisiin yksityiskohtiin. Liiton Jahti-lehdelle myöntämässään haastattelussa Kiviniemi oli huolissaan metsästäjien määrän vähenemisestä ja suurpetojen määrän lisääntymisestä.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta suosittelee suomalaisen sotalaivan lähettämistä Intian valtamerelle. Miinalaiva Pohjanmaan on tarkoitus osallistua ensi keväänä EU:n Atalanta-operaatioon, jolla turvataan ruokakuljetuksia Somaliaan ja pyritään ehkäisemään merirosvousta. Laivan mukana lähtee 120 suomalaissotilasta, joiden rekrytointi kantahenkilökunnasta ja reserviläisistä on jo loppusuoralla. Koko operaatio maksaa Suomelle yli 11,6 miljoonaa euroa, mistä puolustusvoimien osuus on lähes 4,5 miljoonaa euroa. Loput kustantaa ulkoministeriö.

Paperiliitto vahvistaa verkkosivuillaan, että nimenomaan Ahosen lausunnot eläkeyhtiöiden johtajien palkkioista käynnistivät syrjäyttämiskeskustelun. Ahonen saa eläkeyhtiö Varmasta hallituksen jäsenyytensä vastineeksi palkkioita noin 22000 euroa vuodessa ja niiden päälle vielä noin 3800 euron lisäeläkemaksut.

Kiistelty jätevesiasetus joutuu kumottavaksi ja uuteen valmisteluun. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mielestä asetus sisältää määräyksiä, jotka olisi nostettava lain tasolle.
Valiokunnan mukaan hallituksen ja eduskunnan ympäristövaliokunnan on valmisteltava jätevesisäännökset, joiden vaatimukset ovat sen tasoisia, että ne voidaan kohtuullisella investoinnilla ja toimivalla tekniikalla täyttää.

Suomen laajimmasta sarjamurhasta syytetty helsinkiläinen perushoitaja on syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä ja vastuussa teoistaan. Helsingin käräjäoikeus käsitteli tänään perushoitajasta valmistunutta mielentilatutkimusta. Lopullisen tuomionsa käräjäoikeus antaa joulun alla. Naista syytetään viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä. Helsingin käräjäoikeus totesi toukokuussa välituomiossaan, että perushoitaja on syyllistynyt syyttäjien kuvailemiin lääkemyrkyttämisiin. Samalla oikeus määräsi naisen mielentilatutkimukseen.
Mielentilatutkimuksessa todetaan, että syytetyllä on antisosiaalinen persoonallisuushäiriö, johon liittyy psykopaattisia piirteitä. Syytetyllä on poikkeuksellisen runsas valehtelutaipumus, ja hän on kyvykäs manipuloimaan toisia ihmisiä. Hänen itsetuntonsa on heikko, ja hänellä on taipumusta tunne-elämän epävakauteen. Lisäksi hänelle on ominaista toisten syyttely ja kykenemättömyys katumiseen. Mielentilatutkimuksen mukaan perushoitaja on persoonallisuushäiriöstään huolimatta kyennyt ymmärtämään tekojensa vaikutuksen ja merkityksen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 26.11.2010 Jos kaikki järvet brändiksi muuttuisi. Työryhmä haluaa Suomesta luomua ja rauhansovittelua. Uutisessa ei kerrota työryhmän työskentelyn hintaa eli työ maksoi radiotiedon mukaan 500 000 euroa.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 26.11.2010 Ahonen pysyy löysässä hirressä ensi vuoteen. Erkin kommentti: Ahonen paljasti totuuden eli vakuutusyhtiöiden toiminnan. Ahneus koitui Ahosen kohtaloksi. Toivottavasti tästä paljastuksesta on hyvät seuraukset suomalaiselle yhteiskunnalle.

Televisiosta katsottua

Rukan maailman cup: SPRINTTI, 1,4 KM (P), LOPPUTULOKSET
1. John Kristian Dahl NOR 3.08,6
2. Aleksei Poltaranin KAZ + 1,7
3. Sami Jauhojärvi FIN + 2,0
4. Ola Vigen Hattestad NOR + 4,8
5. Renato Pasini ITA + 4,9
6. Andrew Newell USA + 23,0

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/


Terveys ja liikunta

Paino 99,9 kg, verenpaine 169 /99, lepopulssi 61. Uinti 1000m / 79 000 m.

Loppukevennys

Kaupassa kuultua: - Saisinko vessapaperia? – Minkä väristä? – Valkoista. Minä väritän sen itse.

Mies pyrki maksulliseen käymälään. – Se on sitten yksi euro, ilmoitti lipunmyyjä. – Mitä! Meillä Hämeenlinnassa se on vain 50 senttiä. – Hyvin mahdollista, mutta sinne te ette nyt ehdi.

Mitä suomalaiset hiihtäjät totesivat kisojen jälkeen? – Meitä on kusetettu.

Saarnamies nuhteli seurakuntaansa: - On viinan syy, että lapsenne näkevät nälkää. On viinan syy, että lyötte aviopuolisoitanne. On viinan syy, että ammutte anoppejanne. Ja on viinan syy, että ammutte harhaan…

- Viina tekee sinut pirun paljon kauniimmaksi, sanoi Pekka vaimolleen. – Mutta enhän minä ole ottanut viinaa, vaimo ihmetteli. – Et niin, mutta minä olen.

Mikä on kuusi metriä pitkä ja haisee viinalle? – Kommunistien vappukulkue.

- Pekka, kerropa mitä ovat symbolit. – Ne ovat merkkejä, jota käytetään kun ei tiedetä mistä puhutaan.

- Kainuussa on kuulemma joku 70-vuotias akka, joka on saanut kaksoset. – Valetta! Ei voi pitää paikkaansa. – Totta se on. Tosin se tapahtui jo 45 vuotta sitten.

- Mitä eroa on sateenvarjolla ja nalkuttavalla vaimolla? – Sateenvarjon voi aina laittaa kiinni.

Pikkutyttö kirjoitti koulussa aineen. – Kävimme äidin kanssa kirpputorilla. Äiti vei sinne vanhaa tavaraa, jota ei enää tarvita. Vaatteita, vanhoja astioita, huonekaluja ja kaikkea muuta mistä hän haluaa päästä eroon. Isäkin oli mukana.

Kyltti kaupan näyteikkunassa: - Ostetaan romua ja lumppua. Myydään antiikkia.

Ikääntyvän lakimiehen elämänohje jälkikasvulleen: - Älä koskaan likaa omaa pesää, vaan putsaa muiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti