torstai 4. marraskuuta 2010

TO 04.11.2010


Hiihtäjä Jussi Kurikkala

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, yöllä runsasta sadetta, päivällä + 1 C

Tapahtumat

Lähetin sähköpostia kansliapäällikkö Ritva Viljaselle ja tiedotusvälineille

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: ritva.viljanen@intermin.fi
Cc: kirjaamo@okv.fi ; reeta.kivihalme@yle.fi ; pasi.toivonen@yle.fi ; salla.paajanen@yle.fi ; juha.ristamaki@yle.fi ; jan.andersson@yle.fi ; tero.koskinen@yle.fi ; martti.backman@yle.fi ; riikka.kaihovaara@yle.fi ; kati.juurus@yle.fi ; tiina.salumaki@yle.fi
Sent: Thursday, November 04, 2010 5:32 AM
Subject: Selvityspyyntö poliisin toiminnasta

Kansliapäällikkö Ritva Viljanen

Olen kääntynyt useita kertoja poliisiministeri Anne Holmlundin puoleen, mutta hän ei ole kertaakaan vastannut sähköpostiini. Laki kyllä edellyttää vastaamista. Miksi poliisiministeri ja poliisiylijohtaja voivat rikkoa lakia joutumatta vastuuseen siitä? En ole saanut vastausta tähänkään sähköpostiini http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kirjallinen-kysymys-vastattavaksi.html

enkä myöskään tähän sähköpostiin
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/avoin-kirje-poliisiylijohtaja-mikko.html

Miksi poliisi ei tutki rikoksia, vaikka näytöt ovat kiistattomat?

Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/10/kiirehtimispyynto.html

Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/10/valitus-purkuhakemus-kiirehtimispyynto.html

Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/valtakunnansyyttaja-matti-nissiselle-ja.html

Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/oikeuskansleri-jaakko-jonkka.html

Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Pyydän pikaista vastausta. Asia on menossa nyt EIT:n käsittelyyn, koska poliisi ei tutki asioita ja syyttömät kansalaiset joutuvat kärsimään valtion rikollisesta toiminnasta. Esimerkiksi Mikko Kovalaisen kiistattomaan rikolliseen toimintaan poliisi ei puutu. Tämä on todella järkyttävää toimintaa.

Kalajoella 04.11.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja
gsm 044-3025948, puh. 08-462763
os. Plassintie 39 A 3
85100 Kalajoki

Olen eilen ja tänään selvittänyt rahoituskuvioita Kalajoki-näyttelyä varten. Olen lähtenyt siitä, että 10 henkilöä työllistyy näyttelyn johdosta suoranaisesti. Välillisesti työllistyvien määrää on vaikea arvioida. Kävin eilen keskustelemassa Leader-rahoituksen kuviosta Kalajoen kaupungin elinkeinoneuvojan Mirja Mustosen kanssa. Sain matkaani hakemuslomakkeet elinkeinotoimistosta. Nyt minun on itse selvitettävä näiden lomakkeiden perusteella tarvittavat tiedot. Aion selvittää, kannattaako ryhtyä hakemaan Leader-rahoitusta. Onko byrokratia liian suurta hyötyyn nähden? Byrokratia työllistäisi erittäin paljon vastuullista henkilöä eli minua ja silloin itse päätyö eli näyttelyn organisointi, tilojen järjestely, historiikkien kirjoittaminen, muotokuvien, taulujen ja pienoismallien aiheiden etsiminen ja yhteistyö taiteilijoiden kanssa sekä valittavan henkilöstön koulutus häiriintyisi kohtuuttomasti. Siis kannattako ostaa byrokratiaa?

Tänään kävin työkyky- ja työtaitopassiprojektin projektinvetäjän Maija-Riitta Vuotin luona tiedustelemassa, mitä mahdollisuuksia on tällä projektilla, mikä on tarkoitettu yli 50-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen, auttaa minua työllistämään 4 kohderyhmäläistä.
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/07/tyokyky-ja-tyotaitopassiprojekti-ja-sen.html

Projektipäällikkö Maija-Riitta Vuotin mukaan ei mitään mahdollisuuksia, koska työllistämispuolesta vastaa TE-puoli eli työvoimatoimisto. Menin sinne keskustelemaan asiasta virkailija Virva Savelan kanssa. Hän antoi minulle monisteen, jossa oli kerrottu miten tukea palkkakustannuksiin myönnetään. Kun kävin läpi monisteen, niin huomasin, että näiden kymmenen henkilön työllistämiseen on mahdollisuus saada työllistämistukea vain yhdelle henkilölle. Herää kysymys, mihin käytetään tuo 835 496 euroa rahaa, kun sitä ei voida käyttää kohderyhmän työllistämiseen, koska työllistämisehdot ovat niin byrokraattiset. Järkyttävää byrokratiaa. Mielestäni projektirahat olisi pitänyt käyttää kohderyhmään eli niiden 156 kohderyhmäläisen työllistämiseen ja työkyvynarviointiin jota varten rahaa on haettu ja saatu. Työkyky- ja työtaitopassiprojektissa on kysymys tietynlaisesta korvauksesta, kun Kalajoen kaupunki on maksanut työllistämissakkoa yli 500 000 euroa 500 päivää työttömänä olleista uudistuksen voimaantulon jälkeen. Vuonna 2006 kunnan osuus oli 199 301 euroa, vuonna 2007 kunnan osuus oli 179 966 euroa ja vuonna 2008 kunnan osuus oli 151 862 euroa. Erikoista näiden työllistämissakkojen maksussa on se, että päättäjät eivät tienneet näistä sakkomaksuista ennen kuin vuosien kuluttua, kun vasemmistoliiton valtuutetut tekivät asiaan liittyvän valtuustoaloitteen. Jos valtuutetut, joille päätösvalta asiassa kuuluu, olisivat tienneet vuoden 2006 työllistämissakon suuruuden, niin tuskin vuonna 2007 työllistämissakkoa olisi tullut lainkaan. Miltä momentilta sakkomaksut maksettiin? Päättäjiltä virkamiehet salasivat asian. Miksi? Ylittivätkö virkamiehet toimivaltansa?
Olen epäillyt koko ajan, että työkyky- ja työtaitopassiprojekti on yhtä yhteiskunnan kusetusta. Nyt olen siitä varma, että asia on näin. Herää kysymys mihin menevät projektirahat, kun niitä ei voida käyttää kohderyhmän työllistämiseen. Projektin aikana on saatu lopetettua Kalajoen työttömien aktiivitoiminta. Kalajoen työttömät joutuivat luopumaan toimitiloistaan
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/10/kalajoen-tyottomat-joutuvat-luopumaan.html
Onko tämä projektin ainoita saavutuksia? Olen saanut palautteita siitä, että projektin kurssituksessa olleet henkilöt, jotka eivät välttämättä ole kohderyhmäläisiä, ovat kurssin aikana katselleet kevään tulvia, shoppailleet ja lenkkeilleet. Todistukseen on kuitenkin merkitty aivan muuta kuin kurssilla on tehty. Kouluttajan kurssille oli valinnut ELY-keskus kilpailutuksen jälkeen. Voiko tähän sanoa enää muuta kuin HYVÄ SUOMI!

Uutiset

Oulun uutta hätäkeskusta saattaakin uhata työntekijäpula, mikäli vanhat työntekijät eivät muuta työn vuoksi. Uusia työntekijöitä koulutetaan, mutta se vie oman aikansa. Suomen hätäkeskusten määrä vähenee nykyisestä 15:stä seitsemään vuoteen 2015 mennessä. Ensi vuonna Rovaniemen hätäkeskuksen toiminta siirretään Ouluun perustettavaan uuteen keskukseen.
- Työntekijät roikkuvat nyt löysässä hirressä, kun kukaan ei tiedä, mitä meistä tulee isona. Saattaa olla, että työntekijät äänestävät lopulta jaloillaan, sanoo Suomen Hätäkeskusvirkailijat ry:n puheenjohtaja ja poliisijärjestöjen liiton hallituksen jäsen Seppo Ulvila.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 04.11.2010 Apulaisoikeusasiamies: Nettiero kirkosta ei ehkä ole pätevä.

Terveys ja liikunta

Paino 99,6 kg, verenpaine 167/ 98, lepopulssi 58. Uinti 1000m / 72 000 m

Loppukevennys

Opettaja lähti eläkkeelle ja oppilaat miettivät, mitä hänelle laulettaisiin läksiäisissä. Reijo ehdotti: - Lauletaan ”Jo joutui armas aika…”

Katariina selitti äidille: - Kun minä menen naimisiin, minä saan neljä lasta. Niiden nimet on Jussi, Jaana, Leena ja Chu Tong Wong. – Mitä varten neljännellä on niin outo nimi, äiti ihmetteli. – No siks kun opettaja sanoi, että joka neljäs maailmaa syntyvä lapsi on kiinalainen.

Äidinkielen tunnilla käsiteltiin lauseenjäseniä ja opettaja kirjoitti taululle esimerkkilauseen: ”Muukalainen kuoli nälkään”. – Missä on tämän lauseen subjekti? – Hautausmaalla, vastasi Esko.

Opettaja selitti uskontotunnilla, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. – Kyllä varmaan on, väitti Tuomas. – Mikä muka? – Jumala ei voi sitoa kahta kaljupäistä hiuksista yhteen. – Ei, mutta Jumala voi kasvattaa heille hiukset. – Silloin ne eivät ole enää kaljupäitä.

Tohvelisankari saapuu vaimonsa luokse taivaaseen. – Rakas, älä ole vihainen, että tulen näin myöhään. Lääkäri pidätteli minua.

Kaksi miestä seurasi nyrkkeilyottelua. – Kyllä nyrkkeily on ihana urheilulaji. – Oletteko nyrkkeilijä? – En, vaan kaupungin ainoa hammaslääkäri.

- Liisa, nähdessäni hymysi aavistan, että tapaamme vielä uudelleen. – Oletteko selvännäkijä? – En, vaan hammaslääkäri.

Isä tuli tavallista aikaisemmin kotiin ja löysi Pikku-Kallen naapurin tytön kanssa sohvalta. Molemmilta oli pöksyt pois jalasta ja he tutkivat innokkaasti toisiaan. – Mitäs te oikein touhuatte? Leikittekö lääkäriä? – Ei, me leikitään äitiä ja talkkaria, vastasi Pikku-Kalle.

Hammaslääkäri hymyilee leveästi vastaanottohuoneeseen astuvalle potilaalle: - No mutta hyvää päivää! Tehän olette se katsastusmies, joka reputti autoni viime viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti