keskiviikko 3. marraskuuta 2010

KE 03.11.2010
Hiihtäjä Jussi Kurikkalan kotitalo

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 6 C

Tapahtumat

Tänään suunnittelin rahoituskuvioita ensi kesän Kalajoki-näyttelyä varten sekä hankin lisää tietoja seuraavien muotokuvien maalaamista varten. Tavoitteenani on löytää myös hyvät oppaat Kalajoki-näyttelyyn. Heidän tehtävänään on kertoa oleelliset tiedot muotokuvista, maalauksista ja pienoismalleista näyttelyssä kävijöille. Tähän tarkoitukseen tarvitaan 4-5 nuorta henkilöä. He voivat opetella selostukset nettisivuiltani. Ryhdyn kartoittamaan asiasta kiinnostuneita henkilöitä. Kunnianhimoinen tavoitteeni on tehdä Kalajoki-näyttelystä esimerkki koko Suomelle siitä miten tehdään kotiseutuhistoriaa tunnetuksi mielenkiintoisella tavalla.

Uutiset

Kansanedustaja Raimo Vistbacka (perus) häädettiin ulos Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän kokouksesta tiistaina. Taustalla on ryhmän pääsihteerin mukaan oikeistolaisten populistipuolueiden rynnistys Suomessa ja Ruotsissa. Vistbackan käännyttämistä ryhtyi aamulla ajamaan Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmien pääsihteeri Terhi Tikkala. Vistbackalle tilanne tuli yllätyksenä. Tikkala myöntää MTV3:lle, että perussuomalaisten gallupsuosio on vaikuttanut siihen, että oikeistopopulistien suosio on ihan todellinen kysymys.

Viime syksynä kummasteltiin Kuntien eläkevakuutuksen Kevan päätöstä maksaa huomattavaksi arvioitu läksiäisraha itse eronneelle toimitusjohtajalleen Markku Kauppiselle. Vuoden 2009 julkistetuista verotiedoista Kauppisen saaman kultaisen kädenpuristuksen suuruusluokka selviää: noin 200 000 euroa eli vuoden palkkaa vastaava summa. Verohallinnon tiedoista selviää, että Kauppisen ansiotulot nousivat vuoden 2008 noin 220 000 eurosta noin 448 000 euroon vuonna 2009. Pääomatuloja hänellä ei ollut.

Töölön pankkikeikka. Katso http://www.iltasanomat.fi/videot/kotimaa/2272356

Näin puhuu lottovoittaja. Katso http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135261376309?ref=lk_is_ko_2

Pelastushelikopteri Sepen tuki ry:n entinen toiminnanjohtaja tuomittiin keskiviikkona yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta. Oulun käräjäoikeuden mukaan mies kavalsi yhdistykseltä ainakin 52 000 euroa. Hän nosti tukiyhdistykseltä rahat palkkaennakkona kesäkuun 2008 ja maaliskuun 2009 välisenä aikana. Oikeuden mukaan ex-toiminnanjohtajalla oli lupa nostaa ennakkona vain noin kuukauden palkkaa vastaava summa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 03.11.2010 Lumitykki kaipaa johtovettä. Kalajoki toivoo pitkästä hiihtokaudesta matkailuvalttia.

Televisiosta katsottua

Historiaa: Neuvostoliiton ihmiskokeet.

Terveys ja liikunta

Paino, verenpaine 167 / 97, lepopulssi 57. Uinti 1000 m / 71 000m.

Loppukevennys

Luokanvalvojan puhelin soi aamulla ennen koulun alkamista. – Ilmoittaisin vain, ettei poikani voi tulla tänään kouluun, selitti ääni. – Anteeksi, kuka puhuu? kysyi luokanvalvoja. – Täällä puhuu mun isäni.

Uolevi: - Kuinka kauan sinulta menee aamuisin, kun kävelet kouluun? Jukka: - En mä tiedä, kun mä joudun aina juoksemaan.

Biologian tunnilla opettaja kysyi Tommilta: - Mainitse jokin kasvitauti. – Heinänuha, Tommi vastasi.

Historian tunnilla opettaja kysyi: - Tappoiko Lalli Piispa Henrikin Köyliön järven jäällä? – Ei kun kirvellä, tiesi Matias.

Opettaja sanoi Reinolle: - Mainitse kolme kuuluisaa suomalaista, joiden nimet alkavat K-kirjaimella. – Kurri, Koivu ja Ketterer, tuli nopeasti vastaus. – Etkö ole koskaan kuullut nimiä Kallio, Kekkonen ja Koivisto? – Emmä on kiinnostunut vaihtopelaajista, Reino tuhahti.

Ruotsalainen kysyi lehden lääkäripalstalla: - Minä ja vaimoni emme saa lapsia! Onko se perinnöllistä.

Mies oli lääkärissä näyttämässä loukkaantunutta jalkaansa. – Tulenko ontumaan jatkuvasti? – Ette. Vain silloin kun kävelette.

Mies oli sairastunut ja omaiset kutsuivat paikalle lääkärin. Kun lääkäri oli lähdössä, kysyivät omaiset: - Onko toivoa? – Ei, vastasi lääkäri, hän paranee parissa päivässä.

- Miksi neiti punastuu, kysyi gynekologi. Eikö teitä ole tutkittu aikaisemmin? – Tutkittu on, mutta te olette ensimmäinen lääkäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti