maanantai 1. marraskuuta 2010

MA 01.11.2010
Hilima ja Hiliman hotelli ( ensi kesän Kalajoki-näyttelyn muotokuva)

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, päivällä + 6 C

Tapahtumat

Kävin tänään purkamassa Kalajoki-näyttelyn. Purkaminen kesti kolmisen tuntia. Tavoitteena on saada ensi vuonna pysyvä Kalajoki-näyttely aikaan. Olen tänään pitänyt palaveria taiteilija Markku Hakolan kanssa maalattavista muotokuvista. Nyt on jo valmiina kaksi muotokuvamaalausta seuraavaa näyttelyä varten.

Lähetin aamulla kiirehtimispyynnön korkeimmalle oikeudelle tuomioiden purkamista varten, Rovaniemen hovioikeudelle Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomion kumoamiseksi, oikeuskanslerin kiirehtimispyynnön kantelun täydentämiseksi sekä poliisille rikostutkintojen kiirehtimiseksi Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomarin, tutkinnanjohtajan ja syyttäjän toiminnan tutkimiseksi ihmisoikeusrikoksina. Kysymys on kiistatta EU:n ihmisoikeussopimuksen vastaisesta toiminnasta.

La 30.10 - su 31.10 välisenä yönä, noin puoli kaksi, tapahtui Kalajoen hiekkasärkillä raiskauksen yritys. Vaaleaan huppariin pukeutunut, silmälasipäinen, nuorehko mies kaatoi nuorehkon naisen maahan matkailutien varrella olevalla pyörätiellä ja yritti riisua naista. Tapahtuma keskeytyi ohikulkijoiden tultua paikalle. Mies oli poistunut juosten ravintola Dyynin suuntaan.

Uutiset

Suomen Pankista syksyllä eläkkeelle siirtynyt johtaja Sinikka Salo vaati viime viikolla ulkopuolista selvittäjää tutkimaan Suomen Pankin työilmapiiriä ja mahdollisia kiusaamistapauksia.

EU:n ja OECD:n määritelmän mukaisia köyhiä on Suomessa 600 000 -700 000. Suurin ryhmä ovat työttömät. Valtiotieteen tohtori, dosentti Jouko Kajanojan mukaan hallitus on unohtanut juuri heidät. Sosiaaliturvaa uudistaneen Sata-komitean aikaansaannoksena pienemmät kansaneläkkeet nousevat ensi vuoden maaliskuussa. - Sen sijaan työttömät jäivät nuolemaan näppejään, sanoo Kajanoja.
Työttömien asema on myös huonontunut. Kun muiden tulotaso on noussut, on työttömien tulot pysyneet ennallaan. Kuilu ei ole syntynyt vain rikkaiden ja köyhien välille vaan myös työssäkäyvien ja työttömien välille.
- Ihmiset ovat yhä etäänpänä toisistaan, tulee erilaisia empatiaongelmia, ei enää tunneta miten toiset elävät, sanoo Kajanoja.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 01.11.2010 Kaattari pitelemätön keskeltä, HU-Kalajoki sai erän Tiikereiltä hyvätasoisessa paikallispelissä.

Televisiosta katsottua

A-studio Kaustisen perussuomalaisten paremmasta valssista.

Terveys ja liikunta

Paino 100,9 kg verenpaine 167 / 98, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Koulussa yritettiin kitkeä oppilailta rumia sanoja ja tapoja. Sellaisia olivat esimerkiksi huusin seiniin piirrellyt rumat kuvat. Puhuttelun jälkeen opettaja antoi pojille käteen puukot ja höylät ja käski mennä veistämään ja höyläämään kaikki rivot teokset seinistä. Jonkin ajan kuluttua opettaja hihkaisi: - Miten siellä työ edistyy? Huusista kuului innokas kiljaisu: - Viimeistä vittua höölätään.

Koulun uskontotunnilla luettiin Herra rukousta ja karjalaispoika Johannes aloitti: - Isä meidän, joka olet taivahaas… - Ei se ole taivahaas, opettaja keskeytti. – Isä meidän, joka olet taivahaas… - Johan minä sanoin, ettei se ole taivahaas…- Onks hää sitten muuttanut? Johannes kysyi hämmentyneenä.

Koulussa oli menossa yleistarkastus. Opettaja oli valmentanut luokkaansa etukäteen ja sanonut, että vastauksen loppuun pitää aina lisätä ”herra tarkastaja”, jos tarkastaja jotakin kysyy. Uskontotunnilla tarkastaja kysyikin: - Mitä Jumala sanoi käärmeelle paratiisissa, kun käärme oli pettänyt Eevan? Anna Kaisa joutui vastaamaan: - Kirottu olkoon maa sinun tähtesi, herra tarkastaja.

Alakoulussa opeteltiin hyvän käytöksen asioita ja oli juuri selitetty olkaa hyvä-sanaparin käyttöä. Opettaja kertoi esimerkkejä ja pyysi oppilaitaan keksimään sopivia tilanteita. Aki keksi: - Jos joku ihminen putoaa jäihin ja pelastaja hakee kepin ja ojentaa sitä avannossa olijalle, niin silloin voi sanoa ”olkaa hyvä”.

Lääkäri potilaalle: - Tulehtuneen umpisuolen kanssa ei ole leikkimistä. – En minä kyllä ajatellutkaan leikkiä sillä.

Vanha piika meni lääkäriin. Tutkittuaan vanhanpiian lääkäri kertoi, että vanhalla piialla on satiaisia. Tähän vanha piika vastasi ja sanoi, että se ei ole mahdollista, koska olen neitsyt. Lääkäri kumartui tutkimaan tarkemmin ja sanoi: - Nämä ovatkin banaanikärpäsiä.

Mieheltä oli palanut lähes karrelle koko etupuoli. Hän selitti lääkärille: - Luulin, että se pirun kamina oli Marilyn Monroe. – No, mutta teillähän näyttää olevan oikea käsi palamaton. – Juu, kun se oli tuhkaluukussa koko ajan.

Vanhempi ja monesti synnyttänyt maatuska epäilee, että mahtavatkohan ompeleet kestää. Lääkäri vakuuttaa niiden kestävän, koska materiaali on vahvaa. – Se on valmistettu gruusialaisen lampaan suolesta, lääkäri selittää. Tähän maatuska kauhistuneena: - Voi ei, sittenhän se vanha pukki vasta innostuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti