sunnuntai 21. marraskuuta 2010

SU 21.11.2010
Vihtori Kosola puhumassa juhlavasti koristelulla Kalajoen nuorisoseurantalolla lapuanliikkeen kiihkeimpänä aikana 1930-luvulla.

Päivän sää

Lämpötila aamulla: – 8 C, pilvistä ja poutaa. Päivällä: – 7 C, pilvistä ja poutaa.
Aurinko nousee: 09.11. Aurinko laskee: 15.06. Päivän pituus: 5 h 55 min

Tapahtumat

Tein rikostutkintapyynnön Sievin kunnanjohtajan ja keskustan kansanedustajaehdokkaan Markku Kosken toimista. Katso http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/11/rikostutkintapyynto-markku-kosken.html

Perjantai-iltana Haapavedellä tapahtunutta pahoinpitelyä selvittämään mennyt poliisipartio otti hangoittelevan epäillyn Haapavetisen miehen kiinni ja laittoi tämän poliisiautoon käsiraudoissa. Partion lukittua kuljetustilan ja mentyä selvittämään asiaa yksityisasuntoon, keskeytyi selvittely poliisiauton murtohälyttimen ääneen ja partio havaitsi kiinniotetun karanneen. Keveissä vaatteissa ja sukkasillaan karannutta etsittiin lähialueelta kolmen poliisipartion voimin. Karannut löytyi yömyöhällä Haapavetisestä yksityisasunnosta. Miehellä olleet käsiraudatkin löytyivät, - tosin voimapihdeillä murjottuina. Miehen tekemisiä tutkitaan pahoinpitelyn lisäksi vangin karkaamisena sekä lievänä vahingontekona. Poliisia kiinnostaa myös tapa jolla käsiraudoissa ollut mies pääsi karkaamaan autosta. Alkoholilla oli osansa tapahtumassa.

Uutiset

Toinen Afganistanissa haavoittuneista suomalaissotilaista lennätettiin lauantaina ambulanssikoneella hoitoon kotimaahan. Ruotsin puolustusvoimien järjestämä ambulanssikone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle alkuillasta.

Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan opettajat vaihtavat helpommin koulua alhaisen tulotason ja korkean työttömyyden alueilla. Näillä alueilla vain joka neljännellä opettajalla on yli viisi vuotta kestänyt työsuhde. Vauraammalla alueella yli puolet opettajista on viihtynyt koulussaan yhtä pitkään. Työterveyslaitoksen mielenterveystiimin päällikön Marianna Virtasen mukaan pienituloisten alueiden koulujen opettajilla on pitkiä, yli yhdeksän päivän sairauslomia kolmanneksen enemmän kuin varakkaiden alueiden opettajilla.

Paula Lehtomäen mukaan jätevesiasetuksen äänekkäimmät keskustalaiset vastustajat ovat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen, entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja kansanedustaja Hannu Hoskonen. Urheiluvertausta käyttävän Lehtomäen mukaan "kunnon joukkuepelaajat puhuisivat suunsa puhtaaksi pukukopissa". Lehtomäki haluaisi pitää kiinni hallituksen lakiesityksestä, jossa 68 vuotta täyttäneet haja-asutusalueiden kiinteistöjen haltijat ja omistajat vapautetaan jätevesien käsittelystä.

Äänestämisestä orgasmi. Katso http://www.iltalehti.fi/nettitv/?29572164

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 21.11.2010 Afganistan jää täysin omilleen 2014. Halonen patistaa Natoa panostamaan lisää afgaaniarmeijan koulutukseen.

Televisiosta katsottua

Avara luonto: Venäjä, Ussuri.

Maailmancup Jällivaarassa, 4 x 5 km, naiset
1. Norja I 50.16,0 Skofterud, Johaug, Steira, Björgen
2. Ruotsi I + 26,8 Johansson Norgren, Haag, Rydqvist, Kalla
3. Italia + 56,2 Genuin, Longa, Rupil, Follis
4. Saksa + 57,8
5. Suomi I +1.08,3 Muranen, Sarasoja, Roponen, Lähteenmäki
16. Suomi II +3.12,4 Kyllönen, Grundvall, Pitkänen, Ahervo

4x10 km, miehet

1. Ruotsi I 1.29.56,3 Larsson, Olsson, Rickardsson, Hellner
2. Venäjä I + 0,8 Belov, Vilegzhanin, Sedov, Legkov
3. Norja I + 47,9 Rönning, Johnsrud Sundby, Jespersen, Röthe
4. Sveitsi + 1.04,1
5. Venäjä II + 1.35,6
11. Suomi I + 1.56,3 Jauhojärvi, Lehtonen, Kattilakoski,Lallukka
16. Suomi II + 3.03,7 Colliander, Strandvall, Heikkinen, Similä

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino 99,6 kg, verenpaine 171 /101, lepopulssi 62.

Loppukevennys

- Opettaja, olen tosi väsynyt. Tein läksyjä eilen kahteentoista asti. – Moneltako aloitit? – Varttia vaille.

- Yliopistoon on nyt entistä helpompi päästä. – Kuinka niin? – Siellä on uudet itsestään avautuvat ovet.

Maatalon isäntä työnteli lantaa kärryillään. Hölmöläiset tulivat tiellä vastaan ja kyselivät isännältä mihin hän noin paljon lantaa tarvitsi. – Panenpahan vain mansikoilleni, isäntä vastasi. – Vai että mansikoille, me olemme laittaneet mansikoillemme kermaa ja sokeria, mutta tuota emme ole vielä kokeilleet.

- Harri, miksi napsuttelet koko ajan sormiasi? – Karkotan alligaattoreita. – Mutta eihän täällä ole alligaattoreita. – Ei olekaan, koska minä napsuttelen sormiani.

- Ihmisen ja eläinten ero on siinä, että kun siat ovat lihoneet tarpeeksi, ne syödään.

Luuranko tuli ravintolaan ja istui pöytään. Tunnin päästä tuli tarjoilija: - Anteeksi, että jouduitte odottamaan noin kauan.

- En kerta kaikkiaan tule toimeen tällä pienellä palkallani, työntekijä valitti firman johtajalle. – Vai niin. Tuletteko kenties toimeen ilman sitä?

Mies joutui autokolariin ja vietiin sairaalaan. Herättyään monen tunnin kuluttua tajuttomuudestaan hän kysyi: - Olenko minä taivaassa? – Et, rakkaani, hänen vaimonsa sanoi. – Etkö näe, että minä olen tässä.

- Onko tässä teidän kylässänne syntynyt koskaan ketään suurmiestä? – Ei. Ainoastaan pieniä lapsia.

- Hei, liity sinäkin mieskuoroon. Osaat kai laulaa? – Vain hiukan. – Ei se mitään laulammekin vain kerran kuussa.

Pummi soitti ovikelloa. – Anteeksi, olisiko teillä vanhoja tarpeettomaksi jääneitä vaatteita? – En minä tiedä. Vaimoni on matkoilla, mies ärähti. – No siinä tapauksessa, voisinko saada tyhjiä pulloja?

- Huomenta, tohtori! Onnistuiko leikkaus? – Tohtori? Minä olen Pyhä Pietari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti