keskiviikko 17. marraskuuta 2010

KE 17.11.2010


Seppä-Tommena tunnettu rautiolainen kyläseppä Tuomas Rönni (1850-1930), joka varusteineen liikkui pitkin Keski-Pohjanmaata ja teki sepäntöitä, mm. puukkoja. Pitkävartinen piippu ja sarkavaatteet olivat hänen ulkoisia tunnusmerkkejään vuosikymmenestä toiseen. Kuva on otettu 1920-luvulta.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 4 C pilvistä, päivällä – 4 C pilvistä. Vähäistä lumisadetta. Aurinko nousee: 08.58. Aurinko laskee: 15.18. Päivän pituus: 6 h 19 min

Tapahtumat

Olen tänään suunnitellut oikeustaisteluani ja valitustani EIT:lle sekä tekstin kääntämistä englanninkielelle. Minun on lisäksi vielä annettava lausunto Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle ensi tiistaihin mennessä. Minun on annettava lausunto Rovaniemen hovioikeudelle 30.11. 2010 mennessä. Siihen tulen pyytämään lisäaikaa. Oikeustaisteluni on ympärivuorokautista työtä. On järkyttävää millaiseen pyöritykseen ihminen voi joutua taistelussa rikollisuutta vastaan. Poliisien ammattitaidottomuus ja suoranainen tyhmyys on todella hirvittävä asia kansalaisten oikeusturvan kannalta. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että käräjäoikeuksiin hakeutuu lakimiesten pohjasakka, mikä ei yksinkertaisesti perehdy asioihin, koska heille riittää se kun noudattaa syyttäjän linjaa. Sitten, kun syyttäjä toimii tietoisen rikollisesti ja rikostutkinta on tehty päin mäntyä, niin kansalaisella ei ole oikeusturvaa. Järkyttävää on virkavallan väärinkäyttö poliisin, syyttäjän ja oikeuslaitoksen piirissä.
Yleissääntönä voidaan pitää sitä, että henkilö, joka on jäänyt rötöksistä kiinni, niin hän väittää kunniaansa loukatun. Tällainen kunnianloukkausasia on aina jonkinlainen vastahyökkäys.

Markku Koski toimi aikanaan PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja hän oli tietoinen Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän törkeästä petoksesta. Hän salasi asian muilta osakkeenomistajilta. Koski toimi yhteistyössä saattohoitaja Jouni Remeksen ja Kera Oy:n sekä Arsenal Oy:n kanssa. Koski toimi mielestämme yhtiön etujen vastaisesti ja siksi hän sai lähteä samanaikaisesti silloisen saattohoitajan Stig Weckströmin kanssa. Weckström jouduttiin palkkaamaan yrityksen toimitusjohtajaksi kirityksen johdosta. Välimiehenä tässäkin asiassa oli Markku Koski. Katson, että ainoa keino oikeusvaltion pelastamiseksi on julkisuus. Verkot ovat nyt vesillä. Huomenna saan lisävalaistusta asialle. Lähteekö televisio julkistamaan asioita. Nyt on aika voimaton olo. Liikuntaa pitäisi pystyä lisäämään, mutta voimat tuntuvat olevan lopussa. Kävin kuitenkin uimassa 1000 m.

Uutiset

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) ennustaa, että perussuomalaisten kannatus voi ampaista jopa 35 prosenttiin. Satakunnan Kansan verkkosivujen mukaan Lindén on arvioinut tänään Porissa, että näin saattaa tapahtua, jos Irlanti ja Portugali syöksyvät talousrotkoon. Lindén kertoo lehdessä, ettei eduskunnassa ole koskaan oltu näin hermostuneita vaalien alla. Perussuomalaisten gallupsuosio tuntuu luissa ja ytimissä. – Perussuomalaisista on tullut legitiimi puolue. On trendikästä kannattaa heitä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: 17.11.2010 Kalajokilaakso: Inhimillisyys paras ase konnille. Raimo Ollilan yli 40-vuotinen poliisiura päättyy.
Erkin kommentti: Kommenttini Raimo Ollilasta ei ole painokelpoista.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino 99.8 kg, verenpaine 173 / 103, lepopulssi 63. Uinti 1000m / 77 000 m.

Loppukevennys

- Isä, miksi naiset käyttävät meikkiä ja hajuvesiä? – Koska he ovat rumia ja haisevat pahalle.

- Joko vaari on kokeillut lahjoittamaamme uutta pakastearkkua? – Kyllä. – Mitä hän sanoi siitä? – Ei mitään. Hän on vielä siellä.

- Tiedätkö, mitä se naapurin hyvännäköinen nuori, rikas leski sanoi, kun kysyin suostuisiko hän vaimokseni? – En. – Mistä tiesit?

- Oletko turkulainen? – En. Minä olen Tampereelta. – Mutta näytät ihan turkulaiselta. – Pakko myöntää, että olen viimeaikoina vähän sairastellut.

- Nokia ja Finlayson yhdistyvät. Uusi langaton villapaita markkinoille ensi kuussa.

- Mikset koskaan kerro äidilleni vitsejä, kun muuten olet tuollainen huuliveikko? vaimo ihmetteli miestään. – Koska nauru pidentää ikää.

- Isä, kuinka pitkä on minuutti? – Se riippuu ihan siitä, kummalla puolella vessan ovea olet.

Vanhasta puhelinluettelosta saat hyvän osoitekirjan. Viivaa vain yli kakkien tuntemattomien nimet.

- Kaksi lihapiirakkaa. Toinen nakilla ja toinen ilman, mies tilasi kioskin luukulla. – Ja kumpi tulee ilman?

- Äiti, mitä erotiikka tarkoittaa? – Älä kysele joutavia. Kun yhdeksän lasta pyörii jaloissa, niin ei ole aikaa opetella sivistyssanoja.

- Kuulin väitettävän, että ne jotka menevät naimisiin torstaina, eivät tule onnellisiksi. – Varmasti pitää paikkansa. Miksi ihmeessä torstai olisi jokin poikkeus.

Tuore äiti työnsi vaunuissa esikoistaan. – Kylläpä on lapsi isänsä näköinen, naapurin rouva sanoi. – Joo-o, mutta mitäpä tuota murehtimaan. Pääasia, että on terve.

- Kuulin, että Lahtinen on kuollut. Se tapahtui hänen nukkuessaan. – Voi kauhistus! Hän ei siis itse tiedä siitä vielä mitään.

- Katsos, Niemisen leski menee tuolla. Etkö sinä joskus nuorena seurustellut hänen kanssaan? – Joo, mutta olipa onni, etten mennyt sentään naimisiin. Nythän minä olisin jo kuollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti