maanantai 8. marraskuuta 2010

MA 08.11.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3 C, pilvistä, vähäistä lumisadetta, tuuli 3 m / s. Päivällä – 2 C, tuuli 2 m /s. Aurinko nousee: 08.29. Aurinko laskee: 15.45. Päivän pituus: 7 h 16 min

Tapahtumat

Sunnuntaina aamuyöllä Kalajoen Merenojantiellä ylivieskalainen mies törmäsi kalajokisen naisen ohjaamaan autoon ja pakeni autollaan paikalta. Hieman myöhemmin poliisipartio tapasi em. miehen autoilemasta Plassintiellä. Mies pysäytettiin ja hän puhalsi alkometriin 1,9 promillen lukemat. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Kävin hakemassa paperikopiot Kalajoen kaupunginsihteeriltä kaupunginhallituksen kokouksen esityslistasta ja liitteistä. Kokous on tänä iltana kello 18. Sähköpostiversio tuli perjantaina.

Pyysin arkistonhoitaja Arja Rönkää selvittämään missä on arkistoituna 1879-sivun selvitykseni, jonka valtuusto pyysi minulta 20.12.2005 ns. rikollisesta menettelystä luottamustoimen ulkopuolella. Tarvitsen tuosta selvityksestä tiettyjä sivuja EIT:lle tehtävään valitukseen. Rönkä lupasi soittaa minulle tänään asiasta. Ei soittanut.
Olen käyttänyt koko tämän päivän aineiston keräämiseen valituksen tekemistä varten EIT:lle. Olen saanut tänäänkin useita soittoja varatuomari Mikko Kovalaisen toiminnan johdosta.

Uutiset

Kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) kertoo tehneensä oikeuskansleri Jaakko Jonkalle kantelun kiistellystä haja-asutusalueiden jätevesiasetuksesta eli niin sanotusta ”paskalaista”. Hoskonen kanteli laista jo huhtikuussa, mutta se ei johtanut toimiin. Hoskosen mukaan viime aikoina on tullut ilmi tapauksia, joissa haja-asutusalueen jätevesiasetuksen toimeenpano on aiheuttanut suuria taloudellisia menetyksiä toimimattomien puhdistuslaitteiden takia.
- Johtuen epäselvästä asetuksesta ja mielivaltaisesta asetuksen tulkinnasta eri viranomaisilla eri puolilla maata, on syntynyt tilanne, joka loukkaa kansalaisten yhdenvertaisuutta. Jätevesiasetuksen mukaisten laitteiden kauppaan liittyy edelleen epäkohtia, mitkä loukkaavat kansalaisten oikeusturvaa. Oikeuskanslerin maan korkeimpana laillisuusvalvojana on puututtava tähän tilanteeseen välittömästi ja keskeytettävä asetuksen toimeenpano, Hoskonen kirjoittaa kantelussaan.

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan demaritaustaisen Urheiluopistosäätiön vaalirahoituksesta. Vähäistä määrää säätiön varoja epäillään käytetyn säätiön sääntöjen vastaiseen tarkoitukseen vuosina 2005–2008. Säätiö tuki ainakin Tarja Halosen presidentinvaalikampanjaa, Jani Sievisen eurovaalikampanjaa ja Sdp:tä puolueena.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 08.11.2010 Sahat ovat jäämässä energiapelin paitsioon. Juha Junnikkalan yleisönosastokirjoitus muun muassa valtion risupaketista.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 08.11.2010 Torvi ja Hyry nostivat Pohjolan mestareiksi

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino 99,0 kg, verenpaine 165 /96, lepopulssi 54.

Loppukevennys

- Olen lopettanut pitkien puheiden pitämisen, sanoi Pekkarinen Jäätteenmäelle. – Vai niin, tuliko kurkkusi kipeäksi. – Ei, mutta turhan moni on luvannut katkaista sen, jos jatkan samaan malliin.

Ilkka Kanerva istui hyvän ystävänsä kanssa aikanaan joulun jälkeen kapakassa. – Minkälainen joulu sinulla oli, ystävä kysyi Ikeltä. – Vaikeutena oli saada lapset uskomaan, että minä olen joulupukki ja vaimo uskomaan, etten ole.

Paavo Lipponen näki unessa kolme rottaa, joista yksi oli lihava, toinen laiha ja kolmas sokea. Uni askarrutti Paavoa niin, että hän poikkesi ennustajattaren luona kysymässä, mitä uni merkitsi. – Lihava rotta tarkoittaa presidentti Ahtisaarta, ennustajaeukko selitti. Laiha rotta tavallista suomalaista ja sokea rotta olet itse.

Tarja Halonen on vuosittaisessa lääkärintarkastuksessa. – Edes presidentin ei pidä ottaa murheita mukaan sänkyynsä, lääkäri lopuksi varoittaa. – Tiedän Halonen huokaa. Mutta Pentti ei suostu nukkumaan yksin.

Mitä yhteistä on poliitikolla ja aamulehdellä? – Aina se valehtelee ja joka aamu se kannetaan kotiin.

Kansanedustaja oli pyrkimässä uudelleen eduskuntaan ja oli laajalla puhekiertueella. Erään tilaisuuden jälkeen muuan kuulija tuli kiittelemään. – Hieno puhe, herra kansanedustaja. Näinä neljänä vuotena olenkin kuullut paljon puhuttavan teistä.. Poliitikko hätääntyi silminnähden. – Mutta mitään ei voida todistaa!

Ruotsalaista poliitikkoa pyydettiin kommentoimaan kollegansa väitettä, jonka mukaan hänellä on sangen pienikokoinen penis. – Totuushan on, hän vastasi kollegallani on vain liian suuri suu.

Niinistö tilasi hampurilaisen grillikioskilla Ostrobotnian edessä. Myyjä kysyi: - Laitetaanko kaikki mausteet? – No jätä edes vähän tuolle Häkämiehellekin, vastasi Sauli.

Miksi kutsutaan niitä Keskustan kansanedustajia, jotka kannattavat ydinvoimaa? – Ydinkeskustaksi.

SDP:n nuoret naiskansanedustajat osaavat kirjoittaa ja näytellä hauskoja poliittisia sketsejä. Ehkä heidän kannattaisi keskittyä niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti