keskiviikko 24. marraskuuta 2010

KE 24.11.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla – 12 C, selkeää ja poutaa. Lämpötila päivällä – 9 C, selkeää ja poutaa. Aurinko nousee: 09.21. Aurinko laskee: 14.59. Päivän pituus: 5 h 38 min

Tapahtumat

Alkuviikko on mennyt Kalajoen kaupungin ensi vuoden talousarvion käsittelyssä ja konkurssiasian hoitamisessa ja estämisessä. Tänään keskiviikkona on ollut palautumispäivä liikunnan ja arkistojeni siivouksen merkeissä. Oikeustaistelussa tilanne alkaa kääntyä voitoksi Mikko Kovalaisen virheiden takia. Myös Markku Koski omilla toimillaan on edistänyt asioiden selvittämistä omaksi vahingokseen. Pyrin loppuviikon aikana tekemään Kovalaisen aineistoon vastineen Rovaniemen hovioikeudelle. Kovalaisen aineisto on erinomainen minun kannaltani ja todennäköisesti tuhoisa Kovalaisen kannalta hänelle itselleen. Viikonlopun aikana pyrin tekemään valmiiksi aineiston Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle ja ensi viikon aikana aineisto käännetään englanniksi jotta asialla olisi paremmat mahdollisuudet menestyä EIT:ssä.

Uutiset

YLE Uutisten tietojen mukaan Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen joutuu jättämään tehtävänsä. Puheenjohtajaksi veikataan liittosihteeri Petri Vanhalaa. Ahonen on selvittänyt liiton keskiviikkoaamuna työvaliokunnalle puheitaan, jotka ovat suututtaneet paperin kenttäväkeä. Ahonen puolsi marraskuun alkupuolella TV1:n A-Studiossa eläkeyhtöiden johtajien palkankorotuksia. Petri Vanhala tuli tunnetuksi toissa keväänä Lauri Lylyn vastaehdokkaana SAK:n puheenjohtajakilvassa.

Kaikki tekevät virheitä, mutta valtiovarainministeri Jyrki Kataisella (kok) virhetili täyttyy nyt harvinaisen kovaa vauhtia. Ensin oli pankkien stressitestien hehkutus ja Venäjän talouden vertaaminen Hollantiin. Viimeinen moka tapahtui viime viikolla, kun Katainen sekoili valtionlainojen vakuusasiassa. Taloustieteilijä ja Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen (sd) ihmettelee valtiovarainministerin edesottamuksia.
- Tuntuu siltä, että talouspolitiikka on päässyt unohtumaan, kun välissä oli vähän tasaisempi aika. Menee kokemattomuuden piikkiin, ilman muuta, Korpinen latasi.

Johtivatko Pohjanmaalla käytävä hintasota tai muut kaunat jäätävään virtsaiskuun huoltoasemalla? Näin uskoo mustasaarelaisen Solfservice-huoltoaseman omistaja Yngve Snickars. Omistajan mukaan pitkään jatkunut ilkivalta kärjistyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun ilmeisessä humalatilassa ollut nuori mies virtsasi Solfservicen bensapumppujen pistoolisuuttimiin.
Tapahtumat alkoivat kello 0.44 viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Huoltoaseman pihaan ajoi vaaleansininen tai harmaa Ford Sierra, jonka kyydistä nousi päihtyneen oloinen nuorukainen.
Mies käveli määrätietoisesti tankkauspisteen luokse, otti bensapistoolin ja virtsasi sen sisälle. Sen jälkeen hän nousi takaisin autoon ja lähti ajamaan Rantatietä pohjoiseen. Uusi isku tapahtui kello 1.30. Sama auto palasi huoltoaseman pihaan, tällä kertaa kyydissään kaksi miestä. Edellisestä iskusta tuttu mies virtsasi tällä kertaa toiseen pistooliin. Pistoolit ovat olleet siitä asti epäkunnossa.
- Ovat jäätyneet sen verran, etteivät laukea, kun tankki on täynnä. Kaksi pistoolia on päin helvettiä, Snickars harmittelee. Hän toivoo, että tekijät saadaan edesvastuuseen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 24.11.2010 Eduskunta huolestui Venäjä-suhteista. Eduskunnassa on pohdiskeltu, pitäisikö Suomen oman etunsa vuoksi painottaa enemmän kahdenvälisiä suhteitaan Venäjään päin, kun suuret EU-maat ovat lähteneet sille tielle.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 24.11.2010 Espanjan kriisi olisi kauhistus eurolle. Portugali joutuu todennäköisemmin turvautumaan apuun.
Kolmas lehtileike: Kaleva 24.11.2010 Lääkärin väitetään näyttäneen takamustaan. ” Kun hän sitten meni huomauttamaan asiasta lääkärille ja vaatimaan anteeksipyyntöä, tämä oli näyttänyt hänelle paljasta takapuoltaan.” Uutisen mukaan kysymys on Oulun yliopistollisen sairaalan anestesialääkäristä.

Televisiosta katsottua

Koko maan alueuutiset.

Pimeän puolella: Häpeän paikka. Ohjelma Ruben Oskar Auervaarasta ja Pertti Ylermi Lindgrenistä.
Katso: Ruben Oskar Auervaara
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruben_Oskar_Auervaara

Katso Elävä arkisto:
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=103&t=&a=09611

Katso: Pertti Ylermi Lindgren
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pertti_Ylermi_Lindgren

Kreivi Lindgren suosii kotimaisia naisia
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=29&t=10&a=197

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Katso http://www.youtube.com/watch?v=iRFejcQCvio

Terveys ja liikunta

Paino 100,0 kg, verenpaine 173 / 104, lepopulssi 61. Hiihto 12 km. Uinti 1000 m / 78 000 m.

Loppukevennys

- Mitä eroa on suomalaisella ja kamelilla? – Kameli voi olla juomatta kaksi viikkoa, ja toisaalta – kameli ei voi juoda kahta viikkoa.

- Minä tiedän, että menit naimisiin kanssani vain rahan takia, rikas perijätär kiljui miehelleen. – Ei pidä paikkaansa! Kyllä kaikki muu omaisuus on ihan yhtä tärkeää.

- Missä sinä nykyisin majailet?, mies kysyi vanhalta, pahasti alkoholisoituneelta tutultaan. – Puiston penkillä. – Eikö siellä tule tähän vuodenaikaan kylmä? – Minä olen aika harvoin kotona.

- Anteeksi, hyvä herra, mutta me laskutamme aina etukäteen asiakkaita, jotka tilaavat sienimuhennosta.

- Palomiehet onnistuivat viime hetkellä pelastamaan juopuneen miehen ilmiliekeissä olleesta huoneesta. – Tämä kai opettaa teitä olemaan tupakoimatta vuoteessa, he toruivat. – En minä ole tupakoinut vuoteessa. Sänky oli liekeissä jo silloin kun menin nukkumaan.

Kaksi laihialaista löi tuhannen euron vedon siitä kumpi pystyy sukeltamaan pitempään. Nyt heidän sukulaisensa käräjöivät kumman perikunnalle se tonni kuuluu.

Venäläinen puoluejohtaja uhoaa, että koska amerikkalaiset menivät ensimmäisenä kuuhun, me ruskit valtaamme ensimmäisenä auringon. Ääni yleisön joukosta: - Auringossa on hirveä kuumuus. – Me menemme sinne tietysti yöllä.

Amerikkalainen venäläiselle: - Ostosmatkoihin käytämme kuplavolkkaria, oopperaan ajamme Cadillacilla ja ulkomaille lennämme. Entä te? – Ostokset tekee vaimo jalkaisin, oopperaan mennää traktorilla ja ulkomaille panssarivaunulla.

Saksalaisella sotavankileirillä toisen maailmansodan aikana vangit yllättyivät iloisesti, kun päivystävä SS-upseeri ilmoitti: - Tänään kaikki vangit vaihtavat alusvaatteensa. Kun vangit olivat hieman rauhoittuneet, upseeri jatkoi: - Ranskalaiset vaihtavat hollantilaisten kanssa, englantilaiset amerikkalaisten….

Amerikkalainen kertoi suomalaiselle kotimaastaan: We have Bill Clinton, Bob Hope and Johnny Cash. Suomalainen kertoi vuorostaan amerikkalaiselle: - We have Martti Ahtisaari, no hope, no cash.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti