maanantai 15. marraskuuta 2010

MA 15.11.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 1 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Päivällä 0 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Aurinko nousee: 08.52. Aurinko laskee: 15.23. Päivän pituus: 6 h 31 min

Tapahtumat

Olen tänään siivonnut kellaria ja siellä olevaa arkistoa. En ole ehtinyt aikaisemmin poistaa vesivahingossa kastuneita asiapapereitani, mutta nyt ne pakko poistaa arkistosta, koska ne aiheuttavat vahinkoa muullekin asiakirja-aineistolle.
Jos Suomessa noudatetaan lakia, niin huomenna alkavat sellaiset rikostutkinnat, joiden seuraukset voivat olla historialliset.

Uutiset

Irlannin hallitus on kiistänyt jälleen neuvottelevansa EU:n rahoitustuesta. Sanomalehti Financial Timesin mukaan euroalueen ministerit ovat kuitenkin käyneet viikonloppuna epävirallisia keskusteluja Irlannin avuntarpeesta.

Suomesta voidaan tulevaisuudessa siirtää susia Ruotsiin pohjoismaisen susikannan vahvistamiseksi. Neuvottelut susien siirrosta ovat kuitenkin vasta alkutekijöissä. Esimerkiksi sitä ei ole päätetty, minnepäin Ruotsia susia vietäisiin.

Iltalehti sai maanantaina huomautuksen Julkisen sanan neuvostolta vääräksi osoittautuneesta uutisesta, jossa kerrottiin lottovoittajasta. JSN:n mukaan lehti ei tarkistanut riittävästi uutisen taustoja. Iltalehti julkaisi lokakuun alussa "jättipotin voittajan" haastattelun. Voittaja osoittautui kuitenkin vääräksi. Neuvosto katsoo, että toimittajien pitää lehtimiesohjeiden mukaisesti huolellisesti tarkistaa faktojensa oikeellisuus. Päätöksen mukaan Iltalehden virhettä ei voi pitää pelkkänä asiavirheenä, koska uutinen oli jo perusteeltaan virheellinen huijauksen vuoksi. Haastateltu mies kertoi itse heti lehden julkaisupäivänä, että hän huijasi tarkoituksellisesti lehden toimitusta saadakseen julkisuutta bändilleen. Ennätysmäisen lottovoittouutisen yhteiskunnallista merkitystä neuvosto pitää vähäisenä, mutta uutisen huomioarvon se arvioi merkittäväksi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 15.11.2010 Myyräntyötä, Heikki Häyrysen yleisönosastokirjoitus Veronmaksajien keskusliitosta.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine 172 /100, lepopulssi 63. Uinti 1000 m / 76 000 m.

Loppukevennys

Nainen, joka uskoo, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, tähtää hieman liian korkalle.

Ruotsalaisen jääkiekkojoukkueen taktiikka on selvä. Pitkä pystyyn ja perään.

Millä tietokone toimii? – Savulla. Jos savu tulee ulos, niin tietokone ei toimi.

Vaimollani on hyvä yleissivistys. Hän pystyy riitelemään ihan mistä vaan.

Juntti istui taksissa ympäripäissään ja kysyi taksinkuljettajalta: - Mahtuisiko taksiin vielä pizza ja kymmenen kaljaa? – Totta kai, vasasi kuljettaja. Niinpä juntti kumartui ja oksensi illan herkut auton lattialle.

Mies valitti matkaoppaalle aamuisesta metelistä Egyptissä: - Oletko kuullut kuinka aasi huutaa? – En. Anna tulla vaan.

Eettinen kysymys. Jos tuntisit naisen, joka on raskaana ja jolla on jo kahdeksan lasta, joista kolme on kuuroja, kaksi sokeaa sekä yksi jälkeenjäänyt ja sen lisäksi naisella olisi kuppa, suosittelisitko aborttia? Jos vastasit kyllä, tapoit juuri Beethovenin.

Mikä on ammattinne, kaunis neiti? kysyi insinööri viereisellä baarijakkaralla istuvalta naiselta. – Olen malli. – Naimisissa? – Aina välillä.

Miksi kutsutaan poliitikkoa, joka on mokannut kunnolla? – Maaherraksi, pääjohtajaksi tai suurlähettilääksi.

Mikä on naisen inflaatio? – Kun kultainen vaimo vaihdetaan kahteen rautaiseen huoraan.

- Minusta sinä muistutat Mona Lisaa, Hermunen visertää Lenitalle. – Ihanko totta? Lenita on hyvillään. – Millä tavalla? – Sinä olet litteä kuin lauta ja sinun pitäisi olla museossa, Hermunen selittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti