keskiviikko 10. marraskuuta 2010

KE 10.11.2010


Koiviston konklaavin salaamispäätös

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 4 C, pilvistä, vähäistä lumisadetta. Päivällä – 3 C. Aurinko nousee: 08.35. Aurinko laskee: 15.38. Päivän pituus: 7 h 3 min

Tapahtumat

Laitoin Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden viskaalille ja laamannille lausuman konkurssiasiassa. Tällä lausumalla varmistetaan se, että viskaali ja laamanni on sidottu tiukasti rikosprosessiin, koska he tietävät, että konkurssiin johtava oikeuden päätös on syntynyt käräjätuomarin virheellisen menettelyn ja tutkinnanjohtaja sekä syyttäjän esteellisen toiminnan johdosta. Itseoikaisumenetelmän mukaan Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden on anottava itse korkeimmalta oikeudelta tuomioiden purkua huomattuaan virheellisen menettelynsä. Erikoista olisi jos Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tekisi tietoisesti rankan väärän päätöksen.

Kävin tänään Kalajoen kaupungintalolla arkistonhoitaja Arja Rönkän luona ja katselin läpi 1879-sivun aineistoni vastauksena Kalajoen valtuuston päätökseen. Kaupunginvaltuusto pyysi minulta aikanaan selvitystä rikollisesta toiminnasta luottamustoimen ulkopuolella. Kysymyksessä oli poliittinen ajojahti. Aineisto 1879-sivua ”salattiin” valtuutetuilta ja kaupunginhallituksen jäseniltä. Olen ylpeä tuosta aineistosta. Se kertoo totuuden Suomen oikeustilanteesta ja minun kokemistani vääryyksistä. Huomiseksi minulle monistetaan sieltä rahanpesuun liittyvä aineisto ja työvoimatoimistoille tehty tutkimus, mikä osoittaa sen, että olen ainoa tiedossa oleva henkilö Suomessa, joka on määrätty koulutukseen työssäkäyntialueensa ulkopuolelle 1990-luvun lopulla. Olisin joutunut kulkemaan polkupyörällä päivittäin 131 km matkan koulutukseen Kalajoelta Ouluun ja sieltä takaisin päivittäin, päivässä yhteensä 262 km. Katsoin tehtävän mahdottomaksi ja minulta katkaistiin työttömyyskorvausten maksaminen.

Kävin tänään viemässä Alnus ry:n 10-vuotisnäyttelyyn opasteet ja historiikit lääkärintalon pienoismalliin ja Hiliman hotellin pienoismalliin ja Haaralan talon maalaukseen.

Kävin katsomassa C-poikien ylialuesarjan ottelun YJK/JHT – Kärpät. Kotijoukkue voitti 4-3 ja siirtyi samalla sarjajohtoon.

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus jatkaa kipuamistaan. MTV3:n uutisten tänään julkistetussa mielipidemittauksessa perussuomalaisia kannattaa 14,6 prosenttia äänestäjistä, mikä on kaikkien aikojen korkein kannatus puolueelle. MTV:n mittauksessa suurin puolue oli kokoomus, jonka kannatus on 21,3 prosenttia eli lähes kolme prosenttiyksikköä alhaisempi kuin MTV:n toukokuussa teettämässä kyselyssä. Sosiaalidemokraatteja äänestäisi nyt 18,8 prosenttia äänestäjistä. Keskusta on kolmantena 17,9 prosentilla.

Eduskunta hankki yhteensä 210 uutta torkkupeittoa kansanedustajien ja avustajien työhuoneisiin.
Uuden viltin saavat ne edustajat ja avustajat, joiden työhuoneet sijaitsevat peruskorjattavan päärakennuksen työhuonesiivissä. Puuvillasta ja villasta valmistetut uudet torkkupeitot maksoivat veronmaksajille 26 734 euroa eli 127 euroa kappale. Viltit ovat väriltään joko vihertäviä tai sinertäviä.

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan hallitus on valmis keskustelemaan muutoksista kiistelyihin jätevesiesityksiin asian eduskuntakäsittelyn aikana. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) puolestaan toivoo, ettei eduskuntakäsittely johda esitysten hylkäämiseen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ihmettelee lehtitietoja kiistellyn jätevesiasetuksen valmistelun järjestämisestä uusiksi. Kalli sanoo STT:lle, ettei uutinen perustu hänen tietojensa mukaan mihinkään. Hän huomauttaa, että hänen pitäisi ryhmäpuheenjohtajana olla tietoinen tällaisesta hankkeesta. Katso
http://areena.yle.fi/video/1430434

Erkin kommentti: Hyvä keskusta. Oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 10.11.2010 Viisumivapaus ja byrokratiahelpotukset yhteen. Venäjän presidentti Medvedev kytki yhteen presidentti Halosen valtiovierailun yhteydessä viisumivapaussopimuksen ja ulkomaalaisille luvatut byrokratiahelpotukset.

Mielenkiintoisia blogeja

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino 98,8 kg, verenpaine 168 / 94, lepopulssi 59. Uinti 1000m / 75 000 m.

Loppukevennys

Koulun ekaluokalla opeteltiin rahan arvon tuntemusta. – No Ville, mitä sinä esimerkiksi saisit kymmenellä eurolla? – Kaks viitosta.

Opettaja kertoo: - Ja ajatelkaa lapset, että näillä main, kauan sitten oli vilisemällä susia ja karhuja. Pikku-Lauri viittaa ja kysyy: - Eikö opettaja pelännyt silloin niitä yhtään?

- Opettaja, opettaja, minkä näköinen hedelmä on vihkoosi? – Vihkoosi? Ei sellaista hedelmää olekaan! – Miksi sitten harjoituskirjassa lukee, että piirrä vihkoosi aprikoosi sekä banaani!

Opettaja tenttaa Juhoa tunnilla: - Kerro esimerkki jostakin omituisesta sattumasta. – No, ainakin se, että isä ja äiti menivät naimisiin samana päivänä.

Maantiedon tunnilla opettaja kuulusteli läksyä: - Sanokaapa missä on Madeira! – Isän kaapissa, vastasi Jussi itsevarmasti.

Opettaja palautti kokeita ja kovisteli oppilasta: - Sinulla on samat virheet paperissasi kuin vierustoverillasi. Kuinka selität tämän? – Meillä on sama opettaja, vastasi oppilas.

Historian tunnilla opettaja kysyy: - Kertokaa veden ominaisuuksista? – Se tulee mustaksi, kun siinä peseytyy.

Opettaja kysyy Jaakolta: - Montako sotaa sinä tiedät? – Äiti on kieltänyt kertomasta, mitä kotona tapahtuu.

Opettaja: - Jos minulla on seitsemän appelsiinia toisessa kädessä ja kahdeksan appelsiinia toisessa kädessä, mitä minulla on? – Isot kädet, vastasi Aleksi.

Opettaja kertoo luokalle: - Pyramidin rakentaminen kesti yleensä kaksikymmentä vuotta. – Siellä on varmasti ollut sama porukka töissä kuin Finlandia-talon seinäremontissa, totesi Juho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti